Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Στόχος των ανδρών η 3αδα και η Pre League, προσγειωμένες αλλά αισιόδοξες οι γυναίκες!

  • ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΒΟΛΕΪΚΟ Δ.Σ. «ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ» Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΒΟΛΕΪ»!
  • ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ «ΠΡΩΤΗ» ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΒΟΛΕΪ

ΧΟΡΤΑΡΙ πάτησαν χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού Γ.Σ. οι ομάδες βόλεϊ Γυναικών και Ανδρών, Μεσσηνιακού και «Καλαμάτα ’80» την ευθύνη και διαχείριση των οποίων έχει από φέτος, ο νεοσύστατος Αθλητικός Σύλλογος «Καλαμάτα Βόλεϊ» με πρόεδρο τον Κώστα Κουτράκη, αντιπρόεδρο τον Γιάννη Μπουσούνη, γεν. γραμματέα τον Χρήστο Ζερίτη, ταμία τον Σωτήρη Δεδούση, γεν. έφορο τον Χρήστο Δροσινό. Το πόστο των δημοσίων σχέσεων έχει αναλάβει ένα νέο πρόσωπο, ο Γιάννης Πάζιος ενώ στον εξίσου νευραλγικό τομέα, των χορηγιών, βρίσκεται ο Βασίλειος Πράττης.
Ένα ισχυρό και καθαρά βολεϊκό Δ.Σ., όλοι άνθρωποι του χώρου, με εμπειρία και γνώση και προπαντός όραμα και σκοπό να κάνουν τα δύσκολα βήματα που πρέπει ώστε το μεσσηνιακό βόλεϊ να πάει ακόμη πιο ψηλά… Άλλωστε ο τόπος μας διψά για βόλεϊ, πόσο μάλλον το θέμα που προσφέρεται στα μεγάλα σαλόνια και οι δυο ομάδες που μας εκπροσωπούν επί σειρά ετών στην Α2 ήσαν συνεπείς στην υπόσχεση τους να μας κάνουν υπερήφανους…
Το «πάντρεμα» που έγινε σε διοικητικό επίπεδο καλωσορίζεται και αγκαλιάζεται, φέρνοντας παράλληλα αίσθηση αισιοδοξίας και στο αγωνιστικό μέτωπο κι αυτό φάνηκε και στην χθεσινή επίσημη «πρώτη»…

Το καλωσόρισμα…

Σύσσωμο το Δ.Σ. του Α.Σ. «Καλαμάτα Βόλεϊ» βρέθηκε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου για μια εβδομάδα θα φιλοξενηθούν οι προπονήσεις και των δυο ομάδων βόλεϊ που εκπροσωπούν την πόλη μας στην υψηλότερη εθνική κατηγορία, στα ομαδικά αθλήματα.
Τις αθλήτριες και τους αθλητές του Α.Σ. «Καλαμάτα Βόλεϊ» καλωσόρισε ο πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου, Κωνσταντίνος Κουτράκης με την εξής ευχή: «Ευχόμαστε να αγκαλιάσετε το νέο εγχείρημα που σαν παράγοντες του βόλεϊ, οργανώσαμε, ταλαιπωρηθήκαμε και εν τέλει τα καταφέραμε. Να το αγκαλιάσετε και να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό ώστε να πετύχει». Τέλος, ευχήθηκε καλή προετοιμασία λέγοντας πως τα αποτελέσματα θα φανούν στο γήπεδο!
Εκ μέρους των γυναικών, ο γεν. γραμματέας του Α.Σ. «Καλαμάτα Βόλεϊ» και έφορος του τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού Γ.Σ., Χρήστος Ζερίτης μετέφερε την αισιοδοξία που υπάρχει στην ομάδα εν όψει της νέας σεζόν, την οποία συμμερίζεται και η προπονήτρια Γωγώ Σουρή. Αισιοδοξία η οποία ωστόσο δεν ακολουθείται από μεγάλα λόγια, αλλά προσγειωμένη νοοτροπία και σκέψη. Άλλωστε όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν τα μεγάλα λόγια είναι πτώχεια και τα αποτελέσματα, επισήμανε και ο πρόεδρος κ. Κουτράκης, θα φανούν στο γήπεδο! Παράλληλα ο κ. Ζερίτης εξέφρασε την πίστη του πως ως διοίκηση θα μπορέσουν να βγάλουν «ξαστεροπρόσωπους» όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου!


«Καλαμάτα’80»: Στόχος
η τριάδα και η Pre League

Σαφώς ενισχυμένη, με γεμάτο ρόστερ που παντρεύει την εμπειρία με τα νιάτα, νέο κόουτς, τον Δημήτρη Ζαχαρόπουλο και άλλο αέρα ξεκίνησαν οι άνδρες της «Καλαμάτας ’80» εν όψει της Α2 Κατηγορίας, όπου πέρυσι ανανέωσαν με κάμποση δυσκολία την παραμονή τους.
Φέτος οι συνθήκες πολύ διαφορετικές. Με ένα ισχυρό και καθαρά βολεϊκό Δ.Σ., έναν «δικό» τους άνθρωπο στον πάγκο - τον Δημήτρη Ζαχαρόπουλο που παράλληλα θα είναι και παίκτης - περισσότερους συμπαίκτες και γεμάτο στο ρόστερ, η ανδρική ομάδα αισιοδοξεί σε μια καλή χρονιά. Παρά το γεγονός ότι ο όμιλος που βρίσκεται η καλαματιανή ομάδα είναι ξανά από τους πλέον δύσκολους και ανταγωνιστικούς, εμπεριέχοντας ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και έμπειρα ρόστερ όπως οι ΑΕΚ, ΟΦΗ, Παλλήνη και Πανερυθραϊκός, άπαντες δείχνουν αισιόδοξοι και πεπεισμένοι πως μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση μεταξύ των τριών κορυφαίων του Ομίλου.
Στις πρώτες του δηλώσεις και ο κόουτς /παίκτης Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, αναφέρθηκε άλλωστε στους στόχους για τη νέα χρονιά και κατά πόσον είναι ρεαλιστικοί: «Να είμαστε υγιείς πάνω απ’ όλα, με σοβαρότητα και όρεξη στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να μπούμε τριάδα, κι αν υπάρξει Pre League να είμαστε μέσα… Από κει και πέρα βλέπουμε για κάτι παραπάνω. Εάν είμαστε μες στην δυάδα ακόμη καλύτερα!
Είναι ρεαλιστικός ο στόχος! Είναι βέβαια στον όμιλό μας μια πεντάδα καλών ομάδων: ΑΕΚ, Ερυθραία, Παλλήνη, ΟΦΗ. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να είμαστε μέσα στη τριάδα».
Όσο για τον δικό του διπλό ρόλο είπε: «Θα είναι λίγο δύσκολο, αλλά θα το καταφέρουμε!!!»

Σε ό,τι αφορά το ρόστερ, είναι πολυπληθές. Γεγονός που θα πρέπει να χαροποιεί τον νεαρό κόουτς καθώς του προσφέρει επιλογές και εναλλακτικές λύσεις εφόσον προκύψει ανάγκη. Συγκεκριμένα, το ρόστερ αποτελείται από τους παίκτες της «Καλαμάτας ’80»: Νίκο Μανιατέα, Δήμο Μπουσούνη, Σπύρο Αποστολόπουλο, Στέφανο Μάνα, Παναγιώτη Κακαλέτρη, Φέλιξ Μπλάουελ, Βαγγέλη Ντάκουρη, Διαμαντή Εξαρχέα, Φροίξο Κωτσάκη, Γρηγόρη και Δημήτρη Σκαρτσίλη, Σπύρο Χανδρινό, Χρίστο Βλάσση και τους «νέους» παίκτες (από το ανδρικό τμήμα του Ακρίτα), Κυριάκο Καρούνο, Λεωνίδα Μπελογιαννέα, Ανδρέα Σαρδέλη, Γιώργο Βασιλόπουλο, Θανάση Θεοδώρου, Στέλιο Καρρά, Γιάννη Πράττη και Νίκο Τρουπάκη. Επίσης θα αγωνίζεται ο κόουτς, Δημήτρης Ζαχαρόπουλος.
Το ρόστερ καθώς φαίνεται δεν έχει κλείσει εντελώς, αφού στα σκαριά βρίσκεται μια ακόμη μεταγραφή! Πρόκειται για μια ηχηρή μεταγραφή, έναν δυναμικό ακραίο παίκτη, από την Αθήνα, με παραστάσεις τόσο στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών όσο και της Α1 Εθνικής. Μάλιστα οι ιθύνοντες της ομάδας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως εντός των ημερών θα έχουν απάντηση από τον παίκτη πιθανότητα θετική!
«Είναι πολύ σημαντική ενίσχυση για εμάς, που πιστεύω πως θα μας ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτράκης και συνέχισε το ίδιο αισιόδοξα λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα είμαστε εντός τριάδας, καλώς εχόντων των πραγμάτων…». Αισιοδοξία που φαίνεται να συμμερίζεται και από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μπουσούνης ο οποίος εστίασε και στην καλύτερη οργάνωση που θα χαρακτηρίζει τις διοικητικές κινήσεις με στόχο πάντοτε, το κάτι παραπάνω.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου θα γίνουν κάποια παιχνίδια στην Αθήνα, πιθανότατα με την Ερυθραία. Έως τότε και μια εβδομάδα ακόμα το προπονητικό πρόγραμμα του Δημήτρη Ζαχαρόπουλου περιλαμβάνει ανάκτηση και βελτίωση φυσικής κατάστασης και πολύ τρέξιμο!


Συγκρατημένα αισιόδοξες
οι γυναίκες του Μεσσηνιακού

Κλίμα αισιοδοξία διακατέχει και τη γυναικεία ομάδα, απόρροια όχι μόνον της περσινής άκρως επιτυχημένης χρονιάς, με την συμμετοχή του Μεσσηνιακού στα μπαράζ ανόδου, αλλά και όσων έπονται…
Το «πάντρεμα» που γίνεται φέτος, φέρνοντας πολλές και σημαντικές παίκτριες του βόλεϊ σε κοινό μέτωπο, υπό μια σημαία, αυξάνει και τη δυναμική ενός έτσι κι αλλιώς ισχυρού σχήματος.
Υπό την εποπτεία της Γωγώς Σουρή, που πέντε συναπτά έτη έχει κερδίσει το σεβασμό των συμπαικτριών της ως προπονήτρια και ως συναθλήτρια, εισπράττοντας θετικά αποτελέσματα και εντός τερέν, την έχει αναδείξει ως μια ισχυρή προπονητική δύναμη, που με το κατάλληλο ρόστερ, κάτι που φέτος σίγουρα έχει στα χέρια της, μπορεί να πετύχει πολλά. Όμως τόσο η ίδια όσο και όλοι στην γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού, παρουσιάζονται αισιόδοξοι αλλά και προσγειωμένοι, χωρίς μεγάλα λόγια. Λιτή ήταν άλλωστε και η ίδια η Γωγώ Σουρή στις χθεσινές δηλώσεις της: «Να πάνε όσο καλύτερα γίνεται και οι δυο ομάδες», ήταν η ευχή της και συνέχισε λέγοντας «Να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί πάνω απ’ όλα και νομίζω, όπως είπε και ο πρόεδρος, πως θα φανεί στην πορεία ότι ήταν η σωστή κίνηση για όλους μας!».
Ο υπεύθυνος των γυναικών κ. Ζερίτης αναλύοντας τον όμιλο, φέρνει ως φαβορί τον Ηρακλή Κηφισιάς, ενώ δεν απαξιώνει την παρουσία των δυο ομάδων από την Κρήτη όπου ο Μεσσηνιακός θα κάνει δυο ταξίδια φέτος, ανά γύρο, οι οποίες έχουν αρκετά καλό αγωνιστικό επίπεδο.

Το ρόστερ του Μεσσηνιακού αποτελούν οι παλιές: Γωγώ Σουρή (προπονήτρια), Μαρία Κωνσταντοπούλου, Ιφιγένεια Σαμπάτη, Εβελίνα Μπεσσή, Νίκη Βυθούλκα, Κωνσταντίνα Τζούλου και Κέλλυ Χειλαδάκη.
Στον Μεσσηνιακό ανήκει από φέτος  και η Σπυριδούλα Σκλήρη, που ήρθε με ελεύθερη μεταγραφή από την Κόρινθο, όπως και η Κωνσταντίνα Πασσιά από το Χαλάνδρι. Από τον Ακρίτα ήρθαν με ελεύθερη μεταγραφή οι Μαρία Χάσκου, Έλενα Δεδούση και Τασούλα Σακελλαρίου και οι Σοφιτίνα Μπαξιβανάκη από την «Καλαμάτα ’80» και Μαριλένα Καραγιάννη από τη ΓΕΜ.
Απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους η Έλενα Δεδούση. Απούσα ήταν επίσης η Νατάσα Ραμούνδου, η οποία εντός των ημερών θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, υπολογίζεται όμως κανονικά στο ρόστερ.
Στα μεταγραφικά, η περίπτωση της νεαρής λίμπερο Δήμητρας Παυλέα από τον Ακρίτα δεν προχώρησε, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση της Ιφιγένειας Σαμπάτη, που πέρασε στο Πανεπιστήμιου της Κρήτης όπου θα κάνει σύντομα την εγγραφή της, δεν έχει αποφασίσει όμως εάν θα πάρει μεταγραφή σε ομάδα του Ηρακλείου.
ενδιαφέρον να δοκιμαστούν στην ομάδα έχουν εκφράσει δυο παίκτριες, ένα λίμπερο και μια ακραία, μια από την Πάτρα και μια από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δυο φοιτήτριες και αναμένεται σύντομα να βρεθούν στην πόλη μας προκειμένου …να περάσουν από το «μικροσκόπιο» της Σουρή!





Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου