Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του συμβουλευτικού οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου την περασμένη Δευτέρα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη συμμετοχή των βασικών εμπλεκόμενων φορέων. Στη συνάντηση διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή η ανάγκη αλλά και η διάθεση των φορέων να συνεργαστούν για ένα ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο.

Η εκπρόσωπος του Facebook Laura Bononcini επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα, παράμετρος για την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα.


Οι κύριοι Λιμνιώτης και Ρουσόπουλος από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επικεντρώθηκαν στην ανάρτηση δεδομένων τρίτων από χρήστες κοινωνικών δικτύων, τονίζοντας ότι ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί συνεκτικά σε όλα τα κράτη στην Ευρώπη θα ενισχύσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο κ. Παπαπροδρόμου αναφέρθηκε στην αξία της πρόληψης ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Ο κ. Άρης Λούβρης, υπεύθυνος του E-Safety Label, παρουσίασε τα σχολικά εγχειρίδια Web We Want και υπογράμμισε τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας να ενδυναμωθεί η κριτική σκέψη στους ανήλικους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έλλειψη μέριμνας από πλευράς πολιτείας για την εισαγωγή μαθήματος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στα σχολεία. Διευκρινίστηκε όμως ότι η αποτελεσματικότητα θα προκύψει όχι μέσα από ένα παραδοσιακού τύπου μάθημα, αλλά μέσα από workshops και βιωματική εκπαίδευση.

Ο υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας Help-line.gr, Γ. Κορμάς, τόνισε τη σημαντικότητα της διασύνδεσης γενεών μέσα από ένα ωφέλιμο διαδίκτυο, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΕ είναι αδιάψευστος μάρτυρας του ψηφιακού αναλφαβητισμού που επικρατεί στη χώρα μας.

Η Υπεύθυνη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Π. Φραγκοπούλου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες της συνάντησης για τις προτεραιότητες του προγράμματος EL-SIC, παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα www.saferinternet4kids.gr, το υλικό που είναι ήδη διαθέσιμο προς τα σχολεία και το υλικό που πρόκειται να δημιουργηθεί και αφορά τα πολύ μικρά παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Τέλος, υπενθύμισε για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που φέτος θα εορταστεί στις 7 Φεβρουαρίου και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να παρευρεθούν.


*  Τo SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr) είναι το Ελληνικό  Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου από τον Ιούλιο του 2016. Για περισσότερες  πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Γιώργο Κορμά στο τηλέφωνο 6977194024.

** Μάθετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/SaferInternet4Kids-233337290392828) και ακολουθήστε μας στο Twitter (https://twitter.com/SaferInt4Kids).

Την αποκλειστική ευθύνη της παρούσας έκδοσης φέρει ο συγγραφέας της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των περιεχομένων σ' αυτήν πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου