Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΑΟ "Καλαμάτα '80" - ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας 0-3

φωτογραφία Παν. Μουστάκης
"Υπέκυψε ... στα χτυπήματα"
του ισχυρού Ηρακλή Χαλκίδας

ΜΟΙΡΑΙΑ ήττα γνώρισαν οι παίκτες της "Καλαμάτα '80" με 0-3 σετ  από τον ισχυρό Ηρακλή Χαλκίδας, προσθέτοντας ένα ακόμη "βαρίδι" στη… πλάστιγγα που γέρνει σε βάρος τους, αφού το αρνητικό σερί συνεχίστηκε και πλέον οι ήττες ανέρχονται σε τέσσερις σε μόλις πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Πλέον τα αρνητικά "σημάδια" είναι εμφανή στην ψυχολογία των παικτών της τοπικής μας ομάδας που στα δυο τελευταία σετ του σαββατιάτικου αγώνα με τον Ηρακλή μείωσαν ταχύτητες και έμοιασαν πως εγκαταλείπουν την προσπάθεια...


Ο Νίκος Μανιατέας κράτησε σχεδόν μόνος του στο ματς αυτό στην επιθετική γραμμή των "λύκων', ένας ή δυο …κούκοι όμως, δεν φέρνουν την άνοιξη και η πεσμένη απόδοση και το κυριότερο η ψυχολογία των καλαματιανών, αφού εκεί φάνηκε να μειονεκτούν κι όχι σε ταλέντο ή ικανότητες, πρόσφεραν ένα σχετικά εύκολο τρίποντο στους παίκτες της Χαλκίδας που παρέμειναν σε ανοδική τροχιά... Επάνω σε αυτό (σ.σ. ψυχολογικό τομέα) επιβάλλεται βελτίωση για το καλαματιανό συγκρότημα που σε πέντε αγώνες έχει μόλις μια νίκη, σε αντίθεση με προηγούμενες σεζόν οπότε κατόρθωνε να ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα της Α2 με σερί νικών, που του προσέφερε σπουδαίο αβαντάζ στην υπόθεση παραμονής και διεκδίκησης κάτι περισσότερου από μια απλή παρουσία στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα βόλεϊ των ανδρών...

Όσο για τον Ηρακλή, στάθηκε αντάξιος στους στόχους που έχει θέσει στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας ομαλή λειτουργία σε όλες τις γραμμές, από μπλοκ, σε υποδοχή και επίθεση τα λάθη ήταν λιγοστά έως αμελητέα με την ομάδα των Γκολίτση - Καρκαλή να μην πτοείται σε κανένα σημείο.
 1ο σετ
Το πρώτο σετ είχε ρυθμό και αρκετές ισοφαρίσεις στο σκορ με τους καλαματιανούς αρχικά να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 3-1 με τον Ντάκουρη στο σέρβις και τον Μανιατέα στην επίθεση. Ο Ηρακλής όμως γρήγορα πάτσισε σε 3-3 με ένα γρήγορο πρώτο χρόνο του Αδαμόπουλου και δυο άουτ από Μανιατέα και Μάνα (3-4). Ο νεαρός Φροίξος που εχθές είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην καλή αμυντική λειτουργία ειδικά στο πρώτο σετ ισοφάρισε σε 4-4. Σέρβις Γκόρτσανιουκ (2ο) /υποδοχή Εξαρχέας, φοβερή συνεργασία σε πρώτο χρόνο Μπουσούνη- Κακαλέτρη (4-6). Σέρβις Κωτσάκης οδήγησε σε ωραία φάση διαρκείας με τον Μανιατέα να σημαδεύει στο κενό της άμυνας του Ηρακλή (7-7).
(8-8, 8-10, 10-11). Σέρβις Γεωργόπουλου/ υποδοχή Ντάκουρης, εξελίσσεται φάση διαρκείας με τον Φροίξο Κωτσάκη να σημαδεύει ορθά τον Κοντοστάθη (λ) ισοφαρίζοντας σε 12-12.
(12-14, 13-16, 14-17). Σέρβις Φίνου, καλή η υποδοχή του Κωτσάκη, ο Μπουσούνης ανέβασε σε πρώτο χρόνο τον Κακαλέτρη που σημάδεψε στα πόδια του Κοντοστάθη 15-17. (16-18, 18-19, 18-21). Σέρβις (3ο) Γεωργόπουλου/ υποδοχή Κωτσάκης, στον αέρα ο Μανιατέας που πλάσαρε πίσω από το μπλοκ του Αδαμόπουλου ξεγελώντας όλη την άμυνα του Ηρακλή 19-22. Τη θέση του Μάνα στο σέρβις πήρε, αλλαγή, ο νεαρός Σκαρτσίλης Π. / υποδοχή Γκόρτσανιούκ, τον οποίο ανέβασε από δεξιά στην επίθεση ο Γεωργόπουλος , με τον Σέρβο να σημαδεύει στο κενό ανάμεσα σε Μπουσούνη και Σκαρτσίλη για το 19-23. Σέρβις  Γκόρτσανιουκ/ υποδοχή Κωτσάκης, "πέρασε" ο Ντάκουρης και ο Κολτσιάκης στην αντεπίθεση έσπασε το μπλοκ των Μανιατέα - Κακαλέτρη για το 19-24. Νέο σέρβος Γκόρτσανιουκ πολύ ψηλά η υποδοχή του Κωτσάκη, ο Φίνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κάρφωσε απευθείας για να κλείσει το σετ σε 19-25.

2ο σετ
Ξανά το σκορ πήγε πόντο- πόντο, με τις δυο ομάδες να ισοφαρίζουν σε 3-3, 4-4, με Μανιατέα οι "Λύκοι" και Φίνο και Κολτσιάκη. Σε αυτό το σετ αξιοσημείωτες είναι οι επιτυχημένες υποδοχές από τον Διαμαντή Εξαρχέα (λ) που δέχθηκε πολλάκις τα πυρά του σέρβις των Ηρακλήδων. Ο Ηρακλής πήρε προβάδισμα πέντε και έξι πόντων με τον Κολτσιάκη να μένει στο σέρβις μέχρι το 6-11. Σέρβις Αντιφάκου / υποδοχή Ντάκουρης, τον οποίο ο Μπουσούνης σήκωσε δικαίως  στην επίθεση  μειώνοντας σε 7-13. Σέρβις Ντάκουρη/ υποδοχή Κοντοστάθης, ο Φίνος σημάδεψε πολύ ψηλά και άουτ 8-13. Νέο σέρβις Ντάκουρη/ υποδοχή πολύ ψηλά από τον Γκόρτσανιούκ, ο Στέφανος Μάνα δεν αδράνησε και απευθείας έγραψε το 9-13.  Σέρβις Γεωργόπουλου / υποδοχή Ντάκουρης, ο Μανιατέας πέρασε τη μπάλα πάνω από το μπλοκ του Γκόρτσανιουκ 10-13. (10-14, 11-16, 12-19).
Σερί του Φίνου στο σέρβις ανέβασε τη διαφορά στο +9 (12-21) σερί που έσπασε ο Μανιατέας 13-21. (13-23, 14-24). Κάπου εδώ οι καλαματιανοί ανέβασαν στροφές με σερί του Μπουσούνη στο σέρβις μέχρι το 17-24, για να κλείσει το σετ ο Κουτρουμάνος με επίθεση σε πρώτο χρόνο 17-25.
3ο σετ
Σέρβις Κολτσιάκη / υποδοχή Ντάκουρης, ο Μπουσούνης τον ανέβασε και στην επίθεση με τον νεαρό ακραίο να "γράφει" το 1-0.  (1-1, 2-3, 2-5, 3-5). Σέρβις Μάνα και διπλή επίθεση με Μανιατέα 4-5. Νέο σέρβις Μάνα, ο Γκόρτσανιούκ "καθάρισε" σε υποδοχή και επίθεση 4-6. Σέρβις Γκόρτσανιουκ / υποδοχή Εξαρχέας, σε πρώτο χρόνο ανέβασε τον Κακαλέτρη ο Μπουσούνης, με τον νεαρό κεντρικό να ξεφεύγει από το μπλοκ του Αδαμόπουλου 5-7. (5-9, 5-11. Στο παρκέ πέρασε αλλαγή ο Μπλάουελ στη θέση του Κωτσάκη για την Κ80 και για τον Ηρακλή έχει περάσει ο Αλεξάκης στη θέση του Αντιφάκου. (7-14, 7-16). Δεύτερο σέρβις Κολτσιάκη / υποδοχή Μπλάουελ ο Μανιατέας σημάδεψε τον Φίνο μειώνοντας σε 8-16. (9-17, 11-18, 11-19). Σέρβις Κολτσιάκη / υποδοχή Μπλάουελ τον οποίο ανέβασε για επίθεση ο  Μπουσούνης, με τον Φέλιξ να μειώνει σε 12-19. (12-20, 13-21). Στη θέση του Φίνου στο σέρβις πέρασε ο Μάγγος, ο Ντάκουρης έβγαλε την υποδοχή και Φροίξος σηκώθηκε για επίθεση όπου καραδοκούσε ο Αντιφάκος στο μπλοκ 13-23!
Ο Μπεσής πέρασε στη θέση του Ντάκουρη. Το σέρβις του Κακαλέτρη στο φιλέ κι αμέσως μετά το σέρβις από τον Κολτσιάκη επίσης στο φιλέ, ανέβασαν το σκορ στο 15-24.
Σέρβις Π. Σκαρτσίλη, υποδοχή και επίθεση από τον ...άστοχο Φωτιάδη 17-24. Το τρίτο σέρβις του Π. Σκαρτσίλη έκλεισε το σετ με 17-25 και 0-3 «καθαρή» νίκη υπέρ του Ηρακλή.
● Διαιτησία: Κωνσταντίνος Σαραβελάκης , Διονύσης Καψάσκης. Σημειωτής: Κερασία Μουράτη.
Τα σετ: 19-25, 17-25, 17-25
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80» (Χρήστος Δημητρακόπουλος): Μπουσούνης, Μανιατέας, Ντάκουρης, Κωτσάκης, Κακαλέτρης, Μάνα, Εξαρχέας (λ)/ Φ. Μπλάουελ, Γ. Σκαρτσίλης, Π. Σκαρτσίλης, Μπεσσής, Βλάσσης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Γκόρτσανιουκ, Γεωργόπουλος,  Αδαμόπουλος, Αντιφάκος, Κολτσιάκης, Φίνος, Κοντοστάθης (λ)/ Φωτιάδης, Αλεξάκης, Κουτρουμάνος, Μάγγος.

Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου