Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

16 διορθωτικές κινήσεις για «Τέντα»
και Κλειστό ζητά η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της καλαματιανής Καλαθοσφαίρισης, σχετικά με την «Τέντα» αλλά και το Κλειστό της Παραλίας.
Τους τελευταίους μήνες έχει ξεσπάσει μια κόντρα μεταξύ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Τέντα», αλλά και η αδυναμία χρήσης του Κλειστού από ομάδες μπάσκετ.
Μετά και τις προ λίγων εβδομάδων συναντήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δρομολόγησε την γραμμογράφηση του Κλειστού με διαστάσεις μπάσκετ, ενώ θα γίνονταν και επισκευές στην «Τέντα» η οποία βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει γίνει, περίπου έναν μήνα πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων της.
Στην τελευταία επιστολή της η Ένωση παρουσίασε μια σειρά από 16 ενέργειες βελτίωσης που χρειάζονται κατά κύριο λόγο στην «Τέντα», αλλά και στο Κλειστό.
Ξεκινώντας, η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Με την ευκαιρία έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και σε συνέχεια προηγούμενης αλληλογραφίας μας, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε κάποια αιτήματα του χώρου της Καλαθοσφαίρισης, που δυστυχώς παρ’ όλες τις οχλήσεις μας, δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Ένα μήνα μετά τη συνάντησή μας στο Γραφείο του Δημάρχου, κ. Π. Νίκα και την αποδοχή του αιτήματός μας, για άμεση γραμμογράφηση του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Παραλίας, με τις διαστάσεις του Μπάσκετ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια , ενώ τηλεφωνικά μας διαβεβαιώνετε για το αντίθετο.
Σας έχουμε κάνει επίσης γνωστό, ότι είναι επιτακτική ανάγκη, για την προετοιμασία των ομάδων Μπάσκετ , η οποία αρχίζει στις αρχές Αυγούστου κάθε χρόνο, η χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Παραλίας, για χαλάρωμα με μπάλα, μετά την έντονη άσκηση στον στίβο, για τη φυσική κατάσταση των αθλητών και αθλητριών.
Σας έχει επίσης κοινοποιηθεί, το από 30/06/2014, υπ΄ αριθμ. 294 έγγραφο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (Ε.Σ.Π.Ε.Π.), στο οποίο διευκρινίζεται ότι ο χώρος του Βόλεϊ δεν έχει καμία αντίρρηση, για την άμεση λειτουργία του Κλειστού της Παραλίας και ως γηπέδου Μπάσκετ.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, από 6 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα Πρωταθλήματα Παίδων – Εφήβων – Νεανίδων – Κορασίδων, που προϋποθέτουν 10-12 αγώνες, κάθε Σαββατοκύριακο, αγώνες που είναι αδύνατον να διεξαχθούν μόνο στην Τέντα και φυσικά η κατάσταση επιδεινώνεται το μήνα  Οκτώβριο, που ξεκινούν οι αγώνες των Εθνικών Κατηγοριών και εκείνοι Α΄ - Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, Γυναικών και Β΄ Φάσης Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.»


«Να λύσετε τα αιτήματα
με έργα και όχι με λόγια»
Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. παρουσίασε 16 αιτήματα βελτιώσεων της «Τέντας» και του Κλειστού του Δημ. Σταδίου Καλαμάτας:
«Θα σας θυμίσουμε κατά σειρά, αιτήματα που χρονίζουν και πρέπει επιτέλους να λύσετε με έργα και όχι με λόγια.
● Κανονισμός λειτουργιάς κλειστών γυμναστήριων.
● Φύλαξη – έλεγχος: Πρωί – απόγευμα, 450-500 αθλητές γυμνάζονται καθημερινά στα 2 γυμναστήρια.
● Αποδυτήρια: Κλειδιά – είσοδος αθλητών)
● Περίφραξη αγωνιστικού χώρου: Τα κάγκελα της "Τέντας" βρίσκονται μονίμως έκτος του γηπέδου για να καλύπτουν όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και όχι για την προστασία του παρκέ και των αγωνιστικών χώρων της "Τέντας".
● Καθαριότητα – συντήρηση: Η "Τέντα" είναι το μοναδικό γήπεδο στην Ελλάδα με 1200 τ.μ. παρκέ το όποιο χρειάζεται άμεση συντήρηση.
● Ιατρείο – γραφεία: Συντήρηση – λειτουργία.
● Αποθηκευτικοί χώροι: Προμήθεια ερμαρίου για φύλαξη ηλεκτρονικών συσκευών - κονσόλες ηλεκτρονικού πινάκα.
● Θέρμανση
Α) "Τέντα": 5 ώρες την ημέρα – 300 λίτρα (2 βεντιλατέρ από 30 λίτρα ο καθένας)
30 ημέρες το μηνά επί 300 λίτρα=9.000
9.000 λίτρα επί 5 μήνες=45.000 λίτρα
Β) Κλειστό παραλίας: Μετά την ανακατασκευή του γηπέδου, έχουν τοποθετηθεί καλοριφέρ, μόνο στα αποδυτήρια, η αρένα τους χειμερινούς μήνες θυμίζει ψυγείο.
● Αποδυτήρια "Τέντας": Η παραχώρηση αποδυτηρίων σε συγκεκριμένες ομάδες είναι ωραία σαν ιδέα, όμως δημιουργεί τεραστία προβλήματα κατά την διάρκεια των αγώνων, αφού οι φιλοξενούμενοι πολλές φορές αναγκάζονται να αλλάζουν στους διάδρομους.
● Ηλεκτρονικός πινάκας "Τέντας": Λόγω υγρασίας και πλημμελούς  συντήρησης τους χειμερινούς μήνες, παρουσιάζει προβλήματα. Έγιναν δυο ενέργειες, μια από τον Φορέα, αλλά ο ηλεκτρονικός που κλήθηκε δήλωσε αδυναμία και μια από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. με τηλεφωνική παρέμβαση στον προμηθευτή του πινάκα, κ. Γ. Μυτακίδη, ο όποιος δυστυχώς, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα και πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση.
● Φωτισμός : Από τα 50 φωτιστικά σώματα, λειτουργούν τα 21.)
● Αλλαγή κελύφους: Η "Τέντα" κατασκευάστηκε το 1989 και η διάρκεια ζωής του κελύφους (πλαστικό άκαυστο) είναι 15 χρόνια. Φέτος αισίως φτάσαμε το 25ο έτος λειτουργιάς. Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρονών έχουν κατασκευαστεί 4 γήπεδα ποδόσφαιρου με πλαστικό χορτάρι. Μήπως είναι πλέον καιρός ο Δήμος και κατ’ επέκταση ο αθλητικός φορέας να αποφασίσει την αντικατάσταση του κελύφους της "Τέντας" με δικούς του πόρους; Αφού οι εκκλήσεις του προς την πολιτεία δεν βρίσκουν ανταπόκριση, ή να το εντάξει κατά προτεραιότητα σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, αντίστοιχο με εκείνο του Θησέα.
● Επιστροφή πτυσσόμενων κερκίδων στη "Τέντα" από το Κλειστό της Παραλίας: Μετακινηθήκαν για τις ανάγκες του Final – Four Κυπέλλου Ελλάδας Βόλεϊ και παραμένουν ακόμα εκεί.
● Αγορά ή επιστροφή μπασκετών βοηθητικού 3 "Τέντας" από το κλειστό Παραλίας: Οι μπασκέτες μεταφέρθηκαν προσωρινά πριν από κάποια χρόνια, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται από τις ακαδημίες των ομάδων κάθε Σαββατοκύριακο κάποιες πτυσσόμενες μπασκέτες με αντίβαρο από νερό οι οποίες δημιουργούν κίνδυνο άμεσης φθοράς του παρκέ.
● Εξοπλισμός γηπέδου "Τέντας": Καθίσματα για γραμματεία και πάγκους ομάδων.
● Καθαρισμός – συντήρηση εξωτερικών χώρων: Τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην εξωτερική είσοδο της "Τέντας".

Ακατάλληλα τα βοηθητικά
γήπεδα «Τέντα 2» και Πολυκλαδικό
Κλείνοντας την επιστολή της, η Ένωση αναφέρει πως τα βοηθητικά «Τέντα 2» και Πολυκλαδικό σχολείο είναι ακατάλληλα λόγω διαστάσεων και εν συνεχεία έδειξε την συμπαράσταση της στο έργο του Φορέα, εφ’ όσον βέβαια μεριμνήσει για την σωστή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων: «Τέλος θέλουμε να τονίσουμε και να γίνει κατανοητό από όλους ότι, το Μπάσκετ παίζεται σε παρκέ και γι’ αυτό όλα τα σωματεία θέλουν ν’ αγωνίζονται στην Τέντα. Αυτό όμως είναι ανέφικτο, λόγω των πολλών αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων, τι ανάγκες των οποίων δεν μπορεί να καλύψει η κεντρική σάλα της Τέντας. Οι δε βοηθητικοί χώροι, "Τέντα 2" και Πολυκλαδικό (το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι θα επισκευαστεί) που παραχωρούνται για προπονήσεις στα σωματεία, Β΄ - Γ΄ Κατηγορίας και Γυναικών, είναι ακατάλληλα λόγω μικρών διαστάσεων, με αποτέλεσμα οι ομάδες που δίνουν τους εντός έδρα αγώνες στη κεντρική σάλα, να νιώθουν φιλοξενούμενοι.
Για όλα αυτά  λοιπόν, το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σαν υπεύθυνος Φορέας που εκπροσωπεί τα σωματεία Καλαθοσφαίρισης της Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου και φυσικά της πόλης της Καλαμάτας, βάζει όσο πιο απλά μπορεί στο τραπέζι, τα προβλήματα και ζητά να δοθούν λύσεις, που πιστεύουμε ότι αποτελούν υποχρέωση όλων μας και όχι μόνο του Φορέα, στα αγόρια και τα κορίτσια που γυμνάζονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.
Τέλος, μη αποποιούμενοι τις ευθύνες των σωματείων μας, είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε στο έργο του Αθλητικού Φορέα με πράξεις, αφού όμως πρώτα θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας των δύο κλειστών γυμναστηρίων.»

ΛΕΖΑΝΤΑ 1: Ο φωτεινός πίνακας της «Τέντας» που άλλες φορές λειτουργεί …άλλες όμως όχι!


ΛΕΖΑΝΤΑ 2: Στο Κλειστό της Παραλίας η μπασκετική γραμμογράφηση είναι απούσα, όπως διακρίνεται και σε αυτή τη φωτό αρχείου. . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου