Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ ΤΟΥ ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

66 αθλητές από 21 συλλόγους στο επιτυχημένο
τουρνουά σκάκι «Ευ Αγωνίζεσθαι 2015»
 5ΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ 6/7 ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ


ΜΕ την συμμετοχή 66 αθλητών που εκπροσώπησαν 21 συλλόγους και μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πύργο το τουρνουά σκάκι «Ευ Αγωνίζεσθαι 2015».
Οι  αγώνες κράτησαν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι με το ενδιαφέρον ανεξάντλητο σε όλα τα επίπεδα της βαθμολογίας και σε όλους τους γύρους! 
Στο ατομικό η 5πλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση με 6/7 είναι δείγμα της αγωνιστικότητας και το υψηλό επίπεδο των  αθλητών που συμμετείχαν.
Τα κριτήρια ισοβαθμίας όμως καθόρισαν τα μετάλλια με μεγάλο νικητή των αγώνων τον Κανελλόπουλο Παν. της ΝΕ Πατρών στην 2η θέση τον Μπαλόκα Δημήτρη του ΝΟ. .Καλαμάτας και στην 3η θέση τον Καραμαλή Γιώργο της ΝΕ Πατρών επίσης. Την πρώτη 5άδα συμπλήρωναν οι Τζότζολης Χαρ. της ΓΕ Αγρινίου και ο Cukaj M. της ΣΑ Πύργου με 6 βαθμούς επίσης.
Στις γυναίκες την 1η θέση πήρε η Κοντογιάννη Μ.Χ. του ΣΟ Ρίου και στην κατηγορία άνω των 50 την 1η θέση ο Κυριακόπουλος Αντώνης του Ο.Σ. Καλαμάτας.


Στις υπόλοιπες ειδικές κατηγορίες κορυφαίοι ήταν οι κάτωθι σκακιστές και σκακίστριες:
Κ20 1ος Κεχαγιάς Κων  - ΝΟ Καλαμάτας
Κ18 1ος Ζαρονίκας Δημ – ΣΟ Πατρών
Κ16 1ος Αλεξόπουλος Γ – ΣΟ Πατρών
Κ14 1ος Καλύβα Κυρ – ΣΟ Πατρών
Κ12 1ος Καστής Φωτ – ΣΑ Πύργου
Κ10 1ος Τζαβάρας Σπύρος – ΑΣΟΠ Δίας
Κ8 1ος Τζαβάρα Ελένη – ΑΣΟΠ Δίας   ενώ υπήρχε και μια ειδική βράβευση για τον μικρότερο των αγώνων τον Θεοφιλόπουλο Γεώργιο της ΑΕ Λεχαινών γεν 2009 !
Στην Διασυλλογική βαθμολογία προέκυψαν οι κάτωθι νικητές:
1η Θέση: ΝΕ Πατρών με τους Κανελλόπουλο Παν – Καραμαλή Γιωρ και Δεληγιάννη Παρ.
2η Θέση: ΣΑ Πύργου με τους Cukaj M – Παπαδόπουλο Θ και Βόλφσων Μιχ
3η Θέση: ΣΟ Πατρών με τους Ζαρονίκα Δημ – Αλεξόπουλο Γ και Καλύβα Κυρ.
Τις απονομές έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου Νικόλαος Διαμάντης.
«Η ΣΑ Πύργου θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους αθλητές και τους συνοδούς τους για την συμμετοχή τους στην διοργάνωση και την ΕΣΣΠ τον ΑΟ Αλισσού και ΣΣ Ζακύνθου για την παροχή υλικού»

«Τρέχουν» οι εγγραφές, από τις
15 Σεπτεμβρίου τα νέα μαθήματα

Η αγωνιστική χρονιά τελείωσε με επιτυχία για την ΣΑ Πύργου και ξεκινά από 15 Σεπτεμβρίου η νέα με μαθήματα για όλες τις ηλικίες και επίπεδα ενώ οι εγγραφές άρχισαν την 1η του μηνός και γίνονται καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 6 έως τις 9 μ.μ. στην έδρα του Συλλόγου Ιωαννίνων 6, στον Πύργο και στον Μιχάλη Σιγούρο στο τηλέφωνο 6932879488.

Τρίτωσαν… οι επιτυχίες για τον
Δημήτρη Μπαλόκα του ΝΟΚ

Οι επιτυχίες για την σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο.Κ. συνεχίστηκαν και στον Πύργο, όπου έλαβαν μέρος στο τουρνουά «Ευ Αγωνίζεσθαι»,  την Κυριακή 30 Αυγούστου.
Εκεί, ο Δημήτρης Μπαλόκας ισοβάθμησε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες σε ένα τουρνουά όπου συμμετείχαν 66 σκακιστές και σκακίστριες απ’ όλη την Πελοπόννησο. Πρόκειται μάλιστα για την τρίτη μεγάλη επιτυχία του νεαρού σκακιστή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας για το 2015 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανδρών Ε.Σ.Σ.Π. και την ισοβαθμία στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα ανδρών της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.
Θετική ήταν η παρουσία και του 16χρονου Κωνσταντίνου Κεχαγιά, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 20 ετών συνεχίζοντας την ανοδική πορεία και βελτίωση του!

Στις 7 Σεπτεμβρίου αρχίζουν
οι εγγραφές στην ακαδημία του ΝΟΚ

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές στην σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Για τον μήνα Σεπτέμβριο παιδιά και ενήλικοι θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τα μαθήματα από τον εξωτερικό συνεργάτη του συλλόγου, Fide instructor και ομοσπονδιακό μαίτρ Θοδωρή Τσεκούρα.

Εγγραφές - πληροφορίες από Δευτέρα 7/9 στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας (εγκαταστάσεις Ν.Ο.Κ.) 6 με 8μ.μ., στη γραμματεία του Ν.Ο.Κ. καθημερινά 4:00 – 8:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.nokchess.gr καθώς και στη σελίδα του συλλόγου στο facebook (Σκακιστική ακαδημία Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου