Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ Α΄, Α1, Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016-2017

16 ομάδες στη σέντρα της Α΄ Κατηγορίας
στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2016

● 14 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ Α1, 28 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 01-02 ΚΑΙ 08-09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ
● ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΚΟΜΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 15-16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
● ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η ΕΝΩΣΗ Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας προκηρύσσει τα πρωταθλήματα των Α΄, Α1, Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικών Κατηγοριών Μεσσηνίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017. Το πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, της Α1 Κατηγορίας με 14 ομάδες, της Β΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 28 ομάδες (δύο όμιλοι των 14 ομάδων) και το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή δύο ομίλους ή σε δύο φάσεις. Ειδικότερα:

16 ομάδες στην Α΄ Μεσσηνίας
Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας θα κάνει πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου και συμμετέχουν 16 σωματεία (1 όμιλος).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα κάτωθι σωματεία: Π.Σ. «Καλαμάτα», Α.Ο Μιλτιάδης, Α.Ο Κυπαρισσίας, ΑΠΣ Αστέρας Αρφαρών, Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης, Α.Ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων, ΠΑΟ Ολυμπιακός Καλαμάτας, Α.Σ Απόλλων Καλαμάτας, Α.Σ Πανθουριακός, Α.Ο. Διαβολιτσίου, Α.Ο Φαραί, Εράνη Φιλιατρών, Α.Σ. Ανδρούσας, Αναγέννηση Παραλίας, Α.Ο Εθνικός Μελιγαλά, Α.Ε. Αβίας.
*Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.

Ένας όμιλος 14 ομάδων
στην Α1 Κατηγορία
Στην Α1 Κατηγορία που θα γίνει σε έναν όμιλο, δικαίωμα συμμετοχής έχουν 14 σωματεία, τα εξής:
ΑΟ Σπερχογείας, Χανδριναϊκός Π.Σ, Μεσσηνιακός Γ.Σ., Α.Ο Παπαφλέσσας Χώρας, ΑΟ Δωριέας Δωρίου, Α.Σ Απόλλων Πεταλιδίου, Α.Ο Ακρίτας Κορώνης, Νέος Άρις, A.O Αίαντας Καλαμάτας, ΑΟ Ηρακλής Καλαμάτας, ΑΟ Ομόνοια Καλαμάτας, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ο Ασπροχώματος, Αστέρας Μικρομάνης
* Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.

Πρεμιέρα στις 08-09 Οκτωβρίου
για τις 28 ομάδες της Β΄ Κατηγορίας
Δυο όμιλοι των 13 ομάδων, σύνολο 28 σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Β΄ Κατηγορία και είναι τα εξής: ΑΟ Μεθώνης, Ατρόμητος Πλατύ, Κεραυνός Καλαμάτας, ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα, Θύελλα Χαρακοπιού, ΠΑΟ Δόξα Καλαμάτας, ΠΑΟ Καλού Νερού, ΑΟ Στενωσιάς, ΑΟ Πατίστα Καλαμάτας, Α.Ο Φυτειάς, Α.Ε Μάνης, Α.Ε Γαργαλιάνων, ΠΑΟ Πράσινα Πουλιά, ΑΕΚ Καλαμάτας, ΑΕ Κυπαρισσίας «Ηρακλής», Ατρόμητος Καλαμάτας, Α.Σ Παπαφλέσσας Άμφειας, ΑΣ Θύελλα Μερόπης, Διαγόρας Κοπανακίου, ΑΣ Φυτειάς, ΑΣ Πανιώνιος Καλαμάτας, ΑΟ Πανευαϊκός, ΠΑΟ Καλλιθέας, ΑΟ Λογγά Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, Αστέρας Βαλύρας
* Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές.


Πρεμιέρα 15-16 Οκτωβρίου σε 1 ή 2 ομίλους
ανάλογα τη συμμετοχή στη Γ΄ Κατηγορία
Παρότι ακόμα ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων σωματείων δεν είναι γνωστός, καθώς εξαρτάται από τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή δύο ομίλους ή σε δύο φάσεις, το πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει ποδοσφαιρικής κατηγορίας Μεσσηνίας έχει ημερομηνία έναρξης 15-16 Οκτωβρίου και δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό έχουν οι κάτωθι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι:
Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Θησέας Καλαμάτας, ΑΕ Αιθαίας, Μέδουσα Αλαγονίας, ΑΟ Βέργας, ΑΠΟΚ Ίκαρος, ΑΟ Ερμής
Καλαμάτας, ΑΠΣ Άρις, Α.Σ Δαναός, ΑΟ Χατζή, ΑΠΣ Νέστωρ Πύλου, ΟΦ Θύελλα Παραλίας, ΠΑΟΚ Καλαμάτας, ΑΠΣ Αχιλλέας Αβραμιού, AO Λαιϊκων, ΑΟ Διοδίων.
*Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές καθώς και νέα σωματεία που θα δηλώσουν εμπρόθεσμα συμμετοχή.

ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
Η προκήρυξη αυτή είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της διοργανώτριας ΕΠΣΜ και των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Αγώνες Α΄ Κατηγορίας: 24-25/09/2016
Αγώνες Α1 Κατηγορίας: 01-02/10/2016
Αγώνες Β΄ Κατηγορίας: 08-09/10/2016
Αγώνες Γ΄ Κατηγορίας: 15-16/10/2016

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε σωματείο που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα αυτά πρέπει να υποβάλλει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας γραπτή δήλωση συμμετοχής μέχρι 01/08/2016 και ώρα 12.00 το αργότερο.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής καταβάλλεται το ανάλογο παράβολο:
 Για συμμετοχή στην Α΄ Κατηγορία250 €
 Για συμμετοχή στην Α1΄ Κατηγορία 230 €
 Για συμμετοχή στην Β΄ Κατηγορία 200 €
 Για συμμετοχή στην Γ΄ Κατηγορία 170 €

ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 Κάθε σωματείο υποχρεούται να γνωρίσει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών του καθώς και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες του, προσκομίζοντας μαζί με την δήλωση συμμετοχής έγγραφη βεβαίωση- παραχωρητήριο από τον νόμιμο κάτοχο γηπέδου το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιήσει κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017.
Σε περίπτωση που το ίδιο γήπεδο δηλώνουν σαν έδρα τους περισσότερα από ένα σωματεία η ΕΠΣΜ αποφασίζει την ημερομηνία και ώρα τέλεσης των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΗΜΕΡΑ
ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ-ΑΓΩΝΩΝ
Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτιστεί μετά από δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 08/08/2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην αίθουσα «Αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». Σε αυτό θα ορίζονται τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων- οι γηπεδούχες ομάδες- η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων.
Όλα τα σωματεία των Α΄ και Α1 Κατηγοριών υποχρεούνται να συμμετέχουν με μία ομάδα, στα πρωταθλήματα υποδομής που διοργανώνει η ΕΠΣΜ (παιδικό ή προπαιδικό). Ταυτόχρονα με την δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται και Υπεύθυνη δήλωση ότι θα συμμετάσχουν σε ένα τουλάχιστον από τα πρωταθλήματα υποδομής και σε ποιο από τα δύο.
Ομάδα που παρά τα παραπάνω δεν συμμετάσχει ή αποχωρήσει προ της λήξης των πρωταθλημάτων υποδομής αυτόματα διακόπτεται η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α΄ ή της Α1 Κατηγορίας και υποβιβάζεται στην κατώτερη Κατηγορία (εφόσον δεν συμμετέχει σε άλλο Πρωτάθλημα Υποδομής)

ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες είναι διπλοί, διαρκείας 90΄ λεπτών σε δύο 45΄λεπτά ημίχρονα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
 Στη διαιτησία εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο (άρθρο 12 του ΚΑΠ).
 Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο διαιτητής ή βοηθός διαιτητή ή και οι δύο βοηθοί διαιτητή, οι αντίπαλες ομάδες είναι υποχρεωμένες να υποδείξουν πρόσωπο κοινής αποδοχής ως αντικαταστάτη του απουσιάζοντος. Αν δεν συμφωνήσουν στην επιλογή προσώπου κάθε ομάδα υποχρεούται να υποδείξει από ένα πρόσωπο για κλήρωση προς συμπλήρωση του διαιτητικού τρίο.
Εάν υπάρξει πρόβλημα αριθμού διαθέσιμων διαιτητών για οποιονδήποτε λόγο μπορεί η επιτροπή Διαιτησίας να ορίσει σε κάποιους αγώνες μόνο ένα Διαιτητή ή ένα διαιτητή και ένα βοηθό για την διεξαγωγή του αγώνα μετά από σύμφωνη γνώμη και της Επιτροπής Πρωταθλήματος.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ
Στους αγώνες δύναται να ορίζεται ένας εκπρόσωπός της ΕΠΣΜ ως παρατηρητής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
Για κάθε αποτέλεσμα αγώνων οι διαγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
Η κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα και η επικύρωσή του από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Μ θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΑ-ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
α) Η άδεια τέλεσης των αγώνων εκδίδεται από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας για θέματα Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και υπεύθυνη είναι πάντα η γηπεδούχος ομάδα.
Η παραπάνω άδεια χορηγείται εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει άδεια λειτουργίας. Θα πρέπει έγκαιρα να τακτοποιηθούν τυχόν ελλείψεις των γηπέδων, ώστε σε συνεργασία με τους Δήμους να εξασφαλισθεί η άδεια λειτουργίας αυτών.
β) Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να έχουν εξασφαλίσει και να προσκομίσουν στην Ένωση πέντε (5) ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων την Άδεια Καταλληλότητας του Γηπέδου και να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών τους.
Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τα άρθρα 29 και 30 του ΚΑΠ κυρώσεις.
Όλοι οι αγώνες Α΄, Α1 και Β΄ Κατηγορίας διεξάγονται σε γήπεδο με φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα.
Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η παρουσία ιατρού, σε περίπτωση που δεν παρευρίσκεται ιατρός ο αγώνας δεν αρχίζει, κατακυρώνεται με τέρματα 3-0 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και εφαρμόζεται η παράγραφος 9 του άρθρου 21 του ΚΑΠ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
Το δικαίωμα ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων ανήκει αποκλειστικά στη διοργανώτρια.

ΕΠΑΝΑΛΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξαιτίας καιρικών συνθηκών θα διεξάγεται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 21 του ΚΑΠ.
Σε περίπτωση νέας αναβολής ή διακοπής οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με όσα ορίζει ο ΚΑΠ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Σύμφωνα με τα άρθρα 26 και 35 του ΚΑΠ

ΕΠΑΘΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε Κατηγορίας ή Ομίλου θα απονεμηθεί Κύπελλο και 25 μετάλλια.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ειδικές τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στους παρακάτω ανά Κατηγορία:
α. στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος
β. στην πρώτη ομάδα κάθε πρωταθλήματος που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ (FAIR –PLAY)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι διαφημίσεις επιτρέπονται στις αθλητικές στολές των ποδοσφαιριστών σύμφωνα με όσα ορίζει ο ΚΑΠ (άρθρο 14).

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ-ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Α) Για τις ενστάσεις (άρθρο 23 του ΚΑΠ) το παράβολο ορίζεται ύστερα από την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ στο ποσό των 100,00 €.
Β) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 5 του ΚΑΠ.
Γ) Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη (άρθ.23 παρ.8 του ΚΑΠ).

ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια όργανα (άρθ.40 του ΚΑΠ).

ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018
Το πρωτάθλημα περιόδου 2017-2018 της Α Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, της Α1 Κατηγορίας με 14 ομάδες, της Β΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 28 ομάδες (δύο όμιλοι των 14 ομάδων) και το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή δύο ομίλους ή σε δύο φάσεις.

ΠΡΟΑΓΩΓΗ -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Πρωταθλήτρια ομάδα ανέρχεται στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.
Υποβιβάζονται στην Α1 Κατηγορία:
α. Δύο (2) ομάδες αν δεν υποβιβασθεί στην Α΄, ομάδα της Γ΄ Εθνικής.
β. Τρεις (3) ομάδες αν υποβιβασθεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
● Ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία οι τρεις (3) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
● Υποβιβάζονται στην Β΄ Κατηγορία οι δύο (2) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανέρχονται στην Α1΄:
Τρεις (3) ομάδες, (οι πρωταθλητές των ομίλων και ο ένας από τους δευτεραθλητές των ομίλων μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο) σε περίπτωση που δεν υποβιβασθεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής.
● Δύο (2) ομάδες (οι πρωταθλήτριες των δύο ομίλων) σε περίπτωση που υποβιβασθεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής.
● Υποβιβάζονται στην Γ΄ κατηγορία δύο (2) ομάδες (ο τελευταίος κάθε ομίλου)

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανέρχονται στη Β΄ Κατηγορία: Τόσες ομάδες ώστε να συμπληρωθεί στην κατηγορία αυτή ο αριθμός 28 ομάδων ήτοι:
● Πέντε (5) ομάδες αν δεν υποβιβαστεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής
● Τέσσερες (4) ομάδες αν υποβιβαστεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Όπως ορίζουν τα άρθρα 18 και 19 του ΚΑΠ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α. Απαγορεύεται και είναι άκυρη η συμμετοχή του ίδιου προσώπου σε περισσότερα του ενός Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων της Ε.Π.Σ.Μ
γ. Η επικοινωνία της Ένωσης με τα Σωματεία της θα γίνεται μέσω fax, ή email τα οποία υποχρεούνται τα Σωματεία να δηλώσουν στην Ένωση μαζί με τη υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, επικουρικά δε, αν χρειαστεί μπορεί να γίνεται ταχυδρομικώς, με COURIER ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

δ. «Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιοδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο στις υπερκείμενες αρχές ( ΕΠΣΜ.- ΕΠΟ)»( άρθρο 15 παρ. 14.των διατάξεων Εφαρμογής Κανονισμού ΕΠΟ για τους ερασιτέχνες ποδ/στές).
ε. Είναι υποχρεωτική από τα σωματεία των Κατηγοριών Α΄ και Α1 η πρόσληψη Προπονητή κατόχου τουλάχιστον Ταυτότητας ΕΠΟ τριετούς διάρκειας και σε ισχύ. (Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου) Η είσοδος των προπονητών στο γήπεδο θα γίνεται με την επίδειξη του Δελτίου Πιστοποίησης.
Κανένας άλλος δεν μπορεί να αντικαθιστά τον Προπονητή και να κινείται δίνοντας οδηγίες εντός της τεχνικής περιοχής κατά τη διάρκεια αγώνων όλων των Κατηγοριών.
Σε εφαρμογή του άρθρου 11 του Κανονισμού προπονητών, σωματεία που δεν πληρούν την ανωτέρω διάταξη, παραπέμπονται στα δικαστικά όργανα (Πειθαρχική Επιτροπή) και τους επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο. Το χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται σε 300,00 έως 500,00 €. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των παραβατών, εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την έκδοση της σχετικής απόφασης, η ποινή του χρηματικού προστίμου διπλασιάζεται με απόφαση του ιδίου οργάνου.
Στον πάγκο των ομάδων δύνανται να βρίσκονται οι εξής:
1. Οι αναπληρωματικοί παίκτες με αθλητική περιβολή.
2. Ο Προπονητής της ομάδας και ο τυχών βοηθός του κάτοχοι Ταυτότητας ΕΠΟ.
3. Εκπρόσωπος του σωματείου
4. Ιατρός ομάδας
5. Διπλωματούχος Φυσιοθεραπευτής
6. Τη θέση του Προπονητή στις κατηγορίες που δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία Προπονητή δύναται να καταλάβει δεύτερος εκπρόσωπος του σωματείου.

στ. Η Ε.Π.Σ.Μ. διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης ή συμπλήρωσης της παρούσας εφ’ όσον υπάρξει αλλαγή των σημερινών δεδομένων

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Η διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος τούτου, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας Αθλητικής Νομοθεσίας του ΚΑΠ και της προκήρυξης αυτής και για κάθε τι που δεν προβλέπεται από τα παραπάνω θα αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου