Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Με πολλά μετάλλια επέστρεψε από την Ρουμανία ο Ι.ΠΠ.Ο.Καλαμάτας και η Μελίνα Πεϊμανίδη

  • ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ CSI* ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ 2016 ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ!
  • ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ κανείς το όνομα της μικρής Μελίνας Πεϊμανίδη, δε μπορεί παρά να φουσκώνει από υπερηφάνεια, αφού η νεαρή Ιππέας του Ιππικού Ομίλους Καλαμάτας έχει κατορθώσει όσα λίγοι στα χρόνια που ασχολείται με το άθλημα της ιππασία.

Η πολυβραβευμένη αθλήτριά του ΙΠΠ.Ο.Κ. Μελίνα Πεϊμανίδη με την Acapulca δεν εφησύχασε ούτε μετά την κατάκτηση της κορυφής στο πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων τον περασμένο Ιούνιο στο Μαρκόπουλο, όπου να σημειωθεί πως ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας για πρώτη φορά στην μέχρι τώρα πορεία του αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία Παίδων 2016. Αντιθέτως, η ασταμάτητη Μελίνα Πεϊμανίδη συνεχίζει την εξαίρετη αγωνιστική πορεία της και εκτός συνόρων έχοντας μια άπταιστη συμμετοχή στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν στο Βουκουρέστι. Να σημειωθεί βεβαίως πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η νεαρή αθλήτρια αγωνίστηκε στο εξωτερικό, σε διοργανώσεις με τόσο τεχνικές διαδρομές!

Ο ΙΠΠΟΚ επέστρεψε από την Ρουμανία με πολλά κύπελλα, όπου διεξήχθησαν το CSI* και οι Βαλκανικοί αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων 2016 στις 25-28 Αυγούστου και 1-4 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις του Regatul Cailor στο Βουκουρέστι!

Τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτα εκπροσώπησε η πολυνίκης Μελίνα Πεϊμανίδη, εγγονή του Ανδρέα Γυφτέα, και το άλογό της Acapulca με το οποίο έχουν πλέον γίνει αχτύπητο δίδυμο! Η Acapulca είναι το καινούριο άλογο της νεαρής ιππέα, το οποίο ιππεύει μόλις 6μιση μήνες!
Στη Ρουμανία η Μελίνα με τον ίππο την Acapulca στο αγώνισμα 1.10μ. κατετάγησαν στην 3η θέση και στο αγώνισμα ύψους 1.15μ κατέκτησαν την 1η θέση σημειώνοντας μάλιστα τον πιο γρήγορο χρόνο στο μπαράζ!

Η συμμετοχή της Μελίνας ήρθε ως φυσική απόρροια της απόφασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας να επιλέξει φέτος τους αθλητές που θα απαρτίσουν την Εθνική ομάδα με βάση τα αποτελέσματα τους στον αγώνα CSI* που προηγήθηκε των Βαλκανικών. Εκεί όπως προαναφέραμε, η καλαματιανή ιππέας, κατάφερε με την εξαιρετική της εμφάνιση να κατακτήσει την πρωτιά στην κατηγορία Παίδων και να προκριθεί για την Εθνική ομάδα της χώρα μας στην κατηγορία Παίδων στους Βαλκανικούς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα από όλους τους αγώνες του CSI* Ch:
ΠΕΜΠΤΗ, 25/8 - ύψος: 1.10μ.
● 3η θέση για την Μελίνα Πεϊμανίδη και την Acapulca με άπταιστη διαδρομή!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26/8- ύψος: 1.10μ.
● Πολύ καλή διαδρομή του διδύμου με μια ρήψη (4 βαθμοί ποινής) ΚΥΡΙΑΚΗ, 28/8 - Ύψος: 1.15μ
● 1η θέση για την Μελίνα και την Acapulca με άπταιστη διαδρομή και τον πιο γρήγορο χρόνο στο μπαράζ!

ΠΕΜΠΤΗ, 1/9 - Κατηγορία Παίδων Ύψος: 1.10μ
● Εξαιρετική εμφάνιση για Μελίνα και την Acapulca σε πολύ καλό χρόνο, τις έφεραν στην έβδομη θέση!

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3/9 - Κατηγορία Παίδων (Ατομικό και Ομαδικό) Ύψος: 1.15μ
1ος Γύρος: Με μία ρίψη ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους η Μελίνα και η Acapulca, συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς ποινής.
2ος ΓΥΡΟΣ: Άπταιστη η διαδρομή του διδύμου, σε εξαιρετικό χρόνο

Αργυρό μετάλλιο κέρδισαν
οι Παίδες στο Ομαδικό

Στο ομαδικό, η ελληνική αποστολή αποτελούταν από την Μελίνα Πεϊμανίδη, την Αθηνά Μάνου, τον Σταύρο Θεοφανόπουλο και την Βαλέρια Ζαχαρίου. Στον πρώτο γύρο το σύνολο των πόντων των ιππέων ήταν 12 βαθμοί ποινής και μέχρι στιγμής κατατάσσονταν στην 3η θέση της συνολικής κατάταξης.
Λόγω όμως της εξαιρετικής εμφάνισης τους έγινε η ανατροπή και αφού σημειώθηκαν τρεις άπταιστες διαδρομές οι οποίες επέτρεψαν στην Ελληνική να διατηρήσει τους 12 βαθμούς ποινής και να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση, οι Παίδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο με πολύ καλές εμφανίσεις από όλους τους.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 4/9 - Ύψος: 1.20μ
● Πολύ καλή εμφάνιση της αθλήτριάς μας και του αλόγου της, με μια άρνηση που εκτός από τους 4 βαθμούς ποινής της πρόσθεσε και βαθμούς από χρόνο, απομακρύνοντας την έτσι από το βάθρο…

Γεμάτος υπερηφάνεια ο πρόεδρος και τα μέλη του Ι.ΠΠΟ. Καλαμάτας συγχαίρει την αθλήτριά του για την σπουδαία αυτή στιγμή στην ιππική καριέρα της: «Ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας συγχαίρει την αθλήτρια για τις καταπληκτικές της επιδόσεις, και ευχαριστεί θερμά τους γονείς, Κώστα Πεϊμανίδη και Τζένη Γυφτέα, τον προπονητή Ντέμη Ντάλλη και τον ιπποκόμο Arben Ziou για την υποστήριξη όλου αυτού του αγώνα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου