Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Για 24η χρονιά η διάβαση του ποταμού Νέδα
στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της
Κοινότητος Αυλώνος, Σωτήρη Λαμπρόπουλου

ΓΙΑ 24η χρονιά διοργανώνει ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας τη διάβαση του ποταμού Νέδα στην μνήμη του συγχωριανού και τελευταίου προέδρου της Κοινότητος Αυλώνος, Σωτήρη Λαμπρόπουλου, που πρώτος εκείνος γνώρισε τη σπάνια ομορφιά της Νέδας!
«Χρόνο με τον χρόνο το ποτάμι προσελκύει όλο και μεγαλύτερο πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Ως πολιτιστικός σύλλογος, για εμάς αποτελεί προτεραιότητα να διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σεβασμό στην τέχνη, την λαϊκή παράδοση και την φυσική ομορφιά της περιοχής.
Εργαζόμαστε ώστε να κάνουμε γνωστές τις ομορφιές του τόπου μας σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και θέλουμε οι φίλοι και οι επισκέπτες που θα έρθουν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα χωριά μας και τους ανθρώπους τους, έτσι ώστε γυρνώντας στον δικό τους τόπο να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μας.
Αυτό πιστεύουμε πως θα είναι η σπουδαιότερη παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής των συγχωριανών μας.
Σε αυτήν μας την προσπάθεια έχουμε πολύτιμο αρωγό την δημοτική και τοπική αρχή και κυρίως τους ανθρώπους του χωριού μας που τις εκπροσωπούν, με την βοήθεια των οποίων διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση.»

Πρόγραμμα
• Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αυτοκίνητα του δήμου, στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουλίου για το γεφύρι του Δαμνιά
• Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 4 χλμ. περίπου.
• Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό.
• Πορεία προς τους καταρράκτες, απολαυστικό μπάνιο.
• Κατάβαση με σκοινί στην είσοδο του στομίου.
• Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ.
• Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, άφιξη στον τρίτο καταρράχτη.
• Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου.
Μεταφορά με αυτοκίνητα στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων)
• Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με φαγητό και μουσική, όλοι μαζί, πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά, μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.
• Η συνδρομή των 10 ευρώ περιλαμβάνει τη μεταφορά από το γήπεδο στη Νέδα και αντίστροφα, αναμνηστικό μπλουζάκι, καπελάκι και κολατσιό στο ποτάμι.
• Οι μικροί πεζοπόροι έως 12 ετών δεν πληρώνουν.
Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, ενώ έχει βαθμό δυσκολίας (++).
Το συνολικό μήκος διαδρομής είναι περίπου 8 χλμ. και συμβολή στην ασφαλή διάβαση θα έχει το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του Ε.Ε.Σ. (παράρτημα Καλαμάτας).
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό -σορτσάκι, κλειστά αθλητικά παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών.

Πληροφορίες και συμμετοχές
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

694 4285208 (Γιώργος Τσακανίκας), 693 2317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 697 2881306 (Δήμητρα Κεραμυδά), στο email: avlonamess@gmail.com και στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου Αυλωνιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου