Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑ «ΣΥΜΒΟΛΟ» ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΛΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ «Φ»

Η Εύη Μωραϊτίδου μιλά για την
ανάπτυξη του αθλήματος στην Καλαμάτα!



Θεωρείται μια εκ των κορυφαίων Ελλήνων παικτριών Υδατοσφαίρισης όλων των εποχών και όχι άδικα.
Η Ευαγγελία (Εύη) Μωραϊτίδου αποτελεί συνώνυμο της επιτυχίας σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί, έχει συνδεθεί με την μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών στο Πόλο με την 2η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και πλέον βρίσκεται στην θέση της αντιπροέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο έδωσε το παρών στο διήμερο εκδηλώσεων του Συλλόγου που έλαβε χώρα στο Elite City Resort και στον αγώνα επίδειξης Υδατοσφαίρισης που έγινε στην πισίνα του ξενοδοχείου, έδειξε ότι το πόλο… δεν ξεχνιέται!
Η «Φ» εξασφάλισε δηλώσεις της Εύης Μωραϊτίδου, η οποία μίλησε για το διήμερο εκδηλώσεων, για το τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί περαιτέρω το πόλο στην Καλαμάτα και για φινάλε, προέτρεψε τα κορίτσια της πόλης μας να ακολουθήσουν το άθλημα και να μην πιστεύουν σε …μύθους που κυκλοφορούν γύρω από την συμμετοχή του γυναικείου φύλου στο σπορ.

«Να έρθουν πολλά ακόμα
παιδιά στο άθλημά μας»
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το ξενοδοχείο Elite για την φιλοξενία. Είναι αρωγός στις προσπάθειές μας όπως πάντα και νομίζω ότι πήγε πάρα πολύ καλά η ημερίδα και η χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) αλλά και η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα που κάναμε έναν αγώνα επίδειξης μαζί με αθλητές του Ν.Ο.Κ.» σχολίασε η δυναμική αμυντικός της Γλυφάδας στις πρώτες της δηλώσεις για το διήμερο εκδηλώσεων.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στα προβλήματα που μαστίζουν το άθλημα της Υδατοσφαίρισης: «Θα χαρούμε πάρα πολύ να έρθουνε πολλά ακόμα παιδιά στο άθλημά μας το Πόλο που φέρνει επιτυχίες στην Ελλάδα. Νομίζουμε ότι πρέπει να έρθει παραπάνω κόσμος εκτός Αττικής στις ομάδες τις περιφερειακές και να ασχοληθούν με το άθλημα της Υδατοσφαίρισης. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο δεν υπάρχουν χώροι, δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις. Δεν υπάρχουν στην Αθήνα ανοιχτές εγκαταστάσεις, πόσο μάλλον στην περιφέρεια.
Εμείς από την πλευρά του Συλλόγου θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να ανοίξουν κολυμβητήρια, να ανοίξουν εγκαταστάσεις. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ο κόσμος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό γενικότερα».

«Να φιλοξενήσει αγώνες
το κολυμβητήριο»
Από μικρή ηλικία, η Εύη Μωραϊτίδου κοσμεί τις πισίνες του παγκοσμίου χάρτη της Υδατοσφαίρισης και έχει αποκτήσει ατελείωτες εμπειρίες.
Βάσει των εμπειριών αυτών, κατέθεσε την άποψή της για το τι χρειάζεται ώστε να ανέβει επίπεδο το άθλημα στην πόλη μας: «Στην Καλαμάτα είχα έρθει και παλιότερα ως κολυμβήτρια γιατί παλιά θυμάμαι πως γίνονταν πολλοί κολυμβητικοί αγώνες και εκτός δηλαδή από το Στάδιο παλιά που φημιζόταν για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις Στίβου φημιζόταν και το κολυμβητήριο.
Γιατί ερχόμασταν και για προετοιμασίες και για αγώνες. Δεν ξέρω στην σημερινή το κατά πόσο το κολυμβητήριο φιλοξενεί αγώνες.
Νομίζω ότι ένα σημαντικό κομμάτι θα είναι να ξεκινήσουμε στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας να διοργανώνουμε τουρνουά, αγώνες, δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να παρακολουθεί.
Νομίζω τα παιδιά όσο και αν παίζουν και αθλούνται, αν δεν βλέπουν αγώνες υψηλού επιπέδου, διεθνείς διοργανώσεις δεν είναι τόσο εύκολο.
Αν μπορούμε θα βοηθήσουμε και εμείς από πλευράς Συλλόγου στο να συμβεί αυτό. Ακόμα δηλαδή και το beach polo που έχει ξεκινήσει τώρα, βοηθάει γιατί το καλοκαίρι ο κόσμος έχει την ευκαιρία στην παραλία να έρθει σε επαφή με ένα άθλημα το οποίο μπορεί να μην το γνωρίζει.
Το βλέπει πρώτη φορά στην παραλία και ίσως το χειμώνα προσπαθήσει να στείλει τα παιδιά του να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα.»

«Αποδείξαμε ότι το Πόλο
είναι και γυναικείο»
Κλείνοντας, η Εύη Μωραϊτίδου προέτρεψε τα κορίτσια της Καλαμάτας να ασχοληθούν με το Πόλο και να μην ασχολούνται με …μύθους που θέλουν το άθλημα να είναι καθαρά …αντρικό: «…παλιά είχαν την εντύπωση και οι άντρες μάλλον ότι το πόλο είναι αντρικό άθλημα»!
Ακολουθώντας, η ελληνίδα Ολυμπιονίκης εξήγησε: «Εμείς αποδείξαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι δεν είναι μόνο αντρικό άθλημα, είναι και γυναικείο και μπορεί να είναι και πολύ εντυπωσιακό.
Ευελπιστούμε να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, δηλαδή να στείλουν οι γονείς τα κορίτσια, όχι μόνο στο μπαλέτο, στην ρυθμική και σε άλλα αθλήματα που θεωρούν ότι είναι πιο "γυναικεία".
Δεν υστερούμε θηλυκότητας, δηλαδή δεν νομίζω ότι τα κορίτσια θα υστερήσουν θηλυκότητας αν πάνε στην πισίνα ή στο Πόλο.
Ίσα ίσα θα γίνουν πιο δυναμικά, θα μπορούν να διεκδικήσουν στην ζωή τους αύριο πιο έντονα και πιο δυνατά κάποια πράγματα και ίσως θα έχουν μια ευκαιρία μιας επιτυχίας που μπορεί να τους χαρίσει αυτό το άθλημα που ίσως άλλα αθλήματα είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί δεν υπάρχει αυτή η υποδομή και αυτή η συνέχεια.»


Σύντομο βιογραφικό
Στο παλμαρέ της συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και πέραν του ασημένιου μεταλλίου το 2004, το LEN Trophy του 2003 (Βουλιαγμένη), το Πρωτάθλημα Ελλάδος το 2004 (Βουλιαγμένη), το 2008 (Γλυφάδα), το 2009 (Βουλιαγμένη) με την Βουλιαγμένη.
Βρίσκεται επίσης στην 2η θέση όλων των εποχών σε συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος, έχοντας τιμήσει το γαλανόλευκο σκουφάκι 278 φορές, με την πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη να κατέχει τα πρωτεία με 318!
Έχει συμμετάσχει 6 φορές σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την Εθνική (1995, 1997, 1999, 2001, 2003, 2008) και είναι πρώτη σκόρερ της Εθνικής σε Προολυμπιακά Τουρνουά με 32 γκολ.
Έχει αγωνιστεί επίσης στα παγκόσμια πρωταθλήματα Υδατοσφαίρισης (FINA) του 2005 (Ρωσία) όπου η Εθνική πήρε την πρώτη θέση αλλά και στο παγκόσμιο του 2007 (Καναδάς) που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου