Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΙΚΗ ΠΗΡΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ «ΑΚΡΙΒΗ» ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΕ 1-0

This is …Μεσσήνη!!!

● ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΡΙΨΑ ΣΤΟ 80΄
● ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 25΄ ΟΙ «ΝΗΣΙΩΤΕΣ», ΟΜΩΣ ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΦΑΣΗ…


Η «φανέλα» μπορεί να υπερνικήσει τα πάντα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα χθες στην Μεσσήνη, όπου ο «ψυχωμένος» Πάμισος Μεσσήνης πήρε τεράστια νίκη επί της «ακριβής» Α.Ε. Σπάρτης με 1-0, παρά το γεγονός πως έπαιζαν με 10 παίκτες από το 25΄!
Ο Χρήστος Τρίψας πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο 80ο λεπτό, βάζοντας «φωτιά» στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, στο οποίο έδωσαν το παρών περίπου 750 οπαδοί, εκ των οποίων οι 100 ήταν από την Σπάρτη.
Το παιχνίδι είχε τρομερή ένταση από το ξεκίνημα του, με τους γηπεδούχους να παίζουν με περίσσιο πάθος στο παιχνίδι τους, κάτι που δεν άφηνε την Σπάρτη να κάνει το παιχνίδι της.
Οι «νησιώτες» ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι και έφτασαν δίκαια στην νίκη, μην επιτρέποντας στους αντίπαλους να κάνουν φάσεις «σβήνοντας» τα ατού της (βλέπε Γκέρτσο, Τσούκλη) με άμυνα που «έτρωγε» σίδερα!

Εντάσεις και παράπονα!

Στο πρώτο μέρος ο Κωτσάκης δέχθηκε νωρίς (7΄) μια άδικη κίτρινη κάρτα, κάτι που συνέλαβε στην δεύτερη κίτρινη που πήρε στο 25ο λεπτό η οποία ήταν σωστή βάσει κανονισμού καθώς ανέτρεψε τον Τσούκλη πριν αυτός γίνει επικίνδυνος στα «πράσινα» καρέ.

Σε εκείνο το σημείο έγινε το … «έλα να δεις», με τον Σπύρο Τσίκινη να βγαίνει από τα ρούχα του και να επιτίθεται λεκτικά στον ρέφερι Αντωνίου, μαζί με τον πάγκο του Παμίσου!
Το παιχνίδι διεκόπη για 5 περίπου λεπτά, με τον Τσίκινη τελικά να αποβάλλεται και τον Νίκο Γεωργακλή να αναλαμβάνει δράση!
Το αριθμητικό μειονέκτημα του Παμίσου δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, καθώς ο 11ος παίκτης καλύφθηκε από το πάθος και την ώθηση που έδινε ο κόσμος.


Φανταστικό
γκολ ο Τρίψας!
Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς την μεγάλη φάση, ενώ στο δεύτερο οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να φτάσουν στην τελική προσπάθεια.
Μέχρι που φτάσαμε στο 80΄ και ο Χρήστος Τρίψας με ένα απίστευτο βολέ άνοιξε το σκορ και … έβαλε «φωτιά» στο Δημ. Στάδιο! 

Παίκτες και παράγοντες έγιναν ένα «κουβάρι», ενώ από την άλλη η φιλοξενούμενος ομάδα έμεινε … «άγαλμα»!
Στο 85ο λεπτό ήρθε και η πρώτη αποβολή για την Σπάρτη με τον Πρασσά να δέχεται την 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ηλιόπουλο.
Ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση του 90λέπτου ο Τσούκλης αποβλήθηκε για χτύπημα με μπουνιά από πίσω στον Μωράκη, ενώ στο 92΄ ο Αντωνίου δέχθηκε μια «χαζή» 2η κίτρινη για μαρκάρισμα πάνω στον πορτιέρο της Σπάρτης, τον Γαρόζη.


Το φιλμ του αγώνα
18΄ φάουλ Αλεβίζου, ο Γ. Τρίψας πιάνει την κεφαλιά προς τα πίσω όμως ο Γαρόζης διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ
21΄ σέντρα Μπούνα από δεξιά, ο Ηλιόπουλος ανενόχλητος μέσα στη περιοχή δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και αστοχεί

22΄ απευθείας φάουλ του Πατσιώτη, λίγο άουτ η μπάλα
29΄ απευθείας φάουλ ο Χοτζάι, εύκολα ο Ανδρέου
38΄ σέντρα του Χ. Τρίψα από αριστερά, ο Αντωνίου πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα καταλήγει πάνω στον Γαρόζη

74΄ σέντρα του Σεμερτζίδη από αριστερά, ο Γκέρτσος στο 2ο δοκάρι γυρνάει παράλληλα στην μικρή περιοχή με κεφαλιά όμως εκεί δεν υπάρχει κανείς και ο Φιλόπουλος με κεφαλιά διώχνει σε κόρνερ
80΄ μετά από φάουλ του Ηλιόπουλο και διώξιμο της άμυνας της Σπάρτης, ο Χ. Τρίψας πιάνει ένα φανταστικό βολέ 20 περίπου μέτρα εκτός περιοχής και στέλνει τη μπάλα στο αριστερό «Γ» του Γαρόζη για το 1-0!
82΄ ο Χοτζάι βρίσκει μόνο του τον Χαλίλι μέσα στη περιοχή, αυτός κάνει το γυριστό σουτ αλλά είναι πολύ άστοχος

● Διαιτησία: Κ. Αντωνίου, Π. Νακόπουλος Ν. Κουτσογιάννος Σ.Δ.Π. Αθηνών
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Κωτσάκης, Φιλόπουλος, Μωράκης, Γ. Τρίψας, Αλεβίζος, Χ. Τρίψας, Ηλιόπουλος, Αντωνίου, Μπούνας (59΄ Ρούτσης), Πατσιώτης (67΄ Μανωλόπουλος)
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Γαρόζης, Λάππας, Αδαμόπουλος (68΄ Χαλίλι), Μοσχογιάννης, Σταυρόπουλος, Χοτζάι, Σπυροπάλι, Τσούκλης, Γκέρτσος, Αράπογλου (68΄ Σεμερτζίδης), Πρασσάς

Δηλώσεις από
Αντωνίου - Ρούτση
Σε δηλώσεις προέβησαν οι Γουλιέλμος «Γουίλι» Αντωνίου και Αλέξανδρος Ρούτσης μετά το φινάλε του αγώνα. Πρώτος μίλησε ο πολύπειρος μέσος, ο οποίος ξεκίνησε με το χθεσινό ματς:
«Σίγουρα είναι μεγάλη νίκη, ειδικά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Μείναμε πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο νομίζω ότι τα παιδιά έδωσαν ψυχή, ότι είχαν και δεν είχαν. Αυτή η ομάδα έδειξε ότι έχει ψυχή, έχει μέταλλο. Χίλια μπράβο σε όλους, ακόμα περισσότερο στον κόσμο που ήρθε σήμερα, δεν ξέρω πόσο κόσμο είχε αλλά σίγουρα μας βοήθησε πάρα πολύ όλο αυτό.
Παίξαμε το παιχνίδι μας, το ευχαριστηθήκαμε και συνεχίζουμε».
● Για το αν έμοιαζε με το ματς με την Κυπαρισσία: «Νομίζω ότι σήμερα είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Με τις συνθήκες οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, το ότι μείναμε με παίκτη λιγότερο, ότι ξέραμε σίγουρα τον βαθμό δυσκολίας του αντιπάλου, που όλοι έχουν χρίσει φαβορί την Σπάρτη.
Νομίζω ότι ήταν πιο δύσκολο»
● Για την διαιτησία: «Νομίζω ότι στην αρχή ο διαιτητής έκανε κάποια λάθη, νομίζω ότι μετά βελτιώθηκε. Δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές, εμείς κοιτάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μέσα όλα τα παιδιά, έτσι βγαίνουμε να παίξουμε λέγοντας ότι θα κάνουμε ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί. Αυτό μας βγαίνει στο γήπεδο. Αν θέλετε κερδίσαμε και τον διαιτητή, σήμερα κερδίσαμε γιατί γουστάραμε να κερδίσουμε»
● Για τα επόμενα παιχνίδια και συγκεκριμένα στην Σπάρτη: «Το παιχνίδι με την Σπάρτη είναι πολύ μακριά, θέλουμε σήμερα να χαρούμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε άλλο ένα παιχνίδι πρώτα στην έδρα μας, το επόμενο αργεί.
Θα παίξουμε με το Άστρος εδώ πέρα, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα όλη την εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι. Με το καλό να είμαστε όλοι καλά, έχουμε σίγουρα δυο απουσίες. Υπάρχουν παιδιά από πίσω τα οποία θα καλύψουν τις απουσίες, οποιεσδήποτε υπάρχουν.
● Για την αποβολή του: «Παρασύρθηκα, θεωρώ ότι εμπειρικά δεν θα έπρεπε να συμβεί. Θα μπορούσα να το αποφύγω, αλλά αυτό συνέβη, είναι γεγονός και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο τώρα. Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι».
● Για την Σπάρτη: «Θέλω να πω ότι δεν ήταν κακή ομάδα, σε καμία περίπτωση. Υπάρχει σε αυτήν την ομάδα εμπειρία, υπάρχει ποιότητα. Δεν ξέρω αν φτάνουν τα χρήματα όσο φτάνει η ψυχή καμιά φορά.
Νομίζω ότι συνήθως βγάζοντας ψυχή κερδίζεις, οποιαδήποτε χρήματα και να είναι αυτά. Γιατί τα χρήματα δεν παίζουν μέσα στο τερέν, παίζουν άλλα πράγματα. Αν τα έχεις αυτά, νομίζω ότι είσαι καλύτερος».

Οι δηλώσεις του Ρούτση
● Για το παιχνίδι: «Σίγουρα ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι και πρόκληση για έναν ποδοσφαιριστή να παίξει σε ένα τέτοιο ματς.
Μπήκαμε να πάρουμε το παιχνίδι, δεν υπήρχε αμφιβολία για το ότι θα φέρουμε αρνητικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, βέβαια κατά την γνώμη μου η διαιτησία δεν ήταν τόσο καλή ειδικά με την αποβολή του Γιάννη (σ.σ. Κωτσάκη), αλλά παλέψαμε και όπως φάνηκε ήμασταν καλύτεροι και πήραμε την νίκη».
● Για το αν θύμιζε το ματς με την Κυπαρισσία: «Και τα δυο παιχνίδια παρόμοια. Βέβαια η ομάδα της Σπάρτης είναι καλύτερη. Σίγουρα πήγαμε στην δύναμη και την ταχύτητα που είναι το δυνατό μας σημείο και καταφέραμε και «κλέψαμε» το τρίποντο κανονικά».
● Από εδώ και πέρα «Όλα τα παιχνίδια θα τα πάρουμε. Μέσα, έξω παντού. Παντού τρίποντο!»


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου