Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ, ΦΑΝΕΡΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗ ΝΕΑ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το ταξίδι ξεκίνησε…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΘΑΡΕΙΟΣ:  «ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ» ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGREXPO


ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πρόσωπο, ανανεωμένο, εξίσου όμως αποφασιστικό παρουσιάστηκε στην «πρώτη» συγκέντρωση της χρονιάς, ο Ακρίτας Καλαμάτας.
Παρουσία σύσσωμης σχεδόν της διοικήσεως καθώς απουσίαζε ο πρόεδρος Δημήτρης Μητρόπουλος λόγω προσωπικών υποχρεώσεων και του νέου προπονητή Δημήτρη Καθάρειου, παλιές και καινούργιες γυναίκες του Ακρίτα ήσαν παρούσες και ορεξάτες για μια νέα περιπέτεια…

Μια ακόμη χρονιά στα σαλόνια της Α2 εθνικής κατηγορίας, ο ακρίτας φιλοδοξεί να ανανεώσει το εισιτήριο παραμονής του δίχως δυσκολία, σε έναν όμιλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, έχοντας σύμμαχο τη θέληση και τη γνώση.. Το φετινό σύνολο έχει ενισχυθεί με αρκετές νέες και έμπειρες παίκτριες που αλλάζουν κατά πολύ το πρόσωπο και μπορεί αρχικά να αφαιρούν το αμιγώς ντόπιο στοιχείο και την προϋπάρχουσα ομοιογένεια, γυρίζουν όμως μια νέα σελίδα, πιο διεκδικητική και διατεθειμένη να κάνει …θόρυβο!

Δημήτρης Καθάρειος:
«Μεγάλο στοίχημα η ομοιογένεια»

Τη προπονητική σκυτάλη στο γυναικείο τμήμα του Ακρίτα παίρνει φέτος ο έμπειρος κόουτς, Δημήτρης Καθάρειος, ο οποίος θα κληθεί να φέρει σε πέρας τους στόχους που έχει η ομάδα στη νέα Α2. 
Ο ίδιος αν και προσγειωμένος στη σημερινή πραγματικότητα και τις δυσκολίες που έπονται δηλώνει ωστόσο διατεθειμένος να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής, που αποτελεί πρωταρχικό στοίχημα !
Προσθήκη λεζάντας
«Στόχος είναι να διατηρήσουμε την κατηγορία, αλλάζει η ομάδα άρδην απ’ ότι βλέπετε και τα πράγματα δυσκολεύουν. Πολλές αθλήτριες έρχονται από μακριά και δεν θα είναι εδώ όλη την εβδομάδα, θα έρχονται προς το τέλος, οπότε είναι μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα έχει ομοιογένεια, υψηλή απόδοση. Αυτό θα είναι και για μένα μεγάλη πρόκληση για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την κατηγορία. Εάν προκύψει κάτι άλλο παραπέρα, καλώς νά ’ρθει!

Η παραμονή είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Δεν ξέρω τι θα παρουσιάσουν οι άλλες ομάδες, ξέρουμε ότι έχει αποδυναμωθεί το πρωτάθλημα. Δυο ομάδες πέφτουν, θεωρητικά είναι πιο εύκολο από πέρυσι καθώς έπεφταν τρεις πέρυσι. Οι αθηναϊκές ομάδες πάντα έχουν μια προτεραιότητα στην άνοδο, δεν έχουμε δει όμως ακόμη το δυναμικό των ομάδων, τώρα τελείωσαν και οι μεταγραφές και δεν ξέρουμε τι έχουν κάνει οι άλλες ομάδες».
Τα νέα αποκτήματα και οι αποχωρήσεις (σ.σ μεταγραφές) που έγιναν το φετινό καλοκαίρι, αλλάζουν αρκετά την εικόνα της ομάδας, επ’ αυτού ο κ. Καθάρειος δήλωσε: «πέρυσι η κα Τσιρμπή είχε φτιάξει μια πάρα πολλή καλή ομάδα, βέβαια είχαμε την ατυχία να χάσουμε αρκετές κοπέλες από τις περσινές. Πράγμα που θα έκανε πολύ πιο εύκολο το πρωτάθλημα για φέτος, εάν έμεναν και ενισχυόμασταν αντίστοιχα με τις κοπέλες που ήρθαν… Ουσιαστικά είμαστε μια ή άλλη, κάποιες ήρθαν κάποιες έφυγαν μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει ως συνεργασία.

Ενισχυμένο το ρόστερ

Ενισχυμένο και πολλά υποσχόμενο το ρόστερ του αγώνα εν όψει της νέας Α2 Γυναικών, στο οποίο εκτός από τις μέχρι σήμερα υπέρμαχες της ομάδας, εμπλουτίζουν αθλήτριες με εμπειρία και όρεξη για βόλεϊ και προπαντός για διάκριση!
Αναλυτικά, το ρόστερ μετά το πέρας των μεταγραφών, όπως έχει διαμορφωθεί:
(Ονοματεπώνυμο (γεν.- ύψος- θέση) προηγούμενη ομάδα)
Νάνσυ Πανταζοπούλου (1980 -1.68 – πάσα) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Ερμιόνη Ιωσηφίδη (1979-1.74-πάσα) Γ.Σ.Μ. Λύκαια Μεγαλόπολης
Αγγελική Σπηλιωτοπούλου (1998-1.73-πάσα) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Ελίνα Μποτσάκη (1979-1.75- ακραία) Απόλλων Πατρών
Μαρία Χάσκου (1985-1.74- ακραία) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Ιωάννα Μαντούδη (1976-1.72- ακραία) Φοίνικας Πειραιά
Μαρία Κουτίβα (1999-1.77- ακραία) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Μελιίνα Κατσόγιαννη (1999-1.78- ακραία) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Σύνθια Σταθουλοπούλου (1998-1.72- ακραία) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Μπέττυ Αργυροπούλου (1989-1.70-ακραία) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Δήμητρα Νικολαροπούλου (1979-1.85- κεντρική) Απόλλων Πατρών
Σοφία Καρακύκλα (1997-1.83- κεντρική) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Ευτέρπη Κουκούτση (1999-1.75- κεντρική) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Αφροδίτη Βέλμαχου (1999-1.73- κεντρική) Μεσσηνιακός Γ.Σ.
Μίνα Πολυδέρα (1994-1.78- κεντρική) Σ.Ε.Φ. αρκαδικός
Ελένη Κάβουρα (1993-1.77- κεντρική) Σ.Ε.Φ. Αρκαδικός
Πόπη Αλεξανδροπούλου (1990-1.78- κεντρική) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Αλεξάνδρα Φουρναράκη (1992-1.74-κεντρική) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Αφροδίτη Ορφανέα (1993-1.84- διαγώνια) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Έλενα Δεδούση (1992-1.78- διαγώνια) Ε.Α. Πατρών
Αλεξάνδρα Κυβέλου (1998-1.78 διαγώνια) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Θένια Κουτίβα (1999-1.75- διαγώνια) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Βάσω Αθανασοπούλου (1975-1.70- λίμπερο) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Άννα Αρτεμίου (1985-1.73- λίμπερο) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Γωγώ Μαυρέα (1991-1.73- λίμπερο) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Δήμητρα Παυλέα (1998-1.64- λίμπερο) Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας
Θεώνη Μπούνα (1999-1.64- λίμπερο ) Μ.Γ.Σ.
Λυδία Μπαρακάρη (1990-1.63- λίμπερο) Ν.Ο.Κ.
● Η προετοιμασία θα συνεχιστεί εντός και εκτός σάλας σε ρυθμούς αποκατάστασης και ενδυνάμωσης και από 20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα φιλικά που θα βοηθήσουν στο αγωνιστικό «χτίσιμο» της ομάδας.

Ελίνα Μποτσάκη: Ένα φλερτ
που απέδωσε καρπούς…

Πάει καιρός που μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ακρίτας φλέρταρε την αρχηγό και σημαία του Απόλλωνα Πατρών Ελίνα Μποτσάκη. Η 34χρονη ακραία τελικά ενέδωσε και πλέον αποτελεί κομμάτι του παζλ του καλαματιανού συλλόγου. Στις πρώτες της δηλώσεις η Ελίνα Μποτσάκη εξέφρασε την πίστη της για μια θετική συνεργασία: «Ήμουν χρόνια στην Πάτρα και αρχηγός του Απόλλωνα. Ήρθαμε να κάνουμε μια καλή αλλαγή θεωρώ. Γνωρίζω την ομάδα του Ακρίτα, έπαιζα χρόνια αντίπαλη. Μεταξύ σοβαρού και αστείου πάντα λέγαμε να συνδυαστεί η καλή σχέση που είχαμε σαν αντίπαλοι και όντα στην ίδια ομάδα.
Φέτος καταφέραμε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα όλο αυτό να το παντρέψουμε και να γίνει πραγματικότητα. Έπαιξε ρόλο η Νάνσυ (σ.σ. Πανταζοπούλου) που είναι χρόνια στον Ακρίτα κι εγώ στον Απόλλωνα…»
Θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολλή καλή χρονιά θα το ευχαριστηθούμε.  Εύχομαι να αντεπεξέλθουμε στους στόχους του Ακρίτα. Γι αρχή η παραμονή κι από κει και πέρα ότι άλλο έρθει…
Προσωπικά θα δώσω τα πάντα για να πάει η ομάδα καλά, εύχομαι κατ’ αρχήν υγεία σε όλες τις συμπαίκτριες μου στον Ακρίτα.»
Όσο για τη νέα Α2 και τι να περιμένουμε, η Ελίνα ήταν σαφής: «Απ’ ότι είδαμε ο Όμιλός μας είναι εύκολος… Πέφτουν δυο ομάδες και δεν θεωρώ ότι θα είναι ο Ακρίτας μια απ’ αυτές. Το πρωτάθλημα όμως είναι μεγάλο, όλα θέλουν και την τύχη τους, κάποιος τραυματισμός μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά. Εάν έχουμε υγεία, νομίζω διάθεση έχουμε όλες… Για μας είναι μια πρόκληση να βοηθήσουμε τον Ακρίτα ώστε να πετύχει τους στόχους του. Είμαστε ευχαριστημένες με τη διοίκηση, από κει και πέρα όλα γίνονται στο γήπεδο!»

Στο ξεκίνημα του Ακρίτα
και η εταιρεία Agrexpo

Τις δικές του ευχές για μια καλή χρονιά έδωσε ο μεγάλος χορηγός του Ακρίτα,Πάνος Γκούμας με την εταιρεία Agrexpo. «Βλέπουμε την ομάδα πολύ πιο δυναμική απ’ ότι πέρυσι, έχει ξεκινήσει με περισσότερο θετική ψυχολογία και δυναμικούς παίκτες/παίκτριες, υπάρχουν πιο πολλοί σε αριθμό και είναι ποιοτικοί. Ευελπιστούμε να έχουμε καλή χρονιά. Εμείς θα ευχηθούμε υγεία στις αθλήτριες /αθλητές και στη διοίκηση και τους προπονητές, ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη πορεία στη σεζόν που μας έρχεται.»

«Χρηματοδοτούμε και είμαστε χορηγοί και σε άλλες ομάδες. Διαλέγουμε μια ομάδα κάθε χρόνο για κάθε άθλημα», είπε ο Γιώργος Γκούμας και εν συνεχεία εξέφρασε την επιθυμία της επιχείρησης Agrexpo να ενισχύει προσπάθειες που αναδεικνύουν τον τόπο και τα προϊόντα του, ξεπερνώντας το εμπόδιο της οικονομικής κρίσης και δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στον αθλητισμό: «Γενικά οι εποχές δεν είναι εύκολες αλλά από την πλευρά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε τέτοιες ενέργειες και τοπικές ομάδες που προβάλλουν τον τόπο μας και έμμεσα εμάς και τα προϊόντα μας!»
Βεβαίως στο πλευρό της ομάδας βρίσκεται και η Κατερίνα Μαντωνανάκη με το κατάστημα "toppshop".

«Λεύκη Νύχτα»
με τον Ακρίτα

Οι Νάνσυ Πανταζοπούλου, Αλεξάνδρα Φουρναράκη, Γιώργος Γκούμας, Πέτρος Αργάνης, Γιάννης Πραττής και Κωνσταντίνος Κουτράκης στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτα υποδέχονταν προχθές, από τις 8 το απόγευμα έως αργά το βράδυ όλον τον κόσμο με χαμόγελο στο σταντ που είχε στήσει η ομάδα στο πλαίσιο των δράσεων της δεύτερης «Λευκής Νύχτας» στην πόλη μας. 

Σκοπός τους ήταν η ενημέρωση του καλαματιανού κοινού σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου και των ακαδημιών του.
Παράλληλα γίνονταν προεγγραφές στις ακαδημίες του συλλόγου.


Η πρεμιέρα
των ακαδημιών
Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη των ακαδημιών. Οι προεγγραφές ξεκίνησαν το Σάββατο στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας» και οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά.
Μια χρονιά γεμάτη εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους και φιλές του Ακρίτα, αρχής γενομένης με τα αθλητικά πακέτα δώρων που θα παραλάβουν κατά την εγγραφή τους. Επίσης φέτος θα λειτουργήσουν και ανδρικά-παιδικά τμήματα, παράλληλα με τα γυναικεία-παιδικά, υπεύθυνοι των οποίων θα είναι οι Νάνσυ Πανταζοπούλου, Κωνσταντίνος Κουτράκης, Βάσω Αθανασοπούλου και Μιχάλης Μητρόπουλος.
Μάλιστα ο σύλλογος για φέτος έχει ετοιμάσει πακέτα εκπτωτικών τιμών ειδικά για αδελφάκια! Αφορά σε οικογένειας με 1-2-3 και περισσότερα παιδιά, αλλά και μονογονεϊκές και οικογένειες με άνεργο γονέα.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου