Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Στις 4 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα το 5ο «Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών»

  • ΑΠΟ ΤΟ «ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ», ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΤΟΥΣ Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ Σ.Δ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  • ΤΕΛΟΣ ΔΙΟΡΙΑΣ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ - ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ OPEN WATER - RUNNING RACE

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Σεπτεμβρίου το «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», σύλλογος εθελοντών δοτών Καλαμάτας και το Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν το 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών στην παραλία Καλαμάτας.
Ένας σπουδαίος αγώνας με σύνθημα «Δώρισε την ευκαιρία για ζωή - Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν.», αν αναλογιστεί κανείς πως η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης!
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το 5ο «Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών» περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης 500 μ., 1500 μ., 3000 μ, και αγώνα δρόμου 5km.
Όλα τα αγωνίσματα θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό την παραλία του ξενοδοχείου ΕLITE στην παραλία Καλαμάτας.
Όλα τα αγωνίσματα της κολύμβησης έχουν ώρα έναρξης 9:30, ενώ ο αγώνας δρόμου 5km ξεκινά στις 10:45.
Κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει και στα δύο αθλήματα
Σε όλους όσοι συμμετάσχουν θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η κολυμβητική διαδρομή θα είναι σε μορφή τριγώνου 500μ.: 1 κύκλος στα 500μ.,2 κύκλους στα 1000μ. και 6 κύκλους στα 3000μ. Η διαδρομή θα οριοθετείται από ευδιάκριτες ιστιοπλοϊκές σημαδούρες. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Στην περίπτωση που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δε μπορεί να συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει.
Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική, ενώ θα υπάρχουν και ενδιάμεσα περάσματα σε κάθε γύρο.
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο (όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water) ή απλό κολυμβητικό μαγιό. Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Οποιαδήποτε διαφοροποίηση τους θέτει εκτός συναγωνισμού. Νερά θα υπάρχουν διαθέσιμα για όλους τους αθλητές.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό από την παραλία του ξενοδοχείου Εlite στη Καλαμάτα.
Η κατάταξη στην κολύμβηση είναι ηλικιακή.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
● Στα 500μ. μία κατηγορία ΟPEN ανδρών γυναικών
● Στα 1000μ. και στα 3000μ. οι κατηγορίες είναι:
M1 και W1 13 – 17 (ΑΓΟΡΙΑ και ΚΟΡΙΤΣΙΑ)
M2 και W2 18 – 29 (ΑΝΔΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
M3 και W3 30 – 39 (ΑΝΔΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
M4 και W4 40+ (ΑΝΔΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5KM
Αφετηρία στην παραλία του ξενοδοχείου ΕLITE, πορεία ανατολικά και αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), πορεία έως τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου, αναστροφή στο κυκλικό κόμβο και τερματισμός στην παραλία του ξενοδοχείου ΕLITE.
Θα υπάρχουν εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές του αγώνα δρόμου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές –δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά έως την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016 στο λινκ: http://www.nok.gr/index.php/el-gr/2016-06-28-09-31-07
ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5€ από τη γραμματεία του αγώνα αυστηρά μέχρι τις 9:00.
Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΔΜΟΠ (κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών πανεπιστημίου Πατρών).
Θα υπάρχει ιατρός αγώνα και Ναυαγοσωστική Κάλυψη.
Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνιστούν με δίκη τους ευθύνη, οι ανήλικοι συμμετέχουν με ευθύνη του γονέα τους.
ΔΙΑΜΟΝΗ: Όσοι επιθυμούν διανυκτέρευση, μπορούν να επικοινωνήσουν με το ξενοδοχείο ELITE - τιμή δωματίου με ημιδιατροφή δίκλινο 70 ευρώ.
Απογευματινή εκδήλωση – ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου (ώρα 20:00)
● Ώρα 20:00-20:30 Μουσική βραδιά Μουσικό σχήμα “Ήχος του νότου”
● Ώρα 20:30-20:35 Χαιρετισμός διοργάνωσης Ιωάννης Αδαμόπουλος, Δ/ντής Αιματολογικού Τμήματος Γ.Ν.Καλαμάτας
● Ώρα 20:35-20:50 Χαιρετισμοί Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Αλειφέρη Ελένη, Δήμαρχος Καλαμάτας Νίκας Παναγιώτης
● Ώρα 20:50-21:00 Δωρεά οργάνων Ανδρέας Καραμπίνης, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων
● Ώρα 21:00-21:10 Δωρεά μυελού των οστών Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Δ/της Μονάδος Μεταμόσχευσης Πανεπιστημίου Πατρών

● Μετά τους αγώνες αλλά και μετά την εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητας λεπτομερούς ενημέρωσης εγγραφής στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου