Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ…

Η «Καλαμάτα Βόλεϊ» θα αποτελέσει από φέτος
τον «πυρήνα» της μεσσηνιακής πετοσφαίρισης

● ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΡΟΛΟ
● ΜΕ ΣΟΥΡΗ ΓΙΑ 5η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ Ο Μ.Γ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΕΚΕΙ που όλα φαίνονται αναπόφευκτα ή αδύνατα η ισχύς των πολλών μπορεί να αλλάξει τα δρώμενα. Χρόνια τώρα υπήρχε η σκέψη πως η καλαματιανή πετοσφαίριση χρειάζεται κοινό μέτωπο για να προχωρήσει μπροστά. Τις τελευταίες σεζόν η πορεία των ομάδων, η οικονομική συγκυρία, η ανάγκη για αλληλοβοήθεια, αρκετές πράξεις αλληλεγγύης και το κοινό όραμα έφεραν κοντά τους ανθρώπους «κλειδιά». Τους ανθρώπους εκείνους, που μόνοι τους «έτρεχαν» τρεις ομάδες, χαραμίζοντας πόρους, κόπο και προσωπικό χρόνο με τα αποτέλεσμα «λαϊκά μιλώντας» να μη συμφέρουν!
Κι ήρθε πια, το πλήρωμα του χρόνου να αποδείξει πως η ιδέα ωρίμασε και άμεσα θα πρέπει να λάβει σάρκα και οστά! Νυν και πρώην παράγοντες του Μεσσηνιακού Γ.Σ., «Καλαμάτας 80» και ΑΟ Ακρίτα (ανδρών), έδωσαν τα χέρια κι ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου το μεσσηνιακό βόλεϊ να πάει μπροστά…
Δημιουργώντας μια «πυραμίδα» ο Αθλητικός Σύλλογος «Καλαμάτα Βόλεϊ» και το νεοεκλεγέν προεδρείο του βρίσκεται στην κορυφή και ουσιαστικά παίρνει στα χέρια του την αγωνιστική και οικονομική διαχείριση των τμημάτων πετοσφαίρισης του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 (γυναίκες) και «Καλαμάτας ’80» (ανδρών) όχι μόνον σε ότι αφορά στην παρουσία τους στην Α2 Εθνική αλλά και σε επίπεδο ακαδημιών.
Αυτό το καθεστώς θα ισχύσει, ωστόσο, μόνον για την φετινή χρονιά διότι από του χρόνου κατόπιν σχετικής συμφωνίας οι γενικές συνελεύσεις θα αποφανθούν την ένωση των τμημάτων βόλεϊ των σωματείων αυτών με την «Καλαμάτα Βόλεϊ».
Στην όλη προσπάθεια δεν θέλησαν να συμμετέχουν όλα τα σωματεία, όπως η περίπτωση της γυναικείας ομάδας του Ακρίτα (απελευθέρωσε ωστόσο τις Μαρία Χάσκου, Έλενα Δεδούση και Τασουλα Σακελλαρίου οι οποίες θα αγωνιστούν στον Μεσσηνιακό). Στη προσπάθεια δεν συμμετέχει επίσης ο ΝΟΚ Καλαμάτας που διαγράφει μια αξιόλογη πορεία στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και ο Απόλλωνας που φέτος ενισχύθηκε αρκετά και θα κατεβάσει ένα δυνατό σύνολο στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ.

Μεγάλο βάρος στις Ακαδημίες…
Οι επιτυχίες των Παίδων της «Καλαμάτας ’80» με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενέπνευσαν ακόμη περισσότερο και κινητοποίησαν τους ανθρώπους της πετοσφαίρισης να ρίξουν μεγαλύτερο ακόμη βάρος στην υποδομή.
Στις Ακαδημίες που θα λειτουργήσουν φέτος σε συνεργασία οι σύλλογοι των «Καλαμάτα ’80» και Μεσσηνιακός Γ.Σ., υπό την αιγίδα της «Καλαμάτας Βόλεϊ» η οποία και πάλι από τη νέα σεζόν θα πάρει τα ηνία στα χέρια της, στοχεύουν να συγκεντρώσουν τα ταλέντα της Μεσσηνίας, αναδεικνόντάς μέσα από σωστή και μεθοδική δουλειά στις λεγόμενες αναπτυξιακές ομάδες. Το όφελος για τα ίδια τα παιδιά βεβαίως αφορά και στην μοριοδότησή τους για τις πανεπιστημιακές σχολές.
Οι βλέψεις των ανθρώπων της «Καλαμάτα Βόλεϊ» δεν περιορίζονται εντός Καλαμών, αντιθέτως επεκτείνονται σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, αφού ταλέντα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο κ. Ζερίτης υπάρχουν και στην Πύλο και άλλες ομάδες της πόλης και του Νομού. Άλλωστε, στόχος είναι η συνεργασία με όλους και όχι η απομόνωση απ’ όλους.
Οι προπονητές που θα ηγηθούν του σπουδαίου αυτού έργου δεν έχουν ακόμη επιλεγεί, ένα θέμα που θα τεθεί υπό συζήτηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


Η παρουσίαση προσώπων,
σχεδιασμού και στόχων
Εχθές στις εγκαταστάσεις του Kalamata Beach Volley στην παραλία της Καλαμάτας, δόθηκε η συνέντευξη Τύπου από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Καλαμάτας Βόλεϊ» και νυν υπευθύνους στα τμήματα ανδρών και γυναικών «Καλαμάτας 80» και Μεσσηνιακού Γ.Σ.
Συγκεκριμένα στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος της «Καλαμάτας Βόλεϊ» Κώστας Κουτράκης, ο Γεν. Γραμματέας Χρήστος Ζερίτης, ο Γεν. Έφορος Χρήστος Δροσινός και η προπονήτρια του Μεσσηνιακού, Γωγώ Σουρή.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος της νεοσύστατης ομάδας, Κώστας Κουτράκης είπε «Ελπίζουμε πως τα επόμενα χρόνια θα σας απασχολούμε τακτικά και μόνο για ευχάριστα θέματα» είπε καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του KBV και συνέχισε: «Η συνένωση των δυνάμεων του βόλεϊ της Καλαμάτας είναι παλαιό αίτημα, που τα τελευταία χρόνια έγινε επιτακτικό! Με βάση την περσινή εμπειρία που τέσσερις ομάδες αγωνίζονταν στην Α2 Εθνική ως αντίπαλες, προχωρήσαμε στην ίδρυση του συλλόγου. Την πρωτοβουλία πήραν παράγοντες, προερχόμενοι από τα σωματεία ΑΟ Ακρίτας, Μεσσηνιακός Γ.Σ. και «Καλαμάτα ’80». Στόχος του νέου σωματείου είναι να ενώσει τις δυνάμεις του καλαματιανού βόλεϊ και να υπάρχουν δυο ομάδες (μια ανδρών και μια γυναικών), οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδο στα υψηλότερα σκαλοπάτια του Ελληνικού βόλεϊ.»
Τέλος επισήμανε πως «μέσα από την λειτουργία των ακαδημιών να επιλεγούν όσα παιδιά αναδειχθούν ταλαντούχα και με όρεξη για να πάρουν τις ευκαιρίες τους να στελεχώσουν αγωνιστικά όλες τις ομάδες».

Το πλάνο της «Καλαμάτα Βόλεϊ»
Σε θέματα ουσίας και διαδικασίας αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της νέας ομάδας, ο οποίος χρόνια τώρα έχει δώσει εξετάσεις με την υποστήριξη του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού και αποτέλεσε έναν από τους εμπνευστές του όλου εγχειρήματος. Ο Κ. Ζερίτης ήταν ο άνθρωπος που εξήγησε πρακτικά πως θα λειτουργήσει η ομάδα τη τρέχουσα περίοδο και πως από τη νέα σεζόν θα αποτελεί τον πυρήνα της μεσσηνιακής πετοσφαίρισης, αναλύοντας το οργανωτικό και αγωνιστικό πλάνο της «Καλαμάτα Βόλεϊ»: «Θα ήθελα με έμφαση να τονίσω ότι ο Μεσσηνιακός, πριν από 7 χρόνια ήταν ο πρώτος Σύλλογος που διαπίστωσε την ανάγκη της ενωτικής κίνησης για το βόλεϊ στην Καλαμάτα.
Δυστυχώς, τότε, τα πράγματα δεν έφεραν αποτέλεσμα, όμως αυτή η ιδέα ωρίμασε και φέτος έγινε πράξη με την συνένωση των παραγόντων.
Οι παράγοντες παραμένουν οι ίδιοι, απλά η οικονομική συγκυρία είναι ένας δεύτερος λόγος είναι πλέον ότι η γνωριμία με ανθρώπους που έχουν την πρόοδο, την ανιδιοτελή προσφορά στο άθλημα του βόλεϊ και κυρίως την ανιδιοτελή προσφορά στις ακαδημίες.
Είναι πολύ σπουδαία η επιτυχία της ομάδας παίδων της «Καλαμάτας ’80» που ήρθε πέρσι 3η στο πανελλήνιο και αυτό αποτελεί οδηγό για τα μετέπειτα χρόνια στις ακαδημίες.
Ο Σύλλογος «Καλαμάτα Βόλεϊ» αναλαμβάνει την διαχείριση των ομάδων βόλεϊ του Μεσσηνιακού των Γυναικών και της Καλαμάτας ’80.
Ο σύλλογος έχει την αγωνιστική και οικονομική διαχείριση των δυο αυτών ομάδων, με την έγκριση των συλλόγων τους βέβαια.
Στις ακαδημίες που θα λειτουργήσουν συνεργαζόμενες οι «Καλαμάτα ’80» και Μεσσηνιακός υπό την αιγίδα της «Καλαμάτα Βόλεϊ», σκοπό έχουν οι αναπτυξιακές ομάδες, τα ταλέντα όπως οι παίδες της «Καλαμάτας ’80» που έφτασαν στην τετράδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατέλαβαν την τρίτη θέση, να γίνει το ίδιο τα προσεχή χρόνια, δηλαδή αναπτυξιακές ομάδες να φτάνουν στα τελικά πανελληνίων πρωταθλημάτων ώστε να ωφεληθούν πέρα από την χαρά της επιτυχίας και τα μόρια για πανεπιστημιακές σχολές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το δικηγορικό γραφείο  του κ. Διονυσίου Αλευρά και των συνεργατών του για την νομική του στήριξη, στον Γιώργο Καλαποθαρέα ο οποίος είναι ο εικαστικός καλλιτέχνης – σχεδιαστής του λογοτύπου μας και στον Μεσσηνιακό για την παραχώρηση και την φιλοξενία γραφείων, ώστε να φιλοξενούμαστε και να συνεδριάζουμε εκεί».
Μάλιστα ερωτηθείς για το μελλοντικό πλάνο του συλλόγου, ένα χρόνο δηλαδή μετά, ο κ Ζερίτης εξήγησε πως στόχος του Μεσσηνιακού και της «Καλαμάτας ’80» είναι η άνοδος στην Pre League. Πρόκειται για την νεοσύστατη, ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ της Α1 και Α2 Ανδρών και Γυναικών, που έχει προκηρυχτεί  αλλά δεν έχει πάρει τελική μορφή από την ΕΟΠΕ, είναι ένα πιθανό θέμα συζήτησης στην επερχόμενη Γ.Σ., όπου αξίζει να σημειωθεί πως ο Μεσσηνιακός επίσημα στηρίζει την υποψηφιότητα του καλαματιανού, Κώστα Βλάσση. Στην εν λόγω κατηγορία θα αγωνίζονται 12 ομάδες, οι πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες της Α2 και δυο ομάδες που θα υποβιβάζονται από την Α1 Εθνική και η συμμετοχή προς το παρόν είναι προαιρετική.

Στόχος των ανδρών η καλύτερη δυνατή πορεία
με τον Ζαχαρόπουλο σε διπλό ρόλο
Υπεύθυνος του ανδρικού τμήματος της «Καλαμάτας ’80» και γεν. Έφορος της «Καλαμάτας Βόλεϊ» είναι ο Χρήστος Δροσινός. Ο κ. Δροσινός αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους της «Καλαμάτας ’80» στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, όπου οι «λύκοι» θα παραταχθούν με τους:
Μανιατέα, Μπουσούνη, Αποστολόπουλο, Μάνα, Κακαλέτρη, Μπλάουελ, Ντάκουρη, Εξαρχέα, Κωτσάκη, Γρ. και Δ. Σκαρτσίλη, Χανδρινό, Βλάσση και τους «νέους» (από τον ΑΟ Ακρίτα): Καρούνο, Μητρόπουλο, Μπελογιαννέα, Σαρδέλη, Ζαχαρόπουλο, Θεοδώρου, Τρουπάκη και Πράττη.
Όπως είπε ο κ. Δροσινός στόχος θα είναι μια αξιοπρεπής παρουσία στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2 με τον Δημήτρη Ζαχαρόπουλο στο διπλό ρόλο του προπονητή και παίκτη: «Το αντρικό τμήμα της «Καλαμάτας ’80» θα αγωνιστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών με παίκτες τους περσινούς συν τους παίκτες που πήραμε από τον Ακρίτα με τον κ. Ζαχαρόπουλο ως παίκτη – προπονητή, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να παρουσιαστεί τώρα.
Στόχος η ομάδα να κάνει ότι καλύτερο γίνεται και την καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και το σημαντικότερο ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια και του Μεσσηνιακού Γ.Σ. και της «Καλαμάτας ’80», να γεμίσει το γήπεδο και να βοηθήσει την νέα προσπάθεια του Συλλόγου».

Με Σουρή για 5η χρονιά στον πάγκο και ισχυρότερο
ρόστερ ο Μ.Γ.Σ. θα διεκδικήσει ότι καλύτερο
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού συγκαταλέγεται στους ισχυρούς του Ομίλου της Α2 κατηγορίας, ο πήχης μετά την περσινή συμμετοχή τους στα μπαράζ ανόδου μπήκε ψηλά… Κοιτάζοντας, παράλληλα, το ενισχυόμενο φετινό ρόστερ οι προσδοκίες όλων, και φέτος, είναι αναπόφευκτα ανάλογες!
Για πέμπτη σερί χρονιά προπονήτρια του Μεσσηνιακού θα είναι η Γωγώ Σουρή. Έχοντας διπλό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια (ακόμη δεν είναι σίγουρο αν φέτος θα «κρεμάσει παπούτσια») η Σουρή έδωσε εξετάσεις, έλαβε άριστα και αποτελεί τη νέα προπονητική δύναμη στο χώρο της γυναικείας (και της ανδρικής αν αναλογιστούμε τη συμβολή της στην επιτυχία των παίδων της «Κ80» ) πετοσφαίρισης.
Η Γωγώ Σουρή κατ’ αρχάς καλωσόρισε το νέο εγχείρημα και παράλληλα μίλησε για τον Μεσσηνιακό και τους στόχους για τη νέα χρονιά:
«Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτήν την συνεργασία των ομάδων και παραγόντων που είναι κοντά στο βόλεϊ και αγαπούν το άθλημα, είμαι σίγουρη ότι αυτό θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα και ήταν το κρυφό όνειρο και στόχος όλων των Μεσσήνιων να γίνει μια κοινή ομάδα.
Θα ευχηθώ υγεία και στις δυο ομάδες και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο όπως τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει δείξει ότι αγαπάει το άθλημα στο οποίο οι ομάδες έχουν φέρει επιτυχίες και έχουν βγάλει μεγάλους αθλητές».
Παράλληλα, μίλησε για το νέο όμιλο της Α2, την αποχώρηση του Ακρίτα: «Θα θέλαμε να υπάρχει ο Ακρίτας στον όμιλο γιατί για εμάς είναι άλλη μια ομάδα στην πόλη, θα ήταν βοήθεια σε πολλά επίπεδα.
Είναι κρίμα να αποχωρούν ομάδες, αλλά αυτά μπορούν να συμβούν λόγω της κρίσης…
Ο Όμιλος θεωρητικά, παρ’ όλο που λένε ότι στον άλλο όμιλο είναι οι πιο δυνατές ομάδες, εμείς έχουμε την πιο δυνατή ομάδα στον όμιλό μας (Ηρακλής Κηφισιάς) της κατηγορίας και θεωρώ ότι θα είναι ισάξιος με τους άλλους ομίλους».
Το ρόστερ του Μεσσηνιακού αποτελούν οι παλιές: Κωνσταντοπούλου, Ραμούνδου, Μπεσή, Σαμπάτη, Τζούλου, Χειλαδάκη.
Ήρθαν οι: Σπυριδούλα Σκλήρη με ελεύθερη μεταγραφή από την Κόρινθο (αγωνίζεται την τελευταία διετία στον ΜΓΣ), Πασσιά Κωνσταντίνα με ελεύθερη μεταγραφή από το Χαλάνδρι, Μαρία Χάσκου, Έλενα Δεσούση και Τασούλα Σακελλαρίου (έμειναν ελεύθερες από τον Ακρίτα), Σοφιτίνα Μπαξιβανάκη (ελεύθερη μεταγραφή από «Καλαμάτα ’80»),
Στις κορασίδες προστέθηκαν οι Ευγενία Νικολοπούλου (από «Καλαμάτα ’80») και Μανταλένα Μισαηλίδη (από ΓΕΜ).
Στον αντίποδα αποχώρησαν οι Κατερίνα Φωτεινάκη (πήγε στα Λύκαια Μεγαλόπολης), Ζωή Παναγόπουλου (μετακόμισε στην Αθήνα και στις Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας), Θεώνη Μπούνα (πήγε με ελεύθερη μεταγραφή στον Απόλλωνα Καλαμάτας) Φωτεινή Αντωνοπούλου και Μιράντα Κουτσουροπούλου (πήγαν με υποσχετική ενός χρόνου στον Απόλλωνα Καλαμάτας).

Το προεδρείο και τα
ιδρυτικά μέλη της «Καλαμάτας Βόλεϊ»
Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ποια είναι τα πρόσωπα που αποτελούν το προεδρείο της «Καλαμάτας Βόλεϊ», το οποίο που συγκροτήθηκε σε Σώμα μετά τις αρχαιρεσίες της 17ης Αυγούστου:
Πρόεδρος: Κώστας Κουτράκης
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μπουσούνης
Γεν. Γραμματέας: Χρήστος Ζερίτης
Ταμίας: Σωτήρης Δεδούσης
Γενικός έφορος: Χρήστος Δροσινός
Δημοσίων σχέσεων: Ιωάννης Πάζιος
Χορηγιών: Βασίλειος Πράττης
Την Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελούν οι Παναγιώτης Παπαδέας, Κώστας Πράττης και Γιώργος Φωτόπουλος, ενώ ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου είναι οι ακόλουθοι: Γιάννης Μπουσούνης, Χρήστος Δροσινός, Γιώργος Φωτόπουλος, Παναγιώτης Δημόπουλος, Βασίλης Τσικάλογλου. Παναγιώτης Παπαδέας, Γιάννης Πατρινός, Κώστας Λυμπερόπουλος, Παναγιώτης Παπαμικρούλης, Παναγιώτα Σουρή, Χρήστος Ζερίτης, Χαράλαµπος Βακαλόπουλος, Λεωνίδας Σουρής, Σωτήρης Δεδούσης, Χαράλαµπος Καρακύκλας, Δημήτρης Μητρόπουλος, Δημοσθένης Λαμπρινόπουλος, Κληµεντία Μπουσούνη, Ηλίας Κλημεντίδης, Γιώργος Γραµµατικόπουλος, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Πάζιος, Ποναγιώτης Γαλανόπουλος, Κώστας Κουτράκης, Χρήστος Κουτράκης, Κώστας Πράττης, Βασίλης Πράττης, Βίκυ Καραμπάτσου, Πέτρος Αθανασόπουλος.
Τέλος, μετά την διευθέτηση ορισμένων διαδικαστικών θεμάτων, η ομάδα θα ξεκινήσει τις εγγραφές μελών, με στόχο σε μια πρώτη φάση την εγγραφών 100 ανθρώπων ως μέλη του συλλόγου, οι οποίοι θα αποτελέσουν μια υγιή βάση. Το σίγουρο είναι πως το όλο εγχείρημα αγκαλιάζεται από τον κόσμο της πετοσφαίρισης και προσφέρει ελπίδες για ένα πιο λαμπρό μέλλον!


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου