Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΠΥΡΕΤΩΔΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ CREW ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ (3-10 ΙΟΥΛΙΟΥ)

"Blueline Free Motion": Ως μια από τις ανταγωνιστικότερες ελληνικές ομάδες θα διεκδικήσει ότι καλύτερο στο Πανευρωπαϊκό

Γ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ!»

ΜΕ την έλευση του καλοκαιριού, παρά τα παιδέματα του καιρού, αρχίζει η ναυταθλητική δράση. Ένας από τους πλέον δραστήριους συλλόγους της χώρας είναι ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος» στο στόλο του οποίου ανήκει και το πολλάκις διακεκριμένο και πολυταξιδεμένο «Blue Line Free Motion» με κυβερνήτη τον νεαρό εκπαιδευτή του ομίλου, Γιώργο Δρακόπουλο.
Μπορεί, ήδη από τον Απρίλιο η δραστηριότητα του συλλόγου να έχει ξεκινήσει με την έναρξη της νέας σχολής ιστιοπλοΐας από την όποια έχουν αποφοιτήσει 18 νέα πρόσωπα, το μεγάλο, όμως, αγωνιστικό ενδιαφέρον και το εξίσου μεγάλο στοίχημα για την μεσσηνιακή ιστιοπλοΐα βαραίνει τις πλάτες ενός ταλαντούχου crew. Μιας ομάδας νέων και έμπειρων ανθρώπων, λάτρεις της ιστιοπλοΐας και του υγρού στοιχείου που «τρώγοντας» τα χιλιόμετρα και τα ναυτικά μίλια με το «κουτάλι» γυρίζουν την Ελλάδα και αρκετές φορές τολμούν και βγαίνουν εκτός συνόρων, εκπροσωπώντας την πόλη μας στα μεγάλα ιστιοπλοϊκά ραντεβού!
Ο νεαρός και ένας από τους πιο δυνατούς και αξιόλογους νέους κυβερνήτες της χώρας, Γιώργος Δρακόπουλος μιλά σήμερα στη «Φωνή» για την ιδιαίτερα κινητική περίοδο προετοιμασίας, μετρώντας αντίστροφα για την αναχώρηση της ομάδας για το Πόρτο Καρράς, όπου φέτος θα γίνει το 3 με 10 Ιουλίου το ORC Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Η προετοιμασία του κυβερνήτη και του πληρώματος του «Blue Line Free Motion» γίνεται σε πυρετώδεις ρυθμούς αφού ξεκινά από την φυσική κατάσταση της ομάδας, την ανανέωση του εξοπλισμού, την προετοιμασία σε θέματα ομαδικής δουλειάς και ψυχολογίας παράλληλα με τις λοιπές υποχρεώσεις, όπως σχολές, εύρεση υποστηρικτών κ.α.
Ο καιρός που η καλαματιανή ομάδα θεωρείται απλά ένα outsider έχει περάσει προ πολλού, αφού πλέον συγκαταλέγεται σε μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και παρότι είναι, αν όχι η πιο ακριτική ομάδα, σίγουρα μια από τις ομάδες που τολμούν να κάνουν τα πολλά χιλιόμετρα επί ξηράς προκειμένου  να βρεθούν στην εκκίνηση πολλών εν πλώ αγώνων της χώρας, έχει κατορθώσει να φτιάξει ένα σεβαστό και υπολογίσιμο όνομα!
● Καθώς είσαι παράλληλα εκπαιδευτής, πες μας ποιες είναι οι πρώτες δράσεις για τον ΝΑΣΚ «Αίολο»;
«Το καλοκαίρι για εμάς έχει αρχίσει από τον Απρίλιο, με την έναρξη της σχολής μας και 18 νέους ιστιοπλόους που προστέθηκαν στην οικογένειά μας. Αυτό το μήνα τελειώνει η εκπαίδευση των καινούριων μας ιστιοπλόων και όλοι περιμένουν την πρώτη τους συμμετοχή στον αγώνα του Αγ. Πνεύματος, το Κύπελλο «Γεωργίου. Α. Καρέλια», με τη φιλοξενία τους φυσικά σε σκάφη του Καλαματιανού στόλου.»
● Σε τι στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία του crew του «Blue Line Free Motion»;
«Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η ομάδα μας ετοίμαζε το σκάφος για την εφετινή, απαιτητική σεζόν, και συμμετείχε επιτυχημένα σε αγώνες Match Racing κατακτώντας τη 2η θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Για την ομάδα μας το Κύπελλο «Γεωργίου. Α. Καρέλια» θα αποτελέσει μέρος της προετοιμασίας ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στο Πόρτο Καρράς 3 με 10 Ιουλίου, όπου είναι και ο μεγάλος στόχος.
Μετά το Κύπελλο «Γ. Καρέλια», το σκάφος θα ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι μέχρι την Χαλκιδική για να εκπροσωπήσει την πόλη μας, αφού πρώτα συμμετάσχει στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου, που επίσης εντάσσεται στην προετοιμασία μας.»
● Ποιοι είναι δηλαδή οι ρεαλιστικοί στόχοι για το πανευρωπαϊκό; Ποιες φετινές οι δυσκολίες, οι αντίπαλοι, τα φαβορί…
«Υπάρχουν συμμετοχές από το εξωτερικό με πολλούς παγκόσμιους τίτλους και οι περισσότερες από αυτές είναι στην κατηγορία μας! Υπάρχουν 2-3 φαβορί από Ιταλία και Εσθονία, υπάρχουν επίσης πολλές ξένες συμμετοχές που δεν γνωρίζουμε τις δυνατότητές τους.
Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές είναι 68, κι αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι είμαστε μια από τις καλές Ελληνικές ομάδες.
Όλη η ομάδα είναι αισιόδοξη για τη διάκριση αφού ο στόλος θα χωριστεί σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος. Στην κατηγορία μας, όπως προανέφερα, θεωρούμαστε μια από τις καλές Ελληνικές ομάδες.»

● Ποιό είναι το στοίχημα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;
«Αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε εκεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σε ότι αφορά σε αθλητές και εξοπλισμό, από εκεί και πέρα, δείχνοντας το καλό μας πρόσωπο θα φύγουμε από εκεί χαρούμενοι και με κάτι καλό!!
Στόχος μας είναι να είμαστε μπροστά, μεταξύ των Ελληνικών συμμετοχών και κρίνω πως σίγουρα μπορούμε να το πετύχουμε.
● Ποια είναι τα πρόσωπα που θα βρεθούν εν πλώ φέτος, ως μέλη πληρώματος του «Blue Line»;
«Πιστεύω ότι ανεβαίνουμε (σ.σ. Πόρτο Καράς) με ό,τι καλύτερο έμψυχο δυναμικό μπορεί να προσφέρει τούτος ο τόπος!
Θα είμαστε οι αμιγώς Καλαματιανοί αθλητές κι από τα δυο σωματεία της πόλης μας (ΝΟΚ και Αίολος) και όπως πάντα η μακρινότερη ελληνική αποστολή –συμμετοχή της διοργάνωσης!
Την ομάδα αποτελούν οι Χρυσομάλλης Ντίνος, Σιψά Ιωάννα, Παναγιωτόπουλος Αντώνης, Ανδριανόπουλος Βαγγέλης, Πατσαμάνης Ιωάννης, Σπανός Παναγιώτης και εγώ (σ.σ. Δρακόπουλος Γιώργος)»

● Στον τομέα των χορηγιών και εν μέσω κρίσης ποια είναι η ανταπόκριση του επιχειρηματικού / εμπορικού κόσμου στο κάλεσμα της ιστιοπλοΐας;
«Βασικός μας χορηγός και φέτος είναι το «Free Motion», γυμναστήριο της πόλης. Είναι μάλιστα δίπλα μας για 3η χρονιά!
Πολλές επιχειρήσεις μας υποστηρίζουν, είτε οικονομικά είτε με διάφορες παροχές, μερικές από αυτές είναι τα super markets «Σιψάς» στη Κορώνη, η Εταιρία Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Εξοπλισμών Πλοίων «Strofades Group», η εταιρία ιστιοπλοϊκού εξοπλισμού «One Design Specialists» και η «Magic Marine Hellas». Χορηγός επικοινωνίας είναι o «Kiss89».
Τους ευχαριστούμε πολύ όλους και θα κάνουμε το καλύτερο για αυτούς! Φυσικά περιμένουμε τελικές απαντήσεις κι από άλλες επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μας υποστηρίξουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια…»


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου