Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

«GREEK STREET RELAYS 2016»

Αφετηρία η Καλαμάτα και το 2016 
για την πρωτοποριακή σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών σε τρέξιμο και κολύμβηση


Η ΠΕΡΣΙΝΗ επιτυχία έσπειρε πολλά χαμόγελα και ικανοποίηση αλλά και τους «σπόρους» για μια νέα «σοδειά»! Τα Greek Street Relays φέτος θα ξεκινήσουν ξανά την «κούρσα» τους από την πόλη μας!!!
Αυτό έγινε γνωστό προ ημερών μέσω της επίσημης σελίδας των Greek Street Relays όπως πέρυσι τα Relays το 2016 θα ξεκινήσουν το Μάρτιο με την Καλαμάτα!
«Με την Καλαμάτα θα ξεκινήσουν τα Relays το 2016 το Μάρτιο όπως και πέρσι που ήταν μία υπέροχη διοργάνωση χάρη και στον Πέτρο Παπαδόπουλο (με την κίτρινη μπλούζα) που ήταν ο Οργανωτικός Διευθυντής και ο άνθρωπος που θα ηγηθεί και φέτος των Σκυταλοδρομιών Δρόμου στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.»
Για την προσέκλυση και διοργάνωση στην πόλη μας μιας τόσο σημαντικής για τον μαζικό αθλητισμό και την σπουδαία ιδέα της συμμετοχής, τα συχαρίκια οφείλονται σε αρκετούς συμπολίτες μας και στις προσπάθειές τους για την προσέγγιση και προσέκλυση όλων και περισσότερων νέων και μεγαλύτερων αθλητών στον αθλητισμό, μεταξύ των οποίων και του εφόρου στίβου του Ακρίτα Καλαμάτας, Πέτρου Παπαδόπουλου που ως άοκνος «εργάτης» δεν σταματά ποτέ να προσφέρει και να φέρνει συνεχώς νέες ιδέες στο «τραπέζι»!
 
Οι εικόνες (κολάζ) είναι από το αφιέρωμα στο περιοδικό Athletics Magazine που ήδη κυκλοφόρησε και διατίθεται σε όλα τα σημεία διανομής
Τι είναι τα Street Relays Greece
Τα Street Relays Greece, είναι μία νέα πρωτοποριακή σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών στο τρέξιμο και στην κολύμβηση, που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης και για πρώτη φορά ταυτίζονται και συνυπάρχουν αρμονικά ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός.
Ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους αγώνες ως ο μοναδικός που τα έσοδά του από τις εγγραφές συμμετεχόντων διατίθενται για την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων, ενώ η φιλοσοφία να διεξάγονται σε κεντρικά σημεία και σε κυκλικές διαδρομές, δίνει τη δυνατότητα για την δημιουργία εορταστικής-ψυχαγωγικής ατμόσφαιρας υπό τη συνοδεία της μουσικής.
Η σκυτάλη είναι η ιδέα. Ότι χρειάζεται ο ένας τον άλλον για να γίνει κάτι καλό. Η συνεργασία είναι το σύνθημα και η σύνδεση της δυναμικής περισσότερων για το κοινό καλό. Με τεράστιο συμβολισμό η σκυτάλη «τρέχει» από πόλη σε πόλη και μεταφέρει το μήνυμα του αθλητισμού, της αλληλεγύης, της συντροφικότητας και της ομαδικής συνεργασίας.
Με τις ανάγκες για ανάδειξη αρχών και αξιών που έχουν χαθεί στη διαδρομή η σκυταλοδρομίες είναι πολλά περισσότερα από ένας αγώνας τρεξίματος. Για αυτό και η κοινωνική προσφορά με την ανάξειξη και προβολή ιδρυμάτων που παράγουν κοινωφελές έργο. Η εκπαίδευση είναι πολύτιμη για την πρόοδο όλων και η ισότιμη ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών (σώμα, πνεύμα και ψυχή).
Τα Street Relays ξεκίνησαν το 2014 σε έξι πόλεις σε όλη την Ελλάδα και είχαν μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή παιδιών, μεγάλων και ατόμων με αναπηρία σε μία κυκλική διαδρομή και με μία μοναδική αίσθηση ενός αθλητικού πάρτι.
Τη σκυτάλη πήρε το 2015 με ορμή και οι αγώνες ξεκίνησαν από την Καλαμάτα στη 1 Μαρτίου και συνεχίζονται σε άλλες επτά πόλεις της Ελλάδας για όλο το χρόνο με τους συμμετέχοντες να παίρνουν τη σκυτάλη και να συνεχίζουν τη διαδρομή για μία άλλη κουλτούρα στον αθλητισμό και στη ζωή. Το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος μετατρέπεται σε ομαδικό και οι παρέες παίρνουν τη σκυτάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου