Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΛΕΪ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ακρίτας και Μεσσηνιακός
διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους!
φωτό αρχείου - Παν. Μουστάκη

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ Κυπέλλου σήμερα και ο κόσμος του βόλεϊ ετοιμάζεται σήμερα να δει για πρώτη φορά τις δυο μεγάλες γυναικείες ομάδες να διασταυρώνουν …τα «ξίφη» τους!
Ο Ακρίτας υποδέχεται τον Μεσσηνιακό σε μια «πρόβα τζενεράλε» πριν από την αναμέτρηση πρωταθλήματος την 11η και τελευταία αγωνιστική του Α΄ γύρου της Α2 Εθνικής γυναικών!
Σήμερα ωστόσο διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για το Κύπελλο Ελλάδος, σε ένα ματς δίχως το άγχος βαθμολογικής σημασίας και αναγκαιότητας με κοινό στόχο να προσφέρουν όμορφο βόλεϊ στον κόσμο που θα επιλέξει να βρεθεί σήμερα το απόγευμα (6 μ.μ) στο κλειστό της παραλίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις άλλωστε, που οι ομάδες απαλλάσσονται του βαθμολογικού άγχους κερδισμένο είναι το άθλημα και φυσικά ο κόσμος απολαμβάνοντας όμορφο θέαμα…
Αυτό θα επιδιώξουν και αύριο Μεσσηνιακός και Ακρίτας προσκαλώντας όλον τον κόσμο του βόλεϊ και μη να βρεθεί στις κερκίδες του κλειστού σταδίου της πόλης…
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Πάνος Χανδρινός και Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος και σημειωτής η Κερασία Μουράτη.

Ο «οικοδεσπότης» Ακρίτας

Έχοντας φέτος κάνει αρκετές «αλχημείες» ελέω των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει φέτος στο πρωτάθλημα ο κ. Μυτσκίδης μην έχοντας την βασική πασαδόρο της ομάδας από την αρχή της σεζόν, την τραυματία Νάνσυ Πανταζοπούλου, και τώρα της νεαρής Ορφανέα που το πιθανότερο ο τραυματισμός της τη θέτει κι αυτή νοκ άουτ, μιας και όλα δείχνουν πως τελικά θα κάνει αρθροσκόπηση, ο έμπειρος κόουτς θέλει σε αυτό το παιχνίδι να δει τις παίκτριες του να παίζουν απαλλαγμένες από το άγχος του πρωταθλήματος.
Ο Ακρίτας δεν συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του για φέτος το Κύπελλο, ένα θεσμό που με σέβας θα υπηρετήσει σήμερα, ως ένα όμως πάρα πολύ καλό και δυνατό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τον επόμενο αγώνα με την Κόρινθο!
«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι καθώς παίζουν δυο καλαματιανές ομάδες, αλλά για εμάς σημαντικότερα είναι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Θα είναι ένα πάρα πολύ καλό φιλικό και θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ώστε για να βελτιωθούμε, να δούμε κάποια πράγματα, αλλά και να διατηρήσουμε ο ρυθμό μας», δήλωσε στη «Φ» ο Μπάμπης Μυτσκίδης καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει τον αγώνα σήμερα το απόγευμα στο κλειστό: «Μακάρι να έρθει ο κόσμος να δει ωραίο θέαμα γιατί αυτό θέλουμε να τους προσφέρουμε».
Η Νιάρχου έχει επιστρέψει και πλην των Ορφανέα και Πανταζοπούλου ο κ. Μυτσκίδης θα έχει όλες τις υπόλοιπες παίκτριες στη διάθεσή του.

Ο «φιλοξενούμενος» Μεσσηνιακός

Μια «πρόβα τζενεράλε» αλλά με διαφορετική και εντελώς ελεύθερη ψυχολογία σε ένα ματς με άλλους στόχους και λιγότερη πίεση. Αυτό σκοπεύει να παίξει αύριο ο Μεσσηνιακός, που επίσης δεν έχει συμπεριλάβει στη φετινή συγκομιδή!
Το Κύπελλο αποτελεί μια ευκαιρία για δράση κατά την ανάπαυλα του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Γυναικών και ένα δυνατό τεστ για τις «πράσινες» απέναντι στον μελλοντικό αντίπαλο στο πρωτάθλημα (11η αγωνιστική) Ακρίτα.
Σαφώς ο βαθμός πίεσης και αναγκαιότητας είναι σχεδόν μηδαμινός αφού το παιχνίδι αυτό όπως επισήμανε στη «Φ» και η προπονήτρια και παίκτρια του Μεσσηνιακού Γωγώ Σουρή προσφέρεται για διατήρηση επαγρύπνησης και αγωνιστικού ρυθμού παρά για …βαθμούς!
Βεβαίως, η νίκη εφόσον προκύψει θα είναι καλοδεχούμενη και οι «πράσινες» εντός παρκέ δεν θα αδιαφορήσουν, δεν αποτελεί όμως αυτοσκοπό αφού πρώτος στόχος θα είναι το καλό βόλεϊ που θα ευχαριστήσει και θα ζεστάνει τον κόσμο για τη συνέχεια…
«Δεν μας ενδιαφέρει το παιχνίδι, κυρίως θέλουμε να βρούμε ρυθμό για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα όπου έχουμε δώσει προτεραιότητα.
Θα το δούμε όμως σαν ένα κανονικό ματς και μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στις καλές μας εμφανίσεις.
Φυσικά θέλουμε πρώτα απ’ όλα να παίξουμε καλό βόλεϊ, να παίξουμε ένα όμορφο παιχνίδι και να προσφέρουμε πλούσιο θέαμα στο κόσμο που θα βρεθεί στο κλειστό της παραλίας…»
Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, ο Μεσσηνιακός θα αντιμετωπίσει στο κλειστό της παραλίας το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου (18:00) το ΑΟ Θρίαμβο.
Στα αγωνιστικά του Κυπέλλου και σε ό,τι αφορά στο ρόστερ των «πρασίνων», μοναδική απούσα είναι η νεαρή Αθηνά Ζερίτη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη  λόγω υποχρεώσεων στη σχολή της, ενώ όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες είναι έτοιμες για μια ακόμη αποστολή…



Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου