Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Τον Οκτώβριο ο τετραήμερος ιστιοπλοϊκός
αγώνας «Yaching Cafe Cup 2015»

ΤΟΝ τελευταίο ιστιοπλοϊκό αγώνα για το 2015 στον Μεσσηνιακό Κόλπο, διοργανώνει τον Οκτώβριο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος. Πρόκειται για το γνωστό, πια, ιστιοπλοϊκό τετραήμερο αγώνα με την ονομασία «Yaching Cafe Cup 2015».
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στον μεσσηνιακό κόλπο με πρώτο σκέλος να διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου, ενώ το δεύτερο σκέλος θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου 2015 στην γνωστή τριγωνική διαδρομή για την οποία οι ακριβείς συντεταγμένες θα δοθούν συγκέντρωση των κυβερνητών, στις οδηγίες πλού, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του ΙΟΝΕ, τα οποία βρίσκονται στο Πάρκο του Λιμενικού.

Η προκήρυξη του αγώνα

Γραμματεία:
● Η διεύθυνση της Γραμματείας και της Επιτροπής Αγώνων είναι η ακόλουθη: Γραμματεία Ι.Ο.Ν.Ε. Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, Τηλ. 6948644761 και 6946794303 Email: info@ione.gr και site: www.ione.gr
● Ανακοινώσεις για τον αγώνα θα αναρτηθούν και στον πίνακα ανακοινώσεων του ΙΟΝΕ στη Μαρίνα Καλαμάτας

Κανονισμοί
Οι ιστιοδρομίες του αγώνα θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανονισμούς όπως αυτοί ισχύουν την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα • Οι Διεθνείς Κανονισμοί Ιστιοδρομιών της ISAF 2013-2016 (RRS).
Ο Διεθνής Κανόνας ORC Rating Systems 2013 - ORC I & ORC Club.
• Ο Διεθνής Κανόνας καταμέτρησης IMS Rule 2013
• Ο ειδικός κανονισμός ασφαλείας για αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης ISAF Offshore Special Regulations 2012 -2013.
• Ο αγώνας κατατάσσεται στην κατηγορία 3 του παραπάνω κανονισμού. Όλα τα σκάφη θα πρέπει να έχουν VHF με άδεια εγκατάστασης σταθμού.
• Οι Προσθήκες (εγκύκλιοι) της EIO/EA0 στους Διεθνείς Κανόνες Ιστιοδρομιών για το 2013
• Από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου, ο Διεθνής Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων στη Θάλασσα(1972) όπως τροποποιήθηκε το Νοέμβριο 1981 αντικαθιστά το Μέρος 2 των RRS.
• Η παρούσα Προκήρυξη Αγώνων, οι Οδηγίες Πλου και τυχόν τροποποιήσεις τους. Σε περίπτωση αντίφασης υπερισχύουν οι Οδηγίες Πλου.

Χορηγός της διοργάνωσης
● Σε περίπτωση χορηγού, ο διοργανωτής Όμιλος δύναται να απαιτήσει από τα συμμετέχοντα σκάφη να επιδείξουν λογότυπο του χορηγού, σύμφωνα με τον κανόνα 20.4.1. του Κανονισμού 2013 της ISAF (ISAF Advertising Code).

Διαφημίσεις
● Ισχύει ο Κανονισμός 20.31 (6) Μέρος IV του κανονισμού της ISAF και ως εκ τούτου τα σκάφη που επιθυμούν να φέρουν ατομική διαφήμιση κατά την διάρκεια του αγώνα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προαναφερόμενου κανονισμού και επιπλέον με όσα ορίζει σχετικά η Εθνική τους Αρχή.
● Η εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού 20 της ISAF (ISAF Advertising Code), θα ισχύει από την 08:00 του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 και ώρας 24:00.
● Σκάφη που φέρουν ατομική διαφήμιση πρέπει να έχουν σχετική έγκριση από την Εθνική τους αρχή και να καταθέσουν αντίγραφο μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής
● Στον αγώνα γίνονται δεκτά σκάφη καταμετρημένα κατά ORC International, ORC Club ολικού μήκους ίσου ή μεγαλύτερου των 6.5 μέτρων και με έγκυρο Πιστοποιητικό Καταμετρήσεως 2015.
● Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται σε 20 €.

Δηλώσεις συμμετοχής
● Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στην γραμματεία του I.O.N.E. το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 21:00.
● Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι γραμμένες στο ειδικό έντυπο δηλώσεως συμμετοχής.
● Κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται από:
- Αντίγραφο έγκυρου πιστοποιητικού καταμέτρησης 2015, όπως απαιτούν η Εθνική Αρχή και οι κανονισμοί της κλάσης
- Ασφαλιστήριο συμβόλαιο του σκάφους εν ισχύ.
- Κατάσταση πληρώματος.
- Το αντίτιμο του δικαιώματος συμμετοχής.
- Έγκριση της χορηγίας, εάν το σκάφος φέρει διαφήμιση.
● Δεν θα γίνει δεκτή συμμετοχή σκάφους στον αγώνα, αν δεν είναι σύμφωνη με τις προϋποθέσεις των προαναφερομένων άρθρων.
● Είναι στην κρίση της Οργανωτικής Επιτροπής να δεχτεί δηλώσεις συμμετοχής και μετά την λήξη του χρονικού ορίου υποβολής.

Χρονοδιάγραμμα αγώνων
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/09/2015, 21:00: Συγκέντρωση κυβερνητών - Λήξη χρονικού ορίου υποβολής δήλωσης συμμετοχής
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/10/2015, 13:00: 1η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ: Τριγωνική διαδρομή
* Εκκίνηση: Μαρίνα Καλαμάτας Απόσταση: 17,5 ν.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10/2015, 13:00: 2η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ: Τριγωνική διαδρομή
* Εκκίνηση: Μαρίνα Καλαμάτας Απόσταση: 17,5 ν.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10/2015, 13:00: 1η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ: Τριγωνική διαδρομή * Εκκίνηση: Μαρίνα Καλαμάτας Απόσταση: 17,5 ν.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/2015, 13:00: 2η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ: Τριγωνική διαδρομή * Εκκίνηση: Μαρίνα Καλαμάτας Απόσταση: 17,5 ν.μ.

Συγχώνευση Κλάσεων
● Η Επιτροπή Αγώνων έχει το δικαίωμα να συγχωνεύσει τις κλάσεις ανάλογα με την συμμετοχή.
● Για να συμπληρωθεί μια κλάση θα πρέπει να συμμετάσχουν τουλάχιστον 3 σκάφη

Σύστημα Διορθώσεως Χρόνου
● Για τα καταμετρημένα κατά ORCi σκάφη θα εφαρμοστεί το Time on Distance.
● Για τα καταμετρημένα κατά ORC Club σκάφη θα εφαρμοσθεί το Time on Distance.

Σύστημα Βαθμολογίας
● Θα ισχύσει το σύστημα Χαμηλής Βαθμολογίας, σύμφωνα με το Παράρτημα Α4 των Διεθνών Κανονισμών Ιστιοδρομιών της I.S.A.F. 2013-2016.
● Ο Συντελεστής βαρύτητας κάθε ιστιοδρομίας ισούται με 1.00.
● Οι νικητές του αγώνα θα αναδειχθούν με άθροιση των βαθμών όλων των ιστιοδρομιών.
● Ο αγώνας θεωρείται έγκυρος αν διεξαχθεί μία ιστιοδρομία.
● Η Βαθμολογία των κλάσεων θα υπολογίζεται από τη Γενική κατάταξη.
● Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύσει το παράρτημα Α8 των Διεθνών Κανονισμών Ιστιοδρομιών της I.S.A.F. 2013-2016.

Οδηγίες Πλου
● Οι Οδηγίες Πλου θα δοθούν στους εντεταλμένους εκπροσώπους των συμμετεχόντων σκαφών στην Συγκέντρωση Κυβερνητών, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 21:00.

Έλεγχος καταμετρήσεων και
επιθεώρηση συμμετεχόντων σκαφών
● Θα γίνει έλεγχος των σκαφών σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Κανονισμό Αγώνων της Ε.Α.Θ./Ε.Ι.Ο.
● Η Επιτροπή Αγώνων διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου σκαφών απροειδοποίητα, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο (στεριά ή θάλασσα) κατά το διάστημα από 3/10/2015 ώρα 11:00 έως και 18/10/2015 ώρα 21:00.
● Στην διάθεση της Επιτροπής Καταμέτρησης πρέπει να υπάρχει σε κάθε σκάφος αντίγραφο του πιστοποιητικού καταμέτρησης
● Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος κάθε συμμετέχοντος σκάφους υποχρεούται πριν από την έναρξη της επιθεώρησης να καταθέσει στην Επιτροπή Ελέγχου κατάλογο των πανιών που βρίσκονται στο σκάφος.
● Τα σκάφη που συμμετέχουν οφείλουν να χρησιμοποιήσουν στον αγώνα μόνο καταμετρημένα πανιά.
● Ο ιδιοκτήτης ή ο εντεταλμένος εκπρόσωπος κάθε συμμετέχοντος σκάφους πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό R.R.S. 78.1 έχει την ευθύνη να διατηρεί το σκάφος σύμφωνα με τους κανονισμούς της κλάσης.

Κατάσταση πληρώματος
● Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος κάθε συμμετέχοντος σκάφους οφείλει να καταθέσει γραπτή κατάσταση με τα ονόματα όλων των επιβαινόντων, σε ειδικό έντυπο που διατίθεται από την γραμματεία μαζί με την δήλωση συμμετοχής.
● Η κατάσταση πληρώματος μπορεί να τροποποιηθεί για την 1η ιστιοδρομία μέχρι το Σάββατο 3/10/2015 και ώρα 11:00. Για την 2η ιστιοδρομία η κατάσταση πληρώματος μπορεί να τροποποιηθεί μέχρι την Κυριακή 4/10/2015 και ώρα 1 1:00. Αντίστοιχα για το δεύτερο σκέλος η κατάσταση πληρώματος μπορεί να τροποποιηθεί μέχρι το Σάββατο 17/10/2015 και ώρα 11:00 για την 1η ιστιοδρομία και για την 2η ιστιοδρομία μέχρι την Κυριακή 18/10/2015 και ώρα 11:00.
● Για λόγους ασφαλείας και ευθύνης τόσο του εντεταλμένου εκπρόσωπου του σκάφους όσο και της Επιτροπής Αγώνων, η διαπίστωση λανθασμένης ή ελλιπούς κατάστασης πληρώματος μπορεί να επιφέρει ακύρωση του σκάφους στη συγκεκριμένη ιστιοδρομία.
● Το συνολικό βάρος των μελών του πληρώματος κάθε σκάφους ORCi & ORC Club δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το μέγιστο αναγραφόμενο στο πιστοποιητικό καταμέτρησης.

Ευθύνη
● Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα «YACHING CAFE CUP 2015», αποδέχονται ότι διέπονται από τους Διεθνείς Κανονισμούς Ιστιοδρομιών της I.S.A.F. (RRS 2013 - 2016), τις Οδηγίες πλου και την Προκήρυξη του Αγώνα.
● Οι αθλητές αγωνίζονται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Τόσο οι οργανωτές όμιλοι, όσο και οι επιτροπές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι τυχόν συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους κατά την διάρκεια των ιστιοδρομιών ή οποιαδήποτε άλλη ώρα.
● Είναι αρμοδιότητα του κυβερνήτη ή όσων χειρίζονται το σκάφος να κρίνουν τον βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις και να αποφασίσουν αν θα λάβουν μέρος ή όχι στις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες.
● Εφιστούμε την προσοχή στον θεμελιώδη κανόνα R.R.S. 4 του Μέρους Ι των Διεθνών Κανονισμών Ιστιοδρομιών της I.S.A.F. «Απόφαση για την συμμετοχή σε ιστιοδρομία».

Ασφάλεια Σκαφών
Όλα τα συμμετέχοντα σκάφη στον αγώνα «YACHING CAFE CUP 2015» οφείλουν να διαθέτουν την από το νόμο Ν. 2743/99 απαραίτητη, έγκυρη ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πρέπει να καλύπτει ρητά την αστική ευθύνη έναντι τρίτων κατά την συμμετοχή του σκάφους σε αγώνες ιστιοπλοΐας.

Συγκέντρωση Κυβερνητών
Η συγκέντρωση κυβερνητών θα γίνει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 21:00 στα γραφεία του Ι.Ο.Ν.Ε.

Έπαθλα
Έπαθλα του αγώνα ««YACHING CAFE CUP 2015»: Θα απονεμηθούν έπαθλα στον 1ο , 2ο , και 3ο νικητή, σε κάθε σκέλος και στη γενική κατάταξη εφ' όσον τα σκάφη είναι πάνω από τρία. Σε άλλη περίπτωση θα απονεμηθούν έπαθλα στον 1ο νικητή σε κάθε σκέλος και στη γενική κατάταξη.

Απονομή Επάθλων

Ο χρόνος και ο τόπος για την απονομή των επάθλων στους νικητές θα ανακοινωθεί με τις οδηγίες πλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου