Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πεζοπορική εξόρμηση του Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής στο φαράγγι του Ριντόμου

ΣΤΟ μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Ριντόμου εξόρμησαν την περασμένη Κυριακή οι πεζοπόροι του Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής», στην οποία είχαν προσκαλέσει τους πεζοπόρους της αθηναϊκής πεζοπορικής ομάδας «Ορεινές Περιπλανήσεις», προκειμένου ν’ απολαύσουμε από κοινού την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία.
Η διαδρομή συνολικής διάρκειάς 4 ωρών, ξεκίνησε από το παλαιό πέτρινο γεφύρι της Κοσκάρακας και όσοι πήραν μέρος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η φύση σ’ ένα φαράγγι. Σπηλιές, ξεχωριστοί γεωλογικοί σχηματισμοί, σημαντική βιοποικιλότητα και επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του συγκεκριμένου χώρου.
Στο τέλος της διαδρομής οι πεζοπόροι του «Ευκλή» και των «Ορεινών Περιπλανήσεων» απόλαυσαν ένα δροσερό μπάνιο στην παραλία της Σάντοβας, ολοκληρώνοντας κατά τον καλύτερο τρόπο την εξόρμησή τους!
Με πρωτοβουλία της α' Αντιπροέδρου και Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Ελένης Οικονομοπούλου, χάρισαν στους Αθηναίους φίλους πεζοπόρους ελιές Καλαμάτας προσφορά του Παναγιώτη Λαγιάκου (πρότυπο εργοστάσιο τυποποίησης και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων).


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
«Ευχαριστούμε θερμά τους Εθελοντές Σαμαρείτες του τμήματος Καλαμάτας, που μας συνόδεψαν σ' αυτήν την πεζοπορία μας, τους αρχηγούς των ''Ορεινών Περιπλανήσεων'' Ηλία Τσίτα και Κατερίνα Κότση, για την άψογη συνεργασία μας, τον Παν. Λαγιάκο, καθώς επίσης το μέλος του Συλλόγου μας Γεώργιο Κότση, για την μεταφορά, όπου χρειάστηκε των πεζοπόρων.»
Επόμενη εξόρμηση του συλλόγου έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου την διάσχιση του θηλυκού ποταμιού Νέδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου