Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Η πρώτη «Αιμοδοσία Αγάπης COSMOS 2016»

ΑΠΟ ΤΙΣ 10:30 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «COSMOS» ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

5-10 ΛΕΠΤΑ από το χρόνο μας μπορεί να σώζουν μια ανθρώπινη ζωή. «Δώστε αίμα – χαρίστε ζωή», με αυτό κατά νου και στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης η διοίκηση και το προσωπικό των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας ανέλαβαν μια σπουδαία πρωτοβουλία αγάπης και προσφοράς και σήμερα διοργανώνουν για πρώτη φορά εθελοντική αιμοδοσία εντός του εμπορικού καταστήματος, με τίτλο «Αιμοδοσία Αγάπης».
Εντός του νέου καταστήματος COSMOS στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας από τις 10:30 το πρωί όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και να στηρίξουν την σπουδαία αυτή ανθρώπινη προσπάθεια. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και στη διάρκειά της παρόν θα είναι ο Ιατρός -Διευθυντής του Αιματολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Αδαμόπουλος Ιωάννης καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας, οι οποίοι θα ενημερώνουν τον κόσμο για την τεράστια έλλειψη για δότες μυελού των οστών και την σημασία της αιμοδοσίας.

Για την συμμετοχή σας στην Εθελοντική Αιμοδοσία
θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :
-Κάθε άνθρωπος , άνδρας η γυναίκα , 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.
-Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
-Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
- Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.
-Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχλημα.
- Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου