Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η 3η ENDUROΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ

Αξέχαστη εμπειρία στον επιβλητικό
Ταΰγετο για 120 και πλέον λάτρεις του enduro


ΟΥΤΕ ένας, ούτε δυο, αλλά 120 και πλέον λάτρεις του Enduro ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αθλητικού Σωματείου της σωματείο ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ στην 3η Enduroβολτα στον επιβλητικό Ταΰγετο.

Η τρίτη συνάντηση έγινε στις 15 Μαΐου και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν μια ευκαιρία για ομοϊδεάτες, λάτρεις της μηχανής και του endurο να περιηγηθούν σε απόκρημνα μονοπάτια και τις δύσκολες αντιπυρικές ζώνες του Ταϋγέτου.
Οι συμμέτοχες ήταν διπλάσιες σε σχέση με την περσινή χρονιά αφού η τρίτη φετινή συνάντηση προσέλκυσε περισσότερους από 120 αναβάτες από Αθήνα, Πάτρα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Σπάρτη, Πύργο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Μέγαρα, Άργος, Κέρκυρα, Σπέτσες και Εύβοια καθώς πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία όχι απλά να απολαύσουν την ανάβαση σε …βουνίσιες συνθήκες και ειδικά του μοναδικού Ταϋγέτου, δράττοντας παράλληλα την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό με ομοϊδεάτες και φίλους οδηγούς.

Η διαδρομή ήταν περίπου 80 χλμ και περιελάμβανε δασικούς χωματόδρομους, μονοπάτια και αντιπυρικές ζώνες όπου το έδαφος χαρακτηρίζεται από μέσης σκληρότητας χώμα και σαθρή πέτρα.
Σημείο συνάντησης 37χλμ Καλαμάτας –Σπάρτης, όπου βρίσκεται η κατασκήνωση της «Αγίας Μαρίνας». Εκεί οι συμμετέχοντες στην Τρίτη enduroσυνάντηση πέρασαν ένα πραγματικά αξέχαστο διήμερο στον επιβλητικό Ταΰγετο και περιηγηθήκαν σε μια διαδρομή 65 χιλιομέτρων και μετά από 3 ολόκληρες ώρες δράσης κατέληξαν στην κατασκήνωση, οπού τους περίμενε γενναιόδωρο φαγοπότι!

Η χαρά να φιλοξενούν και να συνομιλούν με ομοϊδεάτες, λάτρεις της μηχανής, ήταν μεγάλη. Μεγαλύτερη δε καθώς δόθηκε η δυνατότητα σε 120 οδηγούς, είτε αθλητές και απλούς λάτρεις της μηχανής, να ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, τις όποιες ελλείψεις και ανάγκες έχει στη χώρα μας και φυσικά τις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος μας για μεγάλες διοργανώσεις που συνάμα δύναται να συμβάλουν στην ανάπτυξη και προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τουρισμού. Όλα αυτά μαζί με την σύσφιξη σχέσεων και δεσμών φιλίας μέσα από την ιδιαίτερη αυτή συνάντηση (και περιήγηση) σε μέρη μαγευτικά, όπως ο Ταΰγετος.

Τον κόσμο για την ανταπόκριση στο κάλεσμά τους ευχαριστούν θερμά οι διοργανωτές καθώς και όλους όσοι στήριξαν αυτή την δραστηριότητα:
«Το σωματείο ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ, ευχαριστεί όλους όσοι ήρθαν στην τρίτη enduro-συνάντηση. Κατά γενική ομολογία περάσατε όμορφα και αυτό μας ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Καλαμάτας για την παραχώρηση της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, τον κ. Δημήτρη απεσταλμένο από τον δήμο για την πολύτιμη βοήθεια του.
Το Δασαρχείο Καλαμάτας, τους υποστηρικτές του σωματείου μας και τα κορίτσια από την Μεγαλόπολη για την προετοιμασία της σαλάτας!!!
Ζητάμε συγνώμη για κάποια λάθη που έγιναν, κι ευχόμαστε να είμαστε όλοι γεροί και όρθιοι… Ραντεβού του χρόνου», ανήρτησαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Πατσιλίβας και τα μέλη του αθλητικού Σωματείου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ.

Να σημειωθεί τέλος, πως τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση της πίστας Motocross στο Αθλητικό Πάρκο Καλαμάτας.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά…



Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου