Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΑΓΙΑΣΜΟΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ’80»

Συγκρατημένη αισιοδοξία εν όψει της
νέας «κούρσας» στην Α2 Εθνική Ανδρών
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΑΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΗΛΙΑ ΚΑΡΡΑ

ΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ αισιοδοξία έκαναν το δικό τους ξεκίνημα χθες οι πετοσφαιριστές της «Καλαμάτα
’80». Η Διοικούσα Επιτροπή με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουσούνη και ο νέος κόουτς, τέως λίμπερο, Χρήστος Δημητρακόπουλος υποδέχθηκε την ομάδα στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου της Παραλίας, στην αρχή μιας νέας χρονιάς και νέας προσπάθειας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Βόλεϊ Ανδρών, όπου πέρυσι οι «λύκοι» εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας κατακτώντας στον «τερματισμό» την 4ηθέση, όντας από την αρχή όχι το δυναμικό «outsider» της κατηγορίας!

Η ομάδα πέρυσι με τον Παναγιώτη Ντάκουρη στο τιμόνι, που φέτος ξαναφορά τα αθλητικά του παπούτσια και παίρνει μια θέση στο ρόστερ, κατάφερε να αναδείξει την πόλη μας και τα κλειστό της παραλίας, σε μια έδρα καυτή άξια σεβασμού και φόβου για τους αντιπάλους της. ανέδειξε το μεσσηνιακό βόλεϊ και προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών αθλητών από διάφορες περιοχές που φέτος της χτύπησαν την «πόρτα» ζητώντας μια θέση στον πάγκο! Όμως το κύριο συστατικό που κάνει αυτή την ομάδα τόσο διαφορετική και τόσο ελπιδοφόρα είναι προφανώς το ντόπιο στοιχείο.
 Στο σύνολό της αποτελείται από ντόπιους αθλητές, πλην του νεοφερμένου Ηλία Καρρά, που μαζί με τον καλαματιανό Βαγγέλη Ντάκουρη που επέστρεφε φέτος στην πόλη μας μετά τις σπουδές του στην Καρδίτσα όπου αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι ως βασικό λίμπερο, αποτελούν τις μοναδικές μεταγραφικές κινήσεις των «λύκων», που καθώς φαίνεται δεν θα προχωρήσουμε σε κάτι περισσότερο, μένοντας πιστοί στο δρόμο που χάραξαν.

Το ρόστερ αποτελούν οι: Δήμος Μπουσούνης, Βαγγέλης και Παναγιώτης Ντάκουρης, Νίκος Γιατράκος (σε δυο εβδομάδες πρόκειται να εγχειριστεί στον ώμο και αναμένεται να μείνει εκτός για 3 περίπου μήνες), Νίκος Μανιατέας, Μάριος Περπινάκης, Παναγιώτης Κακαλέτρης, Διαμαντής Εξαρχέας, Φρίξος Κωτσάκης, Αποστολόπουλος, Ηλίας Καρράς και οι μικροί Γρηγόρης και Δημήτρης Σκαρτσίλης που προωθήθηκαν από τις ακαδημίες. Απόντες ήταν οι Στέφανος Μάνα (προπονήθηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα), Γιάννης Βραχνάς και Φελίξ Μπλάουελ για διαφόρους λόγους που σιγά σιγά θα ενταχθούν κι αυτοί στις προπονήσεις.

Τη διοικούσα επιτροπή αποτελούν οι Γιάννης Μπουσούνης, Γιώργος Κωστόπουλος, Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Λυμπερόπουλος, Κατερίναι και Μαρία Οικονομάκου, Νίκος Σμυρλής, Κώστας Βλάσσης, οι απόντες χθες ελέω υποχρεώσεων Παναγιώτης Μουστάκης και Γιώργος Μπούρας και ο εξωδιοικητικός Γιώργος Λουμάκης. Εκεί ήταν και ο λογιστής της ομάδας κ. Παπαμικρούλης.
● Στην χθεσινή «πρώτη» επίσημη της ομάδας έγινε ως είθισται ο αγιασμός από τον πάτερ Ευστάθιο Μπαρούτσο από την ενορία Γιαννιτσανίκων ο οποίος ευχήθηκε για υγεία και καλή δύναμη.  Για δύναμη, υγεία και επιτυχίες ευχήθηκαν και οι εκπρόσωποι της διοικούσας επιτροπής που επίσης ευχήθηκαν για υγεία και θετικά αποτελέσματα υποσχόμενοι από την πλευρά τους πράξουν το αυτονόητο, να προσφέρουν δηλαδή τα απαραίτητα εφόδια ώστε η ομάδα να μπορέσει φέρει σε πέρας την αποστολή της. Εκ μέρους του Αθλητικού Φορέα το παρόν έδωσε η Μαρία Οικονομάκου που δεσμεύθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι το δυνατόν αρτιότερες.
Ακολούθησαν οι δηλώσεις από το νέο προπονητή Χρήστο Δημητρακόπουλο, τον αρχηγό Δήμο Μπουσούνη και τους «νέους» Βαγγέλη Ντάκουρη και Ηλία Καρρά.

Δημητρακόπουλος: «Στόχος
συνέπεια, πειθαρχία, σοβαρότητα»

Ο Χρήστος Δημητρακόπουλος παίρνει φέτος τη σκυτάλη από τον Παναγιώτη Ντάκουρη στο τιμόνι της «Καλαμάτας ’80» και κάνει το δικό του ντεμπούτο ως προπονητής ελπίζοντας στο καλύτερο. Ανυπόμονος μάλιστα για το νέο αυτό ξεκίνημα μπαίνει με χαμόγελο και αισιοδοξία στο γήπεδο προσκαλώντας μας σε ένα ταξίδι γεμάτο βόλεϊ!
«Είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν καινούργια πρόσωπα στη διοίκηση, διότι αυτή δίνει τη κατεύθυνση. Σε όλο αυτό το πλάνο που υπάρχει διοικητικά, ηγείται ο Γιάννης Μπουσούνης. Ακούσαμε  ευχές και υποσχέσεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθούν.»
Προπονητικά μιλώντας, μετά το τριήμερο προσαρμογής από Δευτέρα αρχίζει το κανονικά τρέξιμο εν όψει της 18ης Οκτωβρίου και την έναρξη της αγωνιστική περίοδος. Ο κ. Δημητρακόπουλος προσδιόρισε στους δυο μήνες την προετοιμασία, ενώ μετά το τέλος της 4ηςεβδομάδας σκέπτεται να βάλει στο πρόγραμμα φιλικά παιχνίδια: «Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι υγιές ώστε να προσελκύσουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Έχουμε θέσει με τα παιδιά κάποιους στόχους που δεν θέλουμε ακόμη να δημοσιοποιήσουμε. Στόχος είναι να υπάρχει μια συνέπεια, πειθαρχία, σοβαρότητα κι όλο αυτό χρειάζεται χρόνο και υπομονή από μέρους μας.
Φαίνεται όμως ότι η ομάδα βαδίζει σε μια καλή κατεύθυνση. Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς όταν θα κάνουμε τον απολογισμό μας, ότι αν μη τι άλλο θα είναι θετικός».
Για την αλλαγή σκυτάλης με τον Παναγιώτη Ντάκουρη και την πρώτη του απόπειρα ως προπονητής είπε: «Είμαι χαρούμενος και ανυπομονούσα για την έναρξη της προετοιμασίας. Είμαι χαρούμενος και αισιόδοξος. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε καλά στη διάρκεια της χρονιάς. Συνέβη αυτή η αλλαγή, είμαι όμως σίγουρο ότι όπως και το περσινό έτσι και το φετινό πλάνο θα είναι επιτυχημένο. Η διοίκηση δίνει την κατεύθυνση και παίρνει τις αποφάσεις, αυτή ήταν η απόφαση της διοίκησης και ο καθένας, είμαι σίγουρος ότι, από την πλευρά του θα κάνει το καλύτερο για τον κοινό στόχο που πάντα παρονομαστής είναι το καλό της ομάδας».

Αναφερόμενος στη μεταγραφή του Καρρά και την επιστροφή του Ντάκουρη, τόνισε πως η ομάδα χρειάζεται νέο αίμα και σε αυτό το σκεπτικό βασίστηκε και η προώθηση των Γρηγόρη και Δημήτρη Σκαρτσίλη όσο για νέες κινήσεις είπε: «Προσπαθούμε να έχουμε να αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά»
 «Καλούμε τον κόσμο, που πάντα σε μια ομάδα είναι αρωγός και σημαντικός κρίκος, να έρθει στα φιλικά και στη νέα σεζόν λέγοντάς του ότι πρώτο μας μέλημα είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.»

Τέλος για τη νέα σεζόν είπε: «Δεν μπορώ να σας πως για συγκεκριμένους στόχους. Ότι θα πάμε για άνοδο ή για κάτι καλύτερο από την περσινή 4η θέση, να διατηρήσουμε τα περσινά κεκτημένα ή για παραμονή. Αυτό που αρχικά μπορώ να πω είναι ότι θα κάνουμε όλοι ότι καλύτερο μπορούμε, κι ότι κάθε μέρα και παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα να βελτιώνεται. Θα προσπαθούμε να κοιτάμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι, να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, να παρουσιάζουμε ένα υγειές σύνολο. Αυτά είναι πράγματα και στόχοι που έχουν τεθεί και αποτελούν βασικούς στόχους για εμάς και τη διοίκηση».

Δήμος Μπουσούνης: «Στόχος
να παίξουμε το δυνατόν καλύτερα»

Ο «leader» και πασαδόρος της ομάδας, Δήμος Μπουσούνης: «Κάνουμε την αρχή για τη νέα αγωνιστική σεζόν όντας όλοι σε πολλή καλή διάθεση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την βοήθεια της διοίκησης και του προπονητικού τιμ θα είμαστε σε καλή κατάσταση για το πρωτάθλημα. Στόχος είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να κρατήσουμε τον κόσμο, ο οποίος γέμισε πέρυσι το στάδιο.
Πραγματικά είδαμε πέρυσι ότι στην επαρχία, στο άθλημα του βόλεϊ, γήπεδα γεμίζουν μόνο στις υψηλές θέσεις της Α1 και χαρήκαμε πάρα πολύ που στην Α2 είδαμε ένα γήπεδο γεμάτο. Νομίζω ότι ξεκινώντας έτσι στο τέλος θα καταφέρουμε να το έχουμε γεμάτο όπως στο Final Four του Κυπέλλου ή όπως στους αγώνες της Εθνικής Νεανίδων που παρακολουθήσαμε πέρυσι σε αυτό το γήπεδο», είπε κι έκλεισε με ευχές για υγεία.

Βαγγέλης Ντάκουρης:
«Ελπίζω να πρωταγωνιστήσουμε»

Ο 22χρονος Βαγγέλης Ντάκουρης, αδελφός του συμπαίκτη του φέτος Παναγιώτη, επιστρέφει στην ομάδα, με πολλά εφόδια από το ανταγωνιστικό συγκρότημα της φιλόδοξης Καρδίτσας, πιο έμπειρος και … «πολυμορφικός», αφού μπορεί να δηλώνει λίμπερο, έχει όμως αγωνιστεί με επιτυχία στις θέσεις του πασαδόρου αλλά και του ακραίου επιθετικού! Στην «Κ80» παίρνει τη σκυτάλη του λίμπερο από τον νυν κόουτς, Χρήστο Δημητρακόπουλο και δηλώνει ευχαριστημένος για την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω φέτος στην Καλαμάτα. Ελπίζω να είναι μια καλή χρονιά, να πρωταγωνιστήσουμε και να έχουμε υγεία. Ότι καλύτερο για φέτος». Όσο για την προσαρμογή του στα …πάτρια παρκέ είπε: «Θα το αποδείξω μες στο γήπεδο, θα «μιλήσω» στο γήπεδο…!»

Ηλίας Καρράς:«Όσο πιο ψηλά γίνεται!»

Ο 25χρονος πανύψηλος Κεντρικός (2,07 μ.) Ηλίας Καρράς, εξέφρασε την προσδοκία για μια καλύτερη σεζόν: «Να έχουμε μια καλή σεζόν με υγεία για όλους τους παίκτες. Θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι, πιστεύω ότι ο κάθε παίκτης θα κάνει ότι μπορεί για να το καταφέρουμε αυτό». Όσο για το στόχο της νέας χρονιάς είπε «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται!».
Τελευταία ομάδα του Καρρά ήταν ο Παμβοχαϊκός στην A1 Εθνική Κατηγορία (5η Θέση σεζόν 2013-14), ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον A.O Ταταύλα (A2 Εθνική - 3η θέση, σεζόν 2012-13), Πανερυθραϊκό (Β Εθνική - 1η Θέση σεζόν 2011-12) και Περιστέρι (σεζόν 2007-11).

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου