Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

5η θέση γενικής για Σπύρη και Μπουρίκα στην ΜΧ2 υποσχέσεις για το μέλλον άφησε ο Ανδρέας Θεοδώρου

  • «COME BACK» ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Η ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. ΚΑΙ Α.Ο.Λ.Μ.Ο.
  • ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ Η Γ.Σ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΜΟΤΟΕ

ΣΤΗΝ ιστορία πέρασε το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος Motocross 2016, σε μια ιστορική και «παγκόσμια» τρόπον τινά πίστα, της Μεγαλόπολης, με έναν εκπληκτικό αγώνα που σημείωσε αριθμό ρεκόρ με τις συμμετοχές να φθάνουν τις 119!
Οι συνθήκες του αγώνα θύμιζαν εκείνον του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2011, υπό συνεχείς βροχές -από την Τετάρτη μέχρι αργά το Σάββατο  - και τις ανησυχίες των αθλητών, τις οποίες εξέφρασαν κατά την πρωινή ενημέρωση, κατά πόσον δύναται να διεξαχθεί ο 5ος και τελευταίος αγώνας motocross της χρονιάς.
Ο μόχθος και η πυγμή των διοργανωτών της Αγωνιστικής Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Μεγαλόπολης (Α.Λ.Μ.Α.) Αρκαδίας, που ανέλαβε τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον Άρη Πεντέλης, που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ελέγχοντας την κατάσταση συνέβαλαν μαζί με την άψογη προετοιμασία της πίστας, στη διατήρηση της σωστής ροής στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Παράλληλα κατόρθωσαν να καλύψουν τις ανάγκες και να καθησυχάσουν τις αγωνίες των αθλητών, παρακάμπτοντας τον βασικό κανόνα δίνοντας ακόμα μία «ανοχή» στους αθλητές, καθιστώντας τη συμμετοχή στα χρονομετρημένα προαιρετική!

Στην …παθιασμένη διοργανωτική προσπάθεια για τη δίχως προβλήματα ολοκλήρωση του αγώνα στο ΛΚ Μεγαλόπολης, πολλά μπράβο οφείλονται επίσης σε ΛΕΜΟΚΑ και ΑΟΛΜΟ, που έδωσαν υποστηρικτικό «παρών» με πλειάδα ανθρώπων που έχουν συνδεθεί με ΜΧ διοργανώσεις.

Τα πρώτα σκέλη ανήκαν
…στους πιο τολμηρούς!

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα, «κάλεσμα» για τους πιο τολμηρούς και αποφασισμένους αναβάτες ήσαν τα πρώτα πρωινά σκέλη! Με αρκετή λάσπη και τις δυσκολίες που συνεπάγονται, οι πιο τολμηροί και αποφασισμένοι αναβάτες ήταν εκείνοι που «έγραψαν» καλούς χρόνους και κατέκτησαν τις νίκες!
Στα δεύτερα σκέλη των κατηγοριών, που ξεκινούσαν στις 2 το μεσημέρι, το τερέν ήταν πια σε ιδανική κατάσταση, με τον ήλιο να έχει συμβάλει αρκετά στην βελτίωση της κατάστασης. Οι δυνατές μάχες και το εκπληκτικό θέαμα που απόλαυσαν και χειροκρότησαν πολλές εκατοντάδες θεατών που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες στην πίστα της Μεγαλόπολης η οποία φέτος άνοιξε ξανά τις πύλες της, μετά από δυο χρόνια απραξίας!
Με την ολοκλήρωση του 5ου και τελευταίου αγώνα στο πρωτάθλημα Motocross Ν. Ελλάδος αναδείχθηκαν ή επισφράγισαν την κυριαρχία τους οι φετινοί πρωταθλητές!
Επιγραμματικά αναφέρουμε τους νικητές του αγώνα: Για τον Γ. Ηλιόπουλο η νίκη στην MX Expert της Μεγαλόπολης ήρθε αλλά δύσκολα, αφού είχε να αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό και πιεστικό Δ. Μπάκα. Στην ΜΧ1 νικητής ήταν ο Κ. Μούρκος. Διπλή ήταν η νίκη για τον Β. Χρυσοχό στην MX2 κατηγορία! Επιστροφή στους αγώνες για τον Δ. Στούπα με τον ιδανικότερο τρόπο και νίκη στην OPEN! Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Σ. Μαυράκης στην ΜΧ85. Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την χρονιά ο Μ. Σαραντινούδης στην ΜΧ65!

5η θέση γενικής για Σπύρη και Μπουρίκα,
υποσχέσεις για το μέλλον άφησε ο Θεοδώρου
Με τα χρώματα της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. έτρεξαν επτά αθλητές στη Μεγαλόπολη. Στην MX1 συμμετείχε o Ευάγγελος Μπουρίκας, ο οποίος με τερματισμούς (7-4) κατετάγη 6ος.
6ος ο Ευάγγελος Μπουρίκας της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. με CRF 450 και 32 βαθμούς, στον πίνακα με τα τελικά αποτελέσματα της MX1, όπου κυρίαρχο πρόσωπο με KTM SXF 450 και 50 βαθμούς ήταν ο Κωνσταντίνος Μούρκος (∆Ι.ΑΘΛΗ.Σ.Η.).

Ενώ, την κορυφαία 5αδα συμπληρώνουν οι: 2ος Σοφοκλής Μαμμωνάς με CRF 450 και 44 βαθμούς, 3ος Εμμανουήλ Σκύβαλος με KINGY 450 και 35 βαθμούς, 4ος Στέργιος Κατσογρεσάκης με Kawasaki 450 και 33 βαθμούς, 5ος ο Χρήστος Κοτούλας με YAMAHA 450 και 33 βαθμούς.
Στην ίδια κατηγορία, με τερματισμούς (15-19) ο Ιωάννης Τσούγκος αναδείχθηκε 17ος, ενώ οι Δημήτρης Δανιάς και Δημήτρης Γεωργαντάς τερμάτισαν 21ος και  24ος , αντίστοιχα.
Στην ΜΧ2 δύσκολο αγώνα και μια ατυχή πτώση στην εκκίνηση του 2ου σκέλους (με άλλους δυο αναβάτες) κράτησαν τον Γιώργο Σπύρη, αρκετά πίσω από την 3η θέση (γενικής) που διεκδικούσε έως τώρα. Έτσι με τερματισμούς (13- 11) κατετάγη στη 12η θέση του αγώνα στη Μεγαλόπολη και στην 5η θέση της γενικής βαθμολογίας.
Αξιοπρεπέστατος και πολλά υποσχόμενος για τη νέα σεζόν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ΜΧ2, ο Ανδρέας Θεοδώρου, ο οποίος έτρεχε Scramble και Enduro. Η παρθενική συμμετοχή του είχε αρκετά καλά αποτελέσματα καθώς τερμάτισε (9-10) και 8ος στην κατάταξη.

Στην ίδια κατηγορία, ο Ευάγγελος Ματζιωρης τερμάτισε 21ος.
Στην ανταγωνιστική παρά …το νεαρό της ηλικίας της , κατηγορία της MX65 (8 έως 11 ετών), τα συμμετέχοντα παιδιά ήταν πραγματικοί «ήρωες» αφού αψήφησαν τις δυσκολίες της πίστας λόγω του καιρού και μπήκαν και στα χρονομετρημένα με την λάσπη να τους κάνει τη ζωή δύσκολη!
Όλα τα παιδιά κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου. Νικητής όπως προαναφέραμε στην κατηγορία ήταν ο Μιχαήλ Σαραντινούδης, ενώ ο καλαματιανός Παναγιώτης Τενέντες (9 ετών ) τερμάτισε 5ος από τους 6 αναβάτες…

8η η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. στη
βαθμολογία Σωματείων
Σε συλλογικό επίπεδο, στην τελική βαθμολογία του έτους το Αθλητικό Σωματείο της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ., συγκεντρώνοντας 501 βαθμούς, κατετάγη στην 8η θέση. Μια θέση άκρως ικανοποιητική και αποτέλεσμα των αξιοπρεπών και ανταγωνιστικών εμφανίσεων των καλαματιανών αναβατών στις MX1, MX2, MX65 και MX85 κατηγορίες.
Κορυφαίο Σωματείο στην βαθμολογία είναι του Άρη με 1294 βαθμών την τριάδα (σε σύνολο 28 Σωματείων) συμπληρώνουν οι Α.Ο.Λ.Μ.Ο. με 1189 και Α.Μ.ΛΕ.Χ. Α.Σ. με 707 βαθμούς.

Στη Βέροια οι εκλογικές
της ΑΜΟΤΟΕ!
Χρονιά εκλογών στην Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος που με ανυπομονησία περιμένει πλειάδα σωματείων που θέλουν έναν πιο ενεργό ρόλο στην ηγετική αλυσίδα, με κοινό όραμα την ανάδειξη και προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.
Μια σύμπραξη Σωματείων, που μέσα από ζυμώσεις ομοϊδεατών παραγόντων σκοπεύει να διεκδικήσει …την διαδοχή έχει εδώ και καιρό σχηματιστεί και πλέον αναμένει την ώρα της κάλπης!
Εστιάζοντας στην άνευ λόγου ακύρωση αγώνων (4ος αγώνας Scramble και 3ος Motocross), στην ελλιπή αν όχι αδιάφορη στάση και λειτουργία της διοίκησης της ΑΜΟΤΟΕ η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση μεταξύ των αθλητών. Κοινός στόχος της νέας αυτής παράταξης είναι να βγάλει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από το σημερινό τέλμα, διεκδικώντας ένα καλύτερο και πιο αποδοτικό αύριο!
Η Γενική Συνέλευση και εκλογές όπως έκανε γνωστό η Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα δεξιώσεων ΕΛΙΑ, στην πλατεία Ελιάς στην Βέροια.


Σ.Τριάντου


Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του Nick Tsaglas






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου