Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΕΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ…

Στην 5η θέση της ΜΧ2 ο «δικός» μας Γιώργος Σπύρης
στο Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2016

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟ 2017

ΜΕΤΑ από πέντε συναρπαστικούς αγώνες στο Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2016, όπου είχε να αντιμετωπίσει εκτός από ισχυρούς αντιπάλους, άτυχες στιγμές, πτώσεις αλλά και την θέληση να ξεπεράσει τον εαυτό του και να βάλει τον πήχη, ψηλότερο ο καλαματιανός αναβάτης της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. και της ΜΟΜ –Team Spiris, Γιώργος Σπύρης, κατόρθωσε να πιάσει μια θέση στην κορυφαία 6αδα της ΜΧ2 κατηγορίας.
Το πρωτάθλημα φέτος ολοκληρώθηκε στην πίστα της Μεγαλόπολης που άνοιξε και πάλι τις «πύλες» μετά από χρόνια αγωνιστικής απραξίας, όπου κρίθηκαν οι τίτλοι σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Στην τελική βαθμολογία και πρωταθλητής για το 2016 στην κατηγορία ΜΧ2 αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Μπετίνης της Μ.Ο.Γ. με 237 βαθμούς.
Ο Γιώργος Σπύρης συγκεντρώνοντας 145 βαθμούς κατετάγη στην πέμπτη θέση. Ήταν μάλιστα μια εκ των κορυφαίων επιδόσεών του, με τις  φετινές του εμφανίσεις να μοιάζουν πιο συγκεντρωμένες και πιο ελεύθερες. Βεβαίως, εάν είχε αποφύγει ορισμένες αναποδιές και ατυχίες, πιθανόν να μιλούσαμε για μια θέση, έστω, παραπάνω, όμως εκεί και ακόμη παραπάνω ανεβαίνει ο πήχης για τον 31χρονο αθλητή!

Θετικό πρόσημο, παρά τις αναποδιές έχει ο απολογισμός του Γιώργου Σπύρη, ο οποίος μιλά σήμερα στη «Φ» για τη χρονιά που μας αποχαιρέτησε και τη χρονιά που ακολουθεί καθώς και τους στόχους που βάζει:
«Η χρονιά ήταν δύσκολη. Στο ξεκίνημα μου φέτος αναγκάστηκα σε αποχή τριών μηνών από τις προπονήσεις, μέχρι να καταλήξω σε απόφαση και ακόμη πιο βιαστικά να καταφέρω να βρω χορηγούς. Κι αυτό διότι το άθλημά μας είναι πολυέξοδο. Στο παρά πέντε, όπως κάθε χρόνο, κατόρθωσα να βρω χορηγίες από τοπικές επιχειρήσεις και έτσι ξεκίνησα με αγώνα Scramble στις αρχές Φεβρουαρίου 2016. Εκεί διαπίστωσα πως δεν είμαι όσο ανταγωνιστικός έπρεπε, άρχισα λοιπόν να δουλεύω εντατικά στο γυμναστήριο και με μηχανάκι και αγώνα με αγώνα, έχοντας πολύ καλή παρέα και συναθλητές, ανέβαζα ρυθμό φτάνοντας στον τρίτο αγώνα Scramble, στα Ολυμπία, όπου παρά τις δυο πτώσεις μου έφτασα άνετα στην 4η θέση, ίδια και στην βαθμολογία.
Ήμουν μακριά από τις πρώτες θέσεις, έτσι δοκίμασα στον τελευταίο αγώνα στο Ξυλόκαστρο στα 450 στην S2. Αν και ήταν πρώτη επαφή για μένα, τερμάτισα χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο στην 4 θέση…
Το άγχος μου έγκειται στο πρωτάθλημα Νοτίου Motocross που περιελάμβανε 6 αγώνες, δυο εκ των οποίων ήταν πολύ δυνατοί (σ.σ. Ολυμπία και Αίγιο).»
Έχοντας εξασφαλίσει από την αρχή της σεζόν την 3η θέση της βαθμολογίας, η ακύρωση του αγώνα στο Άργος του στοίχισε αρκετά: «Είχα κάνει πολλή δουλειά στην συγκεκριμένη πίστα, ακολούθως ανακοινώνεται ο Πύργος κι αρχίζω να δουλεύω εντατικά, σημειώνοντας καλούς χρόνους. Τρεις μέρες πριν τον αγώνα, όμως, με υψηλό πυρετό νοιώθω εξασθενημένος, κατά συνέπεια κάνω δυο μέτρια σκέλη με απολογισμό την 7η και 4η θέση στη βαθμολογία.
»Μετά από δυο εβδομάδες ο μακρινός αγώνας στην Κρήτη, ημέρα Σάββατο. Όλο το βράδυ ταξιδεύαμε με το καράβι και την επομένη το πρωί, Κυριακή, ξεκινούσε ο αγώνας. Εκεί κάνω δυο σκέλη και κατακτώ την 5η θέση, κι έτσι επανέρχομαι στην 3η θέση της βαθμολογίας, κρατώντας με απόσταση ασφάλειας από τον 4ο.
Προσμένοντας να κάνω …την έκπληξη στη Μεγαλόπολη, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς (13 Νοεμβρίου) και να κρατήσω την 3η θέση ώστε εύκολα να αναρριχηθώ στην δεύτερη θέση, μιας και ο αθλητής από την Κρήτη δεν μπόρεσε να συμμετάσχει, μπήκα ανυπόμονος στον αγώνα …ο καιρός όμως είχε άλλα σχέδια! Επί τρεις ημέρες έβρεχε ασταμάτητα μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής. Όπως καταλαβαίνετε άρχισαν τηλεφωνούν διάφοροι αθλητές ρωτώντας τι θα γίνει τελικά!
Τελικά, το πρωί, στα χρονομετρημένα δεν μπήκα καθόλου βλέποντας τα μηχανάκια να μην προχωράνε ο φόβος με είχε καταβάλει. Ξεκίνησα, λοιπόν, στο πρώτο σκέλος αργά, σαν πρωτάρης, κι πήρα την 13η θέση, βλέποντας τα «πρώτα» ονόματα να κυνηγιούνται στο πρώτο σκέλος και να καταλήγουν ισόβαθμα στο δεύτερο σκέλος και στην 3η θέση της βαθμολογίας. Εν τω μεταξύ η πίστα είχε αρχίσει να φτιάχνει και μπήκα πιο αποφασισμένος να κάνω την ανατροπή. Με το πέσιμο της μπάρας βρέθηκα στην 5η θέση και με στη στροφή γίνεται το αναπάντεχο… Τέσσερα μηχανάκια συγκρουόμαστε μεταξύ μας και χωρίς να το καταλάβω βρίσκομαι στο έδαφος και το μηχανάκι μου επάνω σε ένα άλλο! Σοκαρισμένος από την πτώση σηκώνομαι τελευταίος και διαπιστώνω πως δεν έχω φρένο (μπροστά). Οδήγησα έτσι και κατέληξε στην 11η θέση, αν είχα λίγο χρόνο παραπάνω πιθανόν να έφτανα την 7η θέση.
Όλα αυτά οδήγησαν στη Μεγαλόπολη, οπού έφυγα 12ος και αυτό μου στοίχισε στην βαθμολογία, όπου με το πέρας και του τελευταίο αγώνα κατέληξε στην 5η θέση της MX2 κατηγορίας!»


Μακριά από δυσοίωνες προβλέψεις με
ελπίδες για καλύτερες επιδόσεις το νέο έτος
Τη νέα χρονιά, οι στόχοι του Γιώργου Σπύρη είναι περισσότεροι. Ο ίδιος όντας πιο ώριμος και σίγουρος στις επιλογές του θα επιδιώξει μέσα από καλές εμφανίσεις, αισιοδοξώντας να μείνει μακριά από ατυχείς πτώσεις να ανεβάσει τον πήχη παραπάνω διεκδικώντας από τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς
Για καινούργιο μηχανάκι επέλεξε και πάλι Yamaha 450, η συνεργασία με την οποία κράτα χρόνια και θέμα εμπιστοσύνης. Όσο για τους στόχους της νέας χρονιάς, δεν είναι άλλοι από έναν ακόμη καλύτερο τερματισμό στο τέλος της κούρσας!!!
Το πιο δύσκολο κομμάτι σε όλα πλέον τα αθλήματα και δη στον λιγότερα προβεβλημένο στη χώρα μας, μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι η εύρεση υποστηρικτών. Κάθε χρόνο οι αθλητές που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αναζητούν υποστηρικτές και χορηγούς προσπαθώντας έτσι να βγάλουν τη χρονιά.
«Πιστεύω ότι θα βρω χορηγούς για το 2017 ώστε να ξεκινήσω αρχές του νέου χρόνου προετοιμασία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου θα λάβω μέρος με 450 στην κατηγορία MX1 και έπειτα στο πρωτάθλημα Ελλάδος Νοτίου. Στόχος μου να είμαι διεκδικητής από τον πρώτο κιόλας αγώνα.»
Κλείνοντας ευχαρίστησε, όπως το συνηθίζει άλλωστε, όλους όσοι στέκονται στο πλευρό του: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με στηρίζουν, τους φίλους μου και την οικογένεια μου, καθώς μου δίνουν δύναμη για να πορεύομαι με το κεφάλι ψηλά»

Νέοι αθλητές στην
Μ.Ο.M. - Team Spiris
Τέλος αγωνιστικής χρονιάς και για τη Μεσσηνιακή Ομάδα Motocross - Team Spiris, στην οποία αρκετά είναι τα νέα πρόσωπα!
Οι Χρήστος Μπεχράκης και Μιχάλης Καντζιλιέρης είναι δυο από τους νέους αθλητές που εντάχθηκαν στο δυναμικό της ομάδας. μάλιστα, ο Καντζιλιέρης ήδη συμμετείχε σε αγώνες, από τη μία άκρη της Ελλάδος στην άλλη, έχοντας αρκετά καλά αποτελέσματα.
Ο πιτσιρικάς της ομάδας, Στάθης Δημητρόπουλος, κάθε χρόνο δείχνει να βελτιώνει και σημειώνει έχει ανοδική πορεία στην MX65.
Συνολικά η Μ.Ο.M. - Team Spiris έλαβε μέρος σε 17 αγώνες Motocross και Scramble, έχοντας βεβαίως για ακόμα μία φορά αιχμή του δόρατος τον Γιώργο Σπύρη, που κατόρθωσε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις σε όλες τις συμμετοχές του.
Ως επικεφαλής της ομάδας, ο Γιώργος Σπύρης ετοιμάζει σχέδια για το 2017, τα οποία περιλαμβάνουν νέα ονόματα και συμμετέχοντες σε όλους τους θεσμούς του μηχανοκίνητου, ο οποίος, εν συνεχεία, ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν την ομάδα τη χρονιά που μας αποχαιρέτησε: «Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους και ιδιαίτερα στα παιδιά της Καλαμάτας, Γιάννη Χειλά και Γιάννη Τσούγκο που έτρεξαν σε αγώνες. Όλα αυτά θα ήταν αδύνατον, να χωρίς τη βοήθεια των χορηγών και υποστηρικτών μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς: Κουτίβας Στέλιος  (Τουριστικό γραφείο), Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος, Φιάλες υγραερίου Αθηνά Θεοδωροπούλου, Γυμναστήριο Free Motion και υποστηρικτές Παναγιώτη Παντελή (Εμπόριο Καφέ), Οπτικά Τσάμη, Βαφείο Αυτοκινήτων Καλόμαλος Γιάννης, Μεζεδοπωλείο Μπακαλόγατος, Φυσικοθεραπευτήριο Κακαλίκας Νίκος, Υποδήματα Βερράρος, Extreme Μπουμπόπουλος, Περιοδικό E-gossip, Yamaha Alfa Motor, Σπύρος Κούτρας, Jump 2 Graphic Design, Πρατήριο BP Sotiras, BlockPass.»


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου