Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Από 1η Σεπτέμβρη πιάνει δουλειά το αγωνιστικό τμήμα του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας

  • ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ
  • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΤΟΥ Ρ.Ο.Κ.

ΜΕΤΑ από μια περίοδο ξεκούρασης πλησιάζει πάλι η ώρα για την επιστροφή στο ταπί! Ο Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου προπονήσεις, αρχικά με το δυναμικό του αγωνιστικού, παράλληλα με έγγραφες στα φυτώριά του για την νέα χρονιά.
Η χρονιά που ξεκινά βρίσκει τον Όμιλο ενισχυμένο τόσο σε ό,τι αφορά στο δυναμικό του προπονητικού τιμ, όσο και σε αριθμό αθλητριών. Πέρυσι ο αριθμός αθλητριών που προπονούνταν στον σύλλογο ανερχόταν, μαζί με την αγωνιστική ομάδα, στις 150. Ενώ για φέτος πριν καν ξεκινήσουν οι εγγραφές νέων αθλητριών και η ένταξη νέων προσώπων, μόνο το αγωνιστικό τμήμα πλαισιώνουν ήδη 12 αθλήτριες, αριθμός που όπως προαναφέραμε πρόκειται να αυξηθεί λόγω των αθλητριών που αναμένεται να προστεθούν από την Σπάρτη.
Στο προαγωνιστικό τμήμα ανήκουν 10 αθλήτριες, όπου επίσης αναμένεται αύξηση αριθμού με την ένταξη καινούργιων παιδιών.
Η πολλή καλή δουλειά που γίνεται στον ΡΟΚ έχει εδώ και καιρό αρχίσει και φαίνεται. Αποκορύφωμα της περσινής χρονιάς  αποτέλεσαν οι πολύ καλές εμφανίσεις σε αγώνες στην Πάτρα των Παγκορασίδων Δήμητρας Κριζέα (3η στο Σύνθετο Ατομικό, 6η στο Ελεύθερο, 8η στο Σχοινάκι, 7η στο στεφάνι και 4η στη μπάλα), Σταματίνας Κυριακίδη (5η στο Σχοινάκι) και Χριστίνα Βούτσα (8η στο ελεύθερο), Ιωάννας Τζόρβα (7η στο Σύνθετο Ατομικό, 8η στο Ελεύθερο, 6η στο Σχοινάκι, 6η στο Στεφάνι, 7η στην μπάλα).
Αλλά και των πολλά υποσχόμενων εμφανίσεων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων ΑΒ των Χριστίνα Βούτσα, Σταματίνα Κυριακίδη και Δήμητρα Κριζέα (Α) και Ιωάννα Τζόρβα (Β), οι οποίες είχαν αξιοσημείωτη βελτίωση των επιδόσεών τους κάνοντας τους κριτές να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το έργο που γίνεται στον καλαματιανό σύλλογο, του οποίου σε τρία μόλις χρόνια το επίπεδο και η ποιότητα σημειώνει μεγάλη βελτίωση..

Ενισχυμένο προπονητικό τιμ
και μαθήματα Μπαλέτου…
Προπονήτρια και τη νέα σεζόν στο αγωνιστικό και στις ακαδημίες του Ρ.Ο.Κ. είναι η Χριστίνα Μανέτα, άμεση συνεργάτιδα της οποίας θα είναι η Κατερίνα Κολοβού, παλιά αθλήτρια της Ρυθμικής και πανελληνιονίκης η οποία προέρχεται από το σωματείο του Γ.Σ. Ηλιούπολης, η οποία θα αναλάβει τα φυτώρια και θα βοηθά στην αγωνιστική ομάδα.
Από τη φετινή χρονιά στα φυτώρια του Ρ.Ο.Κ. εκτός από Ρυθμική Γυμναστική θα γίνονται και μαθήματα μπαλέτου!
Καθώς στο προπονητικό τιμ προστέθηκε η δασκάλα μπαλέτου (στο αγωνιστικό) Βάσια Αναγνωστοπούλου.

Συνεργασία με την σχολή χορού
στη Σπάρτη «Danza Explosion»
Φέτος, λοιπόν, η οικογένεια του ΡΟΚ μεγαλώνει ακόμη περισσότερο χάρη στη συνεργασία που ξεκινά με την Σχολή Χορού «Danza Explosion» Μολάων Σπάρτης. Προπονήτρια είναι η Silvina Katsioni και η συνεργάτιδα είναι η παλιά αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής Ιωάννα Σαμαρά.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινά αυτή την περίοδο, η προπονήτρια του καλαματιανού Ομίλου, Χριστίνα Μανέτα θα επιλέξει μικρές αθλήτριες από την σχολή της Σπάρτης, που θα διαθέτουν τα προσόντα ώστε να  πλαισιώσουν το αγωνιστικό τμήμα του Ρ.Ο.Κ.
Οι επιλογές έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2016, στον χώρο της σχόλης στη Σπάρτη.

Εγγραφές - πληροφορίες
Ακόμη οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί, λόγω αλλαγής Κώδικα Ρυθμικής (γίνεται μετά από κάθε Ολυμπιάδα και αφορά στο ασκησιολόγιο κ.α.), αλλά και εν αναμονή των μεταγραφή του Οκτωβρίου. Περίοδος που υπολογίζεται να γίνει η παρουσίαση όλου του αγωνιστικού τμήματος…
Τέλος, σε ό,τι αφορά στις έγγραφες για τα τμήματα Καλαμάτας θα γίνονται κάθε μέρα, εκτός Σαββατοκύριακου, στο κλειστό Γυμναστικής στην παραλία της Καλαμάτας από τις 18:00 έως τις 21:00. Οι έγγραφες στα τμήματα του ΡΟΚ στα Αρφαρά θα γίνουν το Σάββατο 10 και Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 11:00 με 13:00 μ.μ. στην νέα αίθουσα Ρυθμικής και στο Χαρακοπιό την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου (ώρα 11:00) και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 10:00 με 12:00 στο δημοτικό σχολείο Χαρακοπιού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972 593 596.


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου