Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

«WHELLING2HELP II 2016»: ΠΟΛΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

32 ημέρες… 1,700χμ… 20 μεγάλες γιορτές εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης 
του κόσμου προς την αναπηρία!

ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ δυνατά όλοι μαζί το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης καλούνται οι κάτοικοι Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φαρσάλων, Βόλου, Λαμίας, Αθήνας, Κόρινθοςς, Ναυπλίου, Τρίπολης, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Καλαμάτας!
Η πόλη μας θα γίνει σταθμός ενός μεγάλου ταξιδιού ευαισθητοποίησης και κατανόησης της έννοιας της αναπηρίας. Πρόκειται για τη δράση «Whelling2help ΙΙ», που διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά στη χώρα μας.
Το πρώτο Wheeling2help  πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ποδηλάτες διέσχισαν 2.500 χιλ στην Ευρώπη, ξεκινώντας από το Λονδίνο και φτάνοντας στην Αθήνα σε 35 μέρες. Πέρασαν από 8 χώρες, συγκέντρωσαν 15.654 ευρώ και τα πρόσφεραν στη «Φλόγα» για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.
Το «Wheeling2help ΙΙ» ξεκινά φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής, παράλληλα με την έναρξη της Παραολυμπιάδας.
Οι συμμετέχοντες, σε 32 ημέρες,  θα διανύσουν 1.700 χλμ περνώντας από 20 πόλεις, ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη και καταλήγοντας στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η πόλη της Καλαμάτας, θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 διοργανώνοντας μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού, αθλητισμού και εθελοντισμού, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, συλλόγων, μαθητών και πολιτών.
Σκοπός είναι η ενημέρωση για την αναπηρία, που αφορά στην κίνηση, στην όραση, στην ομιλία και στην ακοή, μέσω του αθλητισμού, της τέχνης, της υγείας και της δημιουργικής απασχόλησης. Όλοι για λίγες ώρες θα βιώσουμε ότι βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία. Μέσα από την συνεργασία φορέων, οργανισμών, ομάδων και εθελοντών θα γνωρίσουμε στους συμπολίτες μας τον κόσμο της αναπηρίας και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε προβλήματα και ευκαιρίες.

Εθελοντές ή ποδηλάτες;
Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στο νέο πρότζεκτ το #Wheeling2help vol.2, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εθελοντή για κάποια πόλη στο: http://www.wheeling2help.com/#!blank/p2eqd ή τη φόρμα ποδηλάτη στο: http://www.wheeling2help.com/#!blank-1/b5rmv
Ενημερωθείτε επίσης στις κάτωθι ιστοσελίδες:
Website: http://www.wheeling2help.com/

FB Page: https://www.facebook.com/wheeling2helpkalamata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου