Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Συμμετέχουμε όλοι στον αγώνα με σύνθημα:
«Δώρισε την ευκαιρία για ζωή γίνε εθελοντής δότης
μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν»


ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ Κύτταρο Αίματος (σύλλογος εθελοντών δοτών Καλαμάτας) και το Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, διοργανώνουν το 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη μυελού των οστών την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2016 στην παραλία Καλαμάτας, με αγώνες κολύμβησης 500μ 1500μ 3000μ και αγώνα δρόμου 5km.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του Συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ».

Προσπάθεια αφύπνισης της
συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας
Η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό. Με όλα αυτά στο μυαλό μας ξεκινήσαμε την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας για θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και ειδικότερα την προσφορά σε πάσχοντες από αιματολογικά νοσήματα. Μπροστά στην αρρώστια δεν υπάρχει «εσύ» και «εγώ», είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Προσφέροντας εθελοντικά για κάποιον άλλο προσφέρεις τελικά στο δικό σου άνθρωπο ή στον εαυτό σου.
Όλοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή θέληση, ευαισθησία, ανθρωπιά. Μπορούμε να δώσουμε ελπίδα για ζωή προσφέροντας ένα μικρό μέρος από τις γνώσεις μας, ελάχιστο χρόνο από το χρόνο μας, ένα κομμάτι από τον εαυτό μας.
Καθημερινά οι αιματολόγοι ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα, αιμοπετάλια ή αιμοποιητικά κύτταρα, που μόνο ένας άλλος υγιής άνθρωπος μπορεί να τους προσφέρει.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει κατανοηθεί εις την χώρα μας ποια είναι η θεραπευτική σημασία και αξία του υγρού αυτού, του ανθρωπίνου ιστού που λέγεται αίμα.
Το αίμα είναι ένα θεραπευτικό μέσο ανυπολογίστου αξίας. Είναι πολυτιμότατο αγαθό, το οποίο δίδεται από τον υγιή άνθρωπο σ΄ ένα ασθενή, ο οποίος όταν κινδυνεύει για λίγο αίμα είναι καταδικασμένος σε αργό ή σύντομο θάνατο
Η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό.
Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η δωρεά μυελού των οστών είναι μια πράξη αλτρουισμού και γενναιοδωρίας. Μπορεί σήμερα το δικό σου μόσχευμα να Χαρίσει Ζωή σε κάποιον άγνωστο ασθενή, αύριο όμως κάποιος άλλος εθελοντής μπορεί να Χαρίσει Ζωή σε σένα ή κάποιο δικό σου συγγενικό πρόσωπο.

Κολύμβηση
Η κολυμβητική διαδρομή θα είναι σε μορφή τριγώνου 500μ. ένας (1) κύκλος στα 500μ.,2 κύκλους στα 1000μ. και 6 κύκλους στα 3000μ. αντίστοιχα. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό από τη παραλία του ξενοδοχείου «Εlite» στη Καλαμάτα.
Να σημειωθεί πως όλα τ’ αγωνίσματα της κολύμβησης έχουν ώρα έναρξης 9:30.

Αγώνας δρόμου 5km
Ο αγώνας δρόμου 5χιλιομέτρων με ώρα έναρξης 10:45, έχει αφετηρία από την παραλία της Καλαμάτας, έμπροσθεν του ξενοδοχείου «Elite» με πορεία ανατολικά και αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο «Φιλοξένια») πορεία έως εγκαταστάσεις Ναυτικού ομίλου αναστροφή στο κυκλικό κόμβο και τερματισμός παραλία ξενοδοχείου «Elite». Να σημειωθεί πως θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Μετά τους αγώνες θα υπάρχει δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης εγγραφής στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Πληροφορίες για τους αγώνες
● Όλα τα αγωνίσματα θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό την παραλία ξενοδοχείου ΕLITE στην παραλία Καλαμάτας
● Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει και στα δύο αθλήματα.
● Σε όλους όσους συμμετάσχουν θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.
● Πληροφορίες και εγγραφές στις ιστοσελίδες των διοργανωτών Συλλόγων ΝΟ Καλαμάτας: www.nok.gr και ΣΔΥ Μεσσηνίας: www.sdym.gr.

Εκδήλωση ενημέρωσης στις
εγκαταστάσεις του ΝΟ Καλαμάτας
Απογευματινή εκδήλωση-ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (20:00), με το εξής πρόγραμμα:
● Ώρα 20:00 – 20:30: Μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα «Ήχος του Νότου».
● Ώρα 20:30 – 20:40: Χαιρετισμός διοργάνωσης Ιωάννης Αδαμόπουλος Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος Γ.Ν. Καλαμάτας.
● Ώρα 20:40 – 20:50: Χαιρετισμοί.
● Ώρα 20:50 – 21:00: Δωρεά οργάνων Ανδρέας Καραμπίνης Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
● Ώρα 21:00 – 21:10: Δωρεά μυελού των οστών Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης Διευθυντής Μονάδος Μεταμόσχευσης Πανεπιστημίου Πατρών.
Μετά την εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητας λεπτομερούς ενημέρωσης εγγραφής στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Την Πέμπτη η συνέντευξη
των διοργανωτών
Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές του 28ου Κολυμβητικού Μαραθωνίου και του 5ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη.
Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα «Παναγιώτη Φωτέα» στο Διοικητήριο Καλαμάτας, στη 1:30 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου