Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Υποτροφίες πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.Α.ΝΕ


Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ νεολαίας, Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, προσφέρει δεκατέσσερις υποτροφίες πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, διάρκειας 13 εβδομάδων, στον τομέα του Αγροτουρισμού,
οι οποίες θα δοθούν σε νέους του νομού Μεσσηνίας και αφορούν τις χώρες: Ιταλία, Κύπρος, Πορτογαλία και Ισπανία.
Η διάρκεια των τοποθετήσεων είναι δεκατρείς εβδομάδες, με επιλογή ανάμεσα σε δύο περιόδους: 3/3/2014- 25/5/2014 ή 2/6/2014-31/8/2014.
Η ευκαιρία αυτή δίνεται μέσω του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας, Leonardo da Vinci - PLM (People in Labor Market) με τίτλο: "Practica! Advance your Skills in Agritourism! (PASA!)".

Απευθύνεται κυρίως σε:
Άτομα που βρίσκονται ήδη στην αγορά εργασίας ή σε άνεργους νέους ηλικίας 18-30 ετών που έχουν ήδη κάποια εμπειρία στον τομέα του τουρισμού ή του αγροτουρισμού
Απόφοιτους τουριστικών σπουδών
Απόφοιτους των τεχνικών και επαγγελματικών σχολών του τομέα «Γεωργία, Τρόφιμα και Περιβάλλον» με ειδίκευση στις Αγροτουριστικές επιχειρήσεις και γεωργικές βιομηχανίες ή απόφοιτους σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης σε σχετικούς κλάδους.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους και ένα γράμμα πρόθεσης στο email: info@ngokane.org και σημειώνεται πως θα δοθεί προτεραιότητα σε νέους του νομού Μεσσηνίας και σε μακροχρόνια άνεργους.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Κ.Α.ΝΕ.
Η Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων - ΚΑΝΕ είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Νεολαίας με έδρα την Καλαμάτα. Από την ίδρυσή της (2008) μέχρι σήμερα, η K.A.NE. συμμετέχει, υλοποιεί και προωθεί μαθησιακές δραστηριότητες σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, όπως σεμινάρια κατάρτισης, σεμινάρια και συναντήσεις εκπροσώπων του τομέα της νεολαίας, ανταλλαγές νέων, πρωτοβουλίες νέων, κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφέροντας υποτροφίες συμμετοχής σε εκατοντάδες νέους της τοπικής κοινωνίας.
Σκοποί του οργανισμού είναι η προσφορά ευκαιριών προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νέων καθώς και η αναγνώριση του επαγγέλματος του youth worker (διοργανωτή κοινωνικο-μορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους), η αναγνώριση της μη τυπικής μάθησης και η ανάπτυξη του τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα.
Πέραν των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (ιδιωτικών ή Ευρωπαϊκών), η Κ.Α.ΝΕ έχει δημιουργήσει δύο οριζόντιες αυτοχρηματοδοτούμενες δομές νεολαίας, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, προωθώντας την ενεργό συμμετοχή και ανάπτυξη των νέων της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου