Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΑ ΣΠΟΡ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμάτας
για την ανάπτυξη προγραμμάτων αθλητικού τουρισμού

ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Γ.Σ.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ του δημοσιογράφου Μάκη Τσίλκου με θέμα «Αθλητικός τουρισμός» φιλοξενήθηκε το μέλος της διοίκησης του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Δημήτρης Πουλόπουλος.
Κύριο θέμα αναφοράς του κ. Πουλόπουλου ήταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Καλαμάτα για την ανάπτυξη προγραμμάτων αθλητικού τουρισμού, ο οποίος παράλληλα προέβη σε ανάλυση των αρνητικών παραγόντων που στερούν από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα την δυνατότητα προσέλκυσης αθλητών για προετοιμασία!
Όπως επισήμανε υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου πλάνου δράσης από πλευράς Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα στοχεύει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Όπως είπε η υλοποίηση του πλάνου δράσης θα πρέπει να έχει αφετηρία την αναβάθμιση των «γερασμένων» αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας, πόσο δε, την δημιουργία νέων!


Ο κ. Πουλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη διαφύλαξης και αναβάθμισης των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων «Παπαφλέσσεια» (Μήτινγκ στίβου) και «Καλαμάτας Cup» (Μήτινγκ ρυθμικής) που διοργανώνονται στην πόλη μας κάθε χρόνο καθώς και στα μεγάλα περιθώρια που έχει ως πόλη να αποτελέσει παγκοσμιο προπονητικό κέντρο, προσελκύοντας αθλητές για προετοιμασία στα αθλήματα κλασικού αθλητισμού, αλλά και κολύμβησης, ιστιοπλοΐας πλέον και καταδύσεων.
Κλείνοντας, το μέλος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. εξέφρασε την ευχή να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου στο Δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου