Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΑΙΟΛΟΣ» ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΙΜΕΝΑ

Αρχίζει μαθήματα στις 7 Οκτωβρίου
η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

ΠΑΡΟΤΙ χθες ο καιρός έδειξε τα …«δόντια» του, οι «θαλασσινοί» του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος» μας καλούν …onboard (σ.σ. επί του σκάφους) τον Οκτώβρη στα νέα τμήματα ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης Αρχάριων Ενηλίκων.
Δυο μήνες θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης και εξοικείωσης με τον θαυμαστό κόσμο της ιστιοπλοΐας μπορούν να σας οδηγήσουν στην απόκτηση διπλώματος διακυβέρνησης ιστιοπλοϊκού σκάφους και στην εξασφάλιση μελλοντικής δραστηριότητες σε αγωνιστικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο…
Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη της σχολής «αρχαρίων» που ξεκινά από τις 7 Οκτωβρίου και απευθύνετε σε ενηλίκους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ιστιοπλοΐα.
Πιο συγκεκριμένα, η σχολή διαρκεί περίπου δύο μήνες και περιλαμβάνει 6 θεωρητικά 3ωρα και 7-12 πρακτικά μαθήματα ανάλογα με την διάρκειά τους. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται Δευτέρα ή Τετάρτη απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και τα πρακτικά Σάββατο ή Κυριακή με ένα από τα εκπαιδευτικά σκάφη του «Αιόλου». Σε ορισμένες περιπτώσεις, σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτές, η σχολή διαρκεί λιγότερο, με προπονήσεις και Σάββατο και Κυριακή.
Οι μαθητές παίρνουν μία πρώτη εξοικείωση με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών, ναυτιλία, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν, αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να «κουμαντάρουν» ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.
Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων / προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.
Οι ομάδες προπονούμενων/εκπαιδευόμενων σε κάθε σκάφος αποτελούνται συνήθως από 7-8 άτομα (και από τον προπονητή/εκπαιδευτή). Στα θεωρητικά μαθήματα μπορεί να συνενώνονται περισσότερες από μία ομάδες.
Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται στην ειδική αίθουσα εκπαίδευσης του «Αιόλου» στον προλιμένα Καλαμάτας. Η βάση των σκαφών ανοιχτής θάλασσας είναι στη Μαρίνα Καλαμάτας.
Από την σχολή του συλλόγου που λειτουργεί επί μία εικοσιπενταετία έχουν αποφοιτήσει έως σήμερα 700 περίπου μαθητές (το 80% των ανθρώπων που ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα στην πόλη μας) και το συνολικό κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 300 € που θεωρείται  το χαμηλότερο σε κόστος από όλες τις σχολές Α/Θ.
● Πληροφορίες για συμμετοχή σας στην σχολή μπορείτε να λάβετε μέσω e-mail naskeolos@yahoo.gr, καθώς και τηλεφωνικώς στην γραμματεία του συλλόγου (τηλ. 27210.85382 & φαξ 27210.63103) καθώς και στο κινητό τηλέφωνο 6936 726228.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου