Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

«ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Φ»

Κώστας Λούδης: Το «συνώνυμο»
της επιτυχίας στο νερό και στους πάγκους!



Το όνομά του φιγουράρει δίπλα σε «μύθους» του ελληνικού Πόλο, όπως ο Γιάννης Μαυρωτάς όμως ο Κώστας Λούδης παραμένει ένας πιστός «στρατιώτης» του αθλήματος.
Από το 1989 και για πολλά χρόνια αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής, αλλά και σωματείων όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος, ενώ πλέον βρίσκεται στον πάγκο των «πράσινων» στην Α1 Ανδρών (περισσότερα παρακάτω).
Ως μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών παρευρέθη το περασμένο Σ/Κ στην Καλαμάτα όπου συμμετείχε στην επίδειξη Υδατοσφαίρισης που έγινε στην πισίνα του Elite ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες και κλιμάκιο του Ν.Ο. Καλαμάτας.
Λίγο μετά το τέλος της επίδειξης, ο μεγάλος αθλητής της Υδατοσφαίρισης μίλησε στην «Φ» για το διήμερο, ενώ έδωσε και συμβουλές τόσο όσον αφορά στην ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας, όσο και στους νεαρούς αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό.

«Πάντοτε στηρίζουμε
αυτές τις προσπάθειες»
Ξεκινώντας, ο Κώστας Λούδης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του συλλόγου και δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός πως συμμετείχε ο Ν.Ο.Κ.: «Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση και εμείς σαν Σύλλογος Ολυμπιονικών προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις που γίνονται. Η Καλαμάτα είναι μια πόλη στην οποία για 2η συνεχόμενη χρονιά οι άνθρωποι του Elite City Resort μας φιλοξενούν και φιλοξενούν μια προσπάθεια που κάνουμε και στα πλαίσια της ενημέρωσης για την ασφαλή κολύμβηση. Για μας είναι διπλή χαρά το ότι ήρθαν τα παιδιά από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και κάναμε αυτό το μικρό event, έναν μικρό αγώνα.
Τουλάχιστον εμείς σαν Σύλλογος στηρίζουμε και θα στηρίζουμε πάντοτε αυτές τις προσπάθειες.»

«Να πιέσουν οι αρμόδιοι
φορείς για το κολυμβητήριο»
«Το σημαντικό πρώτα απ’ όλα είναι ότι υπάρχει ένα κολυμβητήριο και πιστεύω ότι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να πιέσουν ώστε αυτό το κολυμβητήριο να μείνει ανοιχτό» απάντησε ο πρώην αμυντικός και νυν προπονητής του Παναθηναϊκού σε ερώτηση για το τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί η Υδατοσφαίριση στην Καλαμάτα. Ακολούθως, σημείωσε τα εξής: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την αρχή της σεζόν. Να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά το οποίο για να γίνει πρέπει να γίνει κινητοποίηση από τους ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου σε συνεργασία ίσως και με τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου με ενημέρωση στα σχολεία που είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά σε μικρές ηλικίες σε δημοτικά. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε τα παιδιά να έρθουν στον χώρο της πισίνας και να παρακολουθήσουν αυτό το τόσο ωραίο άθλημα. Και από τη στιγμή που θα γίνει αυτό και θα έρθουν τα παιδιά, το επόμενο βήμα είναι το πως θα κρατήσουμε αυτά τα παιδιά στον χώρο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό που έχει άμεση συνέπεια με το ότι το κολυμβητήριο πρέπει να μείνει ανοιχτό. Από κει και πέρα, οι άνθρωποι που αγαπούν το άθλημα με μεράκι να ασχοληθούν, να ξεκινήσουν αυτά τα παιδιά να συμμετέχουν σε ηλικιακά πρωταθλήματα έστω και σε προκριματικές φάσεις στην αρχή αφού χρειάζεται ένας χρόνος προσαρμογής.
Αλλά νομίζω ότι τα παιδιά αν μπουν σε αυτή τη διαδικασία από κει και πέρα το αγαπάνε, τους αρέσει πάρα πολύ και μένουν στον χώρο.»

Το μήνυμα του Λούδη
στους αθλητές του Πόλο
Κλείνοντας, ο δυναμικός αμυντικός έστειλε ένα μήνυμα στους αθλητές του Πόλο: «ΤΟ μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Νομίζω πως ο αθλητισμός γενικότερα, δεν θα μιλήσω μόνο για το πόλο, είναι αυτή τη στιγμή ότι πιο υγιές υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.
Γνωρίζουμε όλοι τι προβλήματα περνά η ελληνική οικογένεια σε όλους τους τομείς. Παρά τις αντιξοότητες βλέπουμε συνέχεια επιτυχίες και από τον δικό μας χώρο και από τον υπόλοιπο του αθλητισμού.
Πιστεύω ότι είναι μια πολύ μεγάλη διέξοδος ο αθλητισμός. Νομίζω πως  ότι καλύτερο έχει να κάνει ένα παιδί πέρα από το κομμάτι του σχολείου είναι να έρθει σε μια πισίνα και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Μέσα από αυτό το κομμάτι μπορείς να πλάθεις έναν δυνατό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Είναι κάτι το οποίο πέρα από το αθλητικό κομμάτι, το αν κάποιος είναι ταλέντο το οποίο μπορέσεις να το καλλιεργήσεις σε αυτό που κάνει, βοηθάει σίγουρα στην μετέπειτα ζωή και στο οτιδήποτε ασχοληθεί πέρα από τον αθλητισμό.
Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Εμείς είμαστε άνθρωποι που το αγαπήσαμε πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό εξακολουθούμε να υπηρετούμε αυτό το χώρο.»

Σύντομο βιογραφικό
Ο Κώστας Λούδης είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης και νυν προπονητής του Παναθηναϊκού. Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1969 στη Θεσσαλονίκη, και υπήρξε για πολλά έτη διεθνής και αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς με τον Κώστα Λούδη έχουν τις περισσότερες (8) συμμετοχές, σε σύνολο 94 διεθνών πολιστών μας που έχουν μετάσχει σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ο Λούδης έχει συμμετάσχει στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 1989, 1991, 1993, 1995, 1997, 1999, 2001 και 2003.
Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ και ακολούθησε ο Ολυμπιακός, με τον οποίο πανηγύρισε ατελείωτους τίτλους. Έπειτα μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, ενώ από το 2002 έως και το 2007 όταν και έκλεισε την καριέρα του αγωνίστηκε στον Πανιώνιο.
Μετά το τέλος της καριέρας του παρέμεινε στους «κυανέρυθρους» ως προπονητής μέχρι το 2009. Ακολούθησε η παραμονή του στον πάγκο του Νηρέα Λαμίας έως το 2011 και από το 2011 έως το 2013 βρισκόταν στο Παλαιό Φάληρο. Το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Το «παλμαρέ» του περιλαμβάνει επίσης συμμετοχές σε:
Ολυμπιάδες: 1992 (10ος), 1996 (6ος), 2000 (10ος), 2004 (4ος).
Μεσογειακοί Αγώνες: 1991 (χάλκινο μετάλλιο) 1993 (χάλκινο μετάλλιο)
Παγκόσμιο πρωτάθλημα: 2003 (4η θέση)
Κύπελλο Κυπελλούχων: 1997
Πρωταθλήματα Ελλάδος (4): 1992, 1993, 1995, 1996.
Κύπελλα Ελλάδος (4): 1992, 1993, 1997, 1998.


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου