Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 3-2 ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ Γ.Σ. 1888

Το βλέμμα των «πρασίνων» στρέφεται
τώρα στην νεοφώτιστη Ευρυάλη

ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ 6ΑΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΤΖΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔΥΟ νίκες σε τρεις αγώνες μετρά ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. 1888 μετά το ματς της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής βόλεϊ Γυναικών και το νικηφόρο 3-2 επί του Ιωνικού.
Η ομάδα των «πρασίνων» δεν πτοήθηκε από την ανατροπή που πέτυχε κάνοντας το 2-2 στα σετ ο μαχητικός και πολύ καλός φέτος Ιωνικός, κερδίζοντας στο ται μπρέικ με 3-2 σετ.
«Ο Ιωνικός ήταν μια πολύ καλή ομάδα… Την είχαμε δει σε βίντεο όπου ήταν πολύ χειρότερη. Σήμερα (σ.σ. Σάββατο) ήταν πολύ καλή, δεν έκανε λάθη, δεν έπεφτε μπάλα κάτω, παίξανε πολύ άμυνα, βγάλανε υποδοχή. Άλλη ομάδα περίμενα, άλλη είδα. Ήταν ένα δυνατό ματς και από τις δυο ομάδες.»
Για την απώλεια των δυο σετ πήρε την ευθύνη πάνω της η Γωγώ Σουρή. Η προπονήτρια του Μεσσηνιακού έκανε ορισμένες αλλαγές που δεν της βγήκαν στην πορεία σε συνδυασμό με την νωθρότητα που παρουσίασαν οι παίκτριές της στο τρίτο και τέταρτο σετ, όπου ο Ιωνικός κατόρθωσε να γυρίσει και να ισοφαρίσει το παιχνίδι.
Βεβαίως η Σουρή είχε το δικαίωμα να χαμογελά αφού το τέλος για την ομάδα της ήταν δικαίως αίσιο: «Χάσαμε ρυθμό κάναμε για λίγο αλλαγές δεν μας βγήκαν. Είναι δυστυχώς άθλημα ρυθμού, όταν κάνεις κάποια πράγματα και δε σου πάνε, σε παίρνει από κάτω. Είμαστε και γυναίκες. Αλλά ήταν κι αυτοί σε καλή μέρα, παρόλο που μας έκαναν ανατροπή, την κάναμε εμείς πάλι στο πέμπτο που συνήθως όποιος παίρνει τα δυο κερδίζει το ματς. Καταφέραμε είχαμε ψυχή και κερδίσαμε… κρατάμε αυτό.
Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ομάδα μου. Χάσαμε ένα βαθμό όμως, ενώ μπορούσαμε να κερδίσουμε καθαρά και φταίω εγώ σε αυτό. Παίρνω την ευθύνη… Τουλάχιστον είχαμε αίσιο τέλος!»

Ικανοποίηση για Τζούλου

Τη θέση της Χειλαδάκη που υπέστη διάστρεμμα σε προπόνηση της περασμένης εβδομάδας, πήρε στο ματς με τον Ιωνικό η Κωνσταντίνα Τζούλου.
Η απόδοση της 29χρονης διαγώνιας ήταν πολύ καλή και ικανοποίησε αρκετά την προπονήτριά της, Γωγώ Σουρή. Μάλιστα η Τζούλου μετά την πολύ καλή εμφάνισή της στο ματς με τον Ιωνικό εν όψει Ευρυάλης διεκδικεί μια θέση στην αρχική 6αδα…
«Η Τζούλου λειτούργησε πολύ καλά. Κράτησε υποδοχή, επιθετικά πήγε πολύ καλά, το μπλοκ λειτούργησε πολύ καλά, όπως και τα κέντρα μας. Η Ραμούνδου ήταν άρρωστη με 40 πυρετό κράτησε κι αυτή!», είπε ερωτηθείς η Σουρή, η οποία στην αποστολή ενδέχεται θα έχει και την Χειλαδάκη που σιγά σιγά αναρρώνει.

Επόμενη στάση Γλυφάδα!

Έτσι ο Μ.Γ.Σ. έκανε το 2 στα 3 στις τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στην πρεμιέρα του οποίου είχε ρεπό και παραμένει εντός πλάνων!
Η καθυστερημένη πρεμιέρα δεν έχει επηρεάσει αρνητικά, την καλαματιανή ομάδα που στα τρία ματς που έχει παίξει έως τώρα έχει κερδίσει τα δυο απέναντι σε ομάδες ισάξιας σχεδόν δυναμικής και στόχων. Στη συγκομιδή δεν υπολογιζόταν έτσι κι αλλιώς το ματς με τον πρωτοπόρο Πανιώνιο, από τον οποίο ο Μεσσηνιακός έχασε στην Αθήνα.
Η μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας, μόνο θετικά έχει φανερώσει και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η εμπειρία του παρελθόντος έχει «συστρατευθεί» με τη ικανότητα και τη θέληση του παρόντος, κι όλα αυτά για ένα λαμπρό μέλλον στην ελληνική πετοσφαίριση και στα μεγάλα σαλόνια, που ο Μεσσηνιακός διεκδικεί με αξιώσεις.
Επόμενος αντίπαλος του Μεσσηνιακού είναι η νεοφώτιστη Ευρυάλη. Μια ομάδα που το καλοκαίρι ξεκίνησε προετοιμαστεί για να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, η άνοδος όμως του Πορφύρα στην Α1 την προβίβασε στην Α2 Εθνική και στον Β΄ Όμιλο.
Η Ευρυάλη την προηγούμενη αγωνιστική ήταν και πάλι Καλαμάτα προκειμένου να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής τον Ακρίτα, από τον οποίο παρά την προσπάθεια που κατέβαλε γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ (25-16, 22-25, 25-21, 24-26, 15-13).
«Εύχομαι να είναι ένα καλό ματς και να πάνε όλα καλά…» είπε η Γωγώ Σουρή για τον αγώνα με την Ευρυάλη όπου εκτός απρόοπτου ο μεσσηνιακός θα ταξιδέψει κομπλέ!

Σ. Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου