Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

φωτο: runningnews
Σάρωσαν τα μετάλλια στο 25ο Βαλκανικό
Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου

ΜΕ ΠΟΛΛΑ χαμόγελα και πλούσια συναισθήματα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 25° Βαλκανικό Πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου που διεξήχθη στις 18 και19 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 1200 περίπου αθλητών και αθλητριών από 11 χώρες!
Συμμετέχοντες από την ηλικία των 35 ετών έως και τα 93 που ήταν ο μεγαλύτερος αθλητής, ταξίδεψαν από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων με προορισμό την όμορφη Θεσσαλονίκη για να ευχαριστηθούν την εμπειρία ενός ακόμα ευ αγωνίζεσθαι και να γίνουν το παράδειγμα προς μίμηση στις νεότερες γενιές.
Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 1200 αθλητές και αθλήτριες από 11 χώρες, ενώ από τις μεγαλύτερες αποστολές ήταν αυτή των Ελλήνων. που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα με δικά τους έξοδα, δίνοντας βροντερό παρόν, καταφέρνοντας μάλιστα να διακριθούν και να μαζέψουν πολλά μετάλλια καταρρίπτοντας και αρκετά βαλκανικά ρεκόρ.
Στην αποστολή της Ελλάδος συμμετείχαν πέντε αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, οι κ.κ Παναγιώτης Δούσης, Αναστάσιος Μπέκος, Νίκος Καλυβιώτης και οι κυρίες Χριστίνα Γαρίδη και Βασιλική Βαϊνά, που όχι μόνο είχαν μία απλή συμμετοχή, αλλά σάρωσαν τα μετάλλια στη διοργάνωση κατακτώντας συνολικά 10 στον αριθμό με 9 χρυσά και 1 χάλκινο.
Τα λόγια είναι περιττά, κυρίως για τους δύο μεγαλύτερους αθλητές του ΣΔΥΜ, αφού πρόκειται για αθλητές υπόδειγμα, με ήθος, αξία και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Δύο αθλητές σημαία στο δρομικό κίνημα και παρά τα περασμένα χρόνια της ηλικίας τους (80+), συνεχίζουν να μάχονται και να πρωταγωνιστούν στους στίβους σαν έφηβοι, κάνοντας πρωταθλητισμό με τεράστια ψυχικά αποθέματα.
Πρόκειται για τον Παν. Δούση, ο οποίος συμμετείχε σε τρεις συνολικά αθλήματα αυτά των 5000μ, των 5000 μ βάδην και στον ημιμαραθώνιο 21,1χιλ. δείχνοντας την καλή αγωνιστική του κατάσταση στην οποία βρίσκεται, φορώντας στο στήθος του 3 χρυσά, ενώ έκανε και βαλκανικό ρεκόρ στα 5 χιλιόμετρα βάδην με χρόνο 38:06.60 ενώ ο Αναστάσιος Μπέκος σάρωσε τα μετάλλια στους αγώνες ταχύτητας, παίρνοντας 4 χρυσά στους αγώνες των 100μ, 200μ, 400μ και 4Χ100 με την Εθνική ομάδα και ένα χάλκινο μετάλλιο στο μήκος, όπου συμμετέχει για πρώτη φορά.
Η Χριστίνα Γαρίδη κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στη κατηγορία της, στα αγωνίσματα των 5 χιλ. και στα 1500μέτρα ενώ εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Νίκου Καλυβιώτη στον ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλ. και της Βασιλικής Βαϊνά η οποία κατέλαβε την 5η θέση στον ημιμαραθώνιο και τα 5 χιλιόμετρα.

«Το ΔΣ του συλλόγου, ευχαριστεί θερμά τους βετεράνους αθλητές του και τους συγχαίρει για τις επιτυχίες που έφεραν στους εν λόγω Βαλκανικούς αγώνες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου