Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΙΕΡΗΣ

«Xάσαμε μόνοι μας» είπε μετά την ήττα με
διπλή ανατροπή από τον Κόροιβο Αμαλιάδας
ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΑΕΚ


Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ανατροπή στο κυριακάτικο ματς με τον Κόροιβο άφησε τα σημάδια της στην ψυχολογία των παικτών και του προπονητή (και παίκτη) του Ακρίτα Καλαμάτας, που για μια στιγμή πίστεψαν πως θα γιόρταζαν την πρώτη τους νίκη στο ανταγωνιστικό και εξαιρετικά δύσκολο στον Β΄ Όμιλο, πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής βόλεϊ ανδρών.
Ο Ακρίτας την περασμένη Κυριακή αν και βρέθηκε πίσω με 0-1 στα σετ, έκανε την ανατροπή και πήρε τα δυο επόμενα κάνοντας την ανατροπή κλονίζοντας έτσι την ψυχολογία του αντιπάλου. Κι εκεί που όλοι πίστευαν πως θα πάνε σπίτι τους χαμογελαστοί και νικητές, τα πολλά λάθη και η εμπειρία και ικανότητα του Κόροιβου να διαχειριστεί το παιχνίδι ήσαν τα σημεία κλειδιά που σφράγισε τη νίκη τους τόσο στο τέταρτο σετ ισοφαρίζοντας σε 2-2 όσο και στο ται μπρέικ για το τελικό 2-3, στερώντας έτσι από τον Γιώργο Κουλιέρη και την ομάδα του την νίκη που δεν έχει γευθεί ακόμη στο φετινό πρωτάθλημα.
«Μάλλον δεν τό ’χαμε! Δεν εξηγείται αλλιώς…» είπε χαριτολογώντας και διευκρίνισε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω πως σε σετ που πήραμε εμείς μετά από μεγάλη προσπάθεια, γυρίσαμε το παιχνίδι 2-1 και βρεθήκαμε μπροστά και τελικά χάσαμε!
Όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος χάνεις μόνος σου! Κι’ αυτό συνέβη, χάσαμε μόνοι μας, χωρίς να θέλει να υποτιμήσω τον αντίπαλο Κόροιβο. Αλλά σε πολλές φάσεις τα λάθη ήταν δικά μας.»

«Xάσαμε μόνοι μας»

Φανερά πικραμένος μετά το τέλος του αγώνα, πάντοτε όμως ρεαλιστής, ο Γιώργος Κουλιέρης δε δίστασε να αναγνωρίσει και να πει πως η ομάδα του άξιζε το αποτέλεσμα που πήρε στο αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. «Το είπα και στα παιδιά στο τέλος… αυτό αξίζαμε!...»
Ο Ακρίτας έχει πάρει μόλις έναν βαθμό στο πρωτάθλημα, και μετά από πέντε νίκες είναι ο ουραγός της βαθμολογίας στον Β΄ όμιλο, πιο δύσκολο της κατηγορίας όπου είχε την ατυχία να ορισθεί!
Πέραν αυτού όμως, το ερασιτεχνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ομάδα- κάτι που εξ αρχής ήταν γνωστό- αλλά και οι δυσκολίες στην προπόνηση, σίγουρα στερούν το οτιδήποτε περισσότερο θα μπορούσε μέσα από σωστή και μεθοδική δουλειά να διεκδικήσει.
«Για την προπόνηση που κάνουμε, για το παιχνίδι που κάνουμε. Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα είμαστε …οι χειρότεροι!» είπε και εξήγησε: «Όπως είναι τα πράγματα, όπως παίζουμε και όπως παρουσιαζόμαστε σαν ομάδα - με αυτούς που έχουμε δει έως τώρα – όλοι ήταν καλύτεροι από εμάς… Σκληρά λόγια αλλά…» πρέπει να ειπωθούν κατά τη γνώμη του παίκτη και προπονητή Γιώργου Κουλιέρη που φάνηκε να επηρεάζεται από την ήττα της περασμένης Κυριακής, από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε!
Προσγειωμένος στην πραγματικότητα και αντιλαμβανόμενος όλες τις παραμέτρους και τις δυσκολίες που υπάρχουν, ζητά περισσότερη δουλειά με την πεποίθηση πως θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Για να γίνει η αρχή, όμως, θέλει η δουλειά και όπως λέει «Εάν δεν κάνεις προπόνηση τουλάχιστον κάποιες ημέρες την εβδομάδα, δεν γίνεται να σου βγουν κάποια πράγματα ως δια μαγείας μέσα στο γήπεδο!
Πρέπει να έχεις τεράστια εμπειρία και ικανότητα που εμείς δεν έχουμε… Εδώ είμαστε θα παλέψουμε. Εγώ δεν τα παρατάω ποτέ…».
δοθείσας της ευκαιρίας ο Γιώργος Κουλιέρης στάθηκε και στο θέμα του ωραρίου. Οι ώρες προπόνησης λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των παικτών δεν βολεύουν κι αυτό φαίνεται να κάνει αρκετή ζημιά στους «νεοφώτιστους» της κατηγορίας.
«Φυσικά είναι και θέμα ωρών, γιατί απ’ όποιες ζητήσαμε δεν μας δόθηκε καμία», είπε και συνέχισε: «Δεν μας βολεύουν αυτές οι ώρες, διότι πάρα πολλά παιδιά δουλεύουν, αυτές είναι οι ώρες εργασίας τους, πρώτα έρχεται η δουλειά μετά τα υπόλοιπα. Αυτό όμως το ξέραμε από την αρχή πως θα είναι έτσι. Έπρεπε να προσαρμοστούμε εμείς σε αυτό, προφανώς δεν έχουμε προσαρμοστεί ακόμα…».
Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μάνος Ξενάκης δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, μειώνοντας τη δυναμική της ομάδας, λόγω ενός τραυματισμού. Ο Ξενάκης είχε τραυματιστεί και κατά την προετοιμασία του Ακρίτα, υπέστη νέο τραυματισμό και ήταν ανέτοιμος να παίξει στο ματς με τον Κόροιβο, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν ο ρόλος του θα παραμείνει ενεργός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού πιθανό είναι το σενάριο να προσφέρει από κάποιο άλλο πόστο, ίσως το προπονητικό (βοηθητικά) «Ελπίζω να βοηθήσει στον πάγκο, δεν ξέρω εάν θέλει… Μακάρι», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουλιέρης που φέτος φέρει στις πλάτες του μεγάλο βάρος όντας προπονητής αλλά και παίκτης στην ομάδα.
Η ομάδα του Ακρίτα ξεκινά σιγά σιγά την προετοιμασία της εν όψει ενός ακόμη εξαιρετικά δύσκολου αγώνα, αφού μετά τους Ηρακλή Χαλκίδας και Εθνικό ΟΣΦΠ καλείται να αντιμετωπίσει το τρίτο φαβορί του Β΄ ομίλου, την ισχυρή ΑΕΚ Αθηνών στην έδρα της! Για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των φαβορί, απομένει το Κύζικος τον οποίο ο Ακρίτας θα υποδεχθεί για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Καλαμάτα την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

Σίσσυ Τριάντου


Φωτογραφίες Παν. Μουστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου