Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μια αξιοπρεπής παρουσία και άνετη
παραμονή ο στόχος για την Α2 Εθνική

● ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
● ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Τα τελευταία χρόνια, με την Γωγώ Σουρή στο ρόλο της προπονήτριας και το ταλέντο να ανθεί στον Μεσσηνιακό προέβησαν σε έναν πενταετή σχεδιασμό που θα συνεχίσει να υλοποιείται και τα επόμενα τρία χρόνια.
Η άνοδος στην Α2 είναι ο καρπός των δυο πρώτων χρόνων και από δω και πέρα το ζητούμενο είναι η καθιέρωση της ομάδας στην κατηγορία και η δημιουργία γερών βάσεων για το μέλλον.
Μέχρι στιγμής το εγχείρημα έχει αποδώσει τα μέγιστα και το αισιόδοξο κλίμα φανερώνει πως όλοι είναι ικανοποιημένοι στον σύλλογο από την μέχρι τώρα πορεία!


Νταβουτιάν: «Το παρελθόν
εγγυάται για το μέλλον»
Νοσταλγικός χθες ο Γιώργος Νταβουτιάν, ανέτρεξε στις επιτυχίες του ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος και την αίγλη του βόλεϊ και του τμήματος του συλλόγου, των οποίων ελπίζει σε αναβίωση μετά το περσινό άλμα. Κοιτάζοντας πάντοτε το μέλλον με αισιοδοξία χαρακτήρισε το παρελθόν ως εγγύηση για το μέλλον:
«Ο πρώτος στόχος επετεύχθη… Καταφέραμε και κερδίσαμε την άνοδό μας στη γνωστή από το πρόσφατο παρελθόν μας, Α2 Εθνική κατηγορία. Αυτό όμως δεν μας ικανοποιεί!
Είμαστε απαιτητικοί… θέλουμε πολύ περισσότερα!
Πάντοτε με την βοήθεια των ανθρώπων που είναι κοντά στο βόλεϊ, κι εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χρήστο Ζερίτη που έχει δοθεί ψυχή τε και σώματι σε αυτό το κομμάτι… όλοι μαζί και με τις νέες προσθήκες, να βάλουμε τις βάσεις ώστε να δούμε αυτή την ομάδα, που τόσες συγκινήσεις μας έχει δώσει στο παρελθόν, να μας δώσει και στο μέλλον!
Το παρελθόν εγγυάται για το μέλλον…
● Αναφερόμενος με τα καλύτερα λόγια στο πρόσωπο του κ. Νταβουτιάν ο κ. Ζερίτης είπε μεταξύ άλλων: «Μέσα στη προσεχή τριετία -καθώς υπάρχει σχεδιασμός για 5 χρόνια- όλοι οι άλλοι είμαστε ουραγοί και είναι γεγονός πως με την εμπειρία και την δυναμικότητα που τον διακρίνει - παρόλο που λέει πως είναι μεγάλος - πιστεύουμε πως θα συνεχίσει να τον προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύλλογο όπως έχει κάνει για αρκετές δεκάδες χρόνων».
Ακολούθως, ο έφορος της ομάδας Χρήστος Ζερίτης, έκανε την παρουσίαση των νέων αθλητριών του συλλόγου καλωσορίζοντάς τις στο σύλλογο και ευχόμενος σε όλες τα καλύτερα.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρούσες ήταν η προπονήτρια και παίκτρια Γωγώ Σουρή, οι Νατάσα Ραμούνδου, Σεσίλια Μάνα, Μαρία Κωνσταντοπούλου καθώς επίσης οι Σπυριδούλα Σκλήρη (ήρθε με υποσχετική 1 χρόνου από την Κόρινθο) και Κωνσταντίνα Τζούλου, που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από ένα περίπου χρόνο και η Ιφιγένεια Σαμπάτη που είχε δοθεί για ένα χρόνο δανεική στον Ακρίτα Καλαμάτας.
Νέες αθλήτριες στον Μ.Γ.Σ. είναι επίσης η καλαματιανή στην καταγωγή Εβελίνα Μπεσή, η οποία ήρθε με μεταγραφή από τα Λύκαια Μεγαλόπολης, η Αναστασία Κακριδώνη από τον Α.Ο. Θήρας - Α2 Κατηγορία (ζήτησε μετάθεση στην Καλαμάτα και πιθανότατα να συμπληρώσει κι αυτή το ρόστερ), η Παναγοπούλου Ζωή επίσης από τον Α.Ο. Ακρίτα Καλαμάτας (απουσίαζε χθες), όπως και η Πωλίνα Σπανού που επίσης ανήκε παλιότερα στον Μεσσηνιακό και λόγω σπουδών βρισκόταν στην Αθήνα και αγωνιζόταν στον σύλλογο Δραπετσώνα Πειραιώς.
Ο κ. Ζερίτης τόνισε πως όλες οι μεταγραφές έγιναν κατόπιν εισηγήσεως της Γωγώ Σουρή, ήταν μάλιστα οι πρώτες επιλογές της και προέκυψαν κατόπιν διαπραγματεύσεων με την ομάδα του Ακρίτα.
Το ρόστερ της ομάδας συμπληρώνουν οι παλιές: Δόλγυρα Βασιλεία, Εξηνταβελόνη Ελένη, Καλιδώνη Βάσια, Νίκα Όλγα, Νταγιοπούλου Χρύσα, Σιρίνινα Αναστασία και Φωτεινάκη Κατερίνα.
Ο Μεσσηνιακός …αγναντεύει στο μέλλον ποντάροντας στο νέο «αίμα» που θα αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό οι τρεις αθλήτριες από την ομάδα Κορασίδων που πέρσι προπονήθηκαν υπό την επίβλεψη του κόουτς Παναγιώτη Ντάκουρη, Φωτεινή Αντωνοπούλου, Αργυρώ Γεωργουλάκου και Μιράντα Κουτσουροπούλου φέτος ενσωματώνονται στην μεγάλη ομάδα. Σκοπός να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου και του βόλεϊ.
«Όλες μαζί είναι 16 αθλήτριες και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα μας σε μια πορεία χωρίς να βάζουμε συγκεκριμένο στόχο. Αυτό που διεκδικούμε είναι να είμαστε αξιοπρεπείς, όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται, με λιγότερους τραυματισμούς και όσο πιο αγαπημένοι τελειώσουμε την φετινή περίοδο, ίσως να είναι το μεγαλύτερο όφελος και το κέρδος», ανέφερε ο κ. Ζερίτης.


Γωγώ Σουρή:
«Αρχικός στόχος η παραμονή»
Η προπονήτρια και αθλήτρια του συλλόγου, Γωγώ Σουρή ευχαρίστησε αρχικά το σύλλογο για την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της για Τρίτη συνεχή χρονιά και ακολούθως έβαλε τον πήχη για τη νέα χρονιά: «Ευχαριστώ το σύλλογό μου, που με εμπιστεύεται για τρίτη χρονιά με την ομάδα. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά και μας βοηθούν κάνοντας ότι καλύτερο μπορούν για να έχει η ομάδα ότι χρειάζεται. Προσωπικά να ευχαριστήσω τον κ. Ζερίτη στον οποίο απευθυνόμαστε για ότι θέλουμε. Με αυτόν μίλησα για τις μεταγραφές, τι ήθελα στην ομάδα. Οι στόχοι που βάλαμε τον Ιούνιο, ήταν μεγάλοι. Δεν πίστευα ότι θα έρθουν όλες αυτές οι αθλήτριες, το καταφέραμε και είναι όλες κοντά μας. Κάναμε πιστεύω μια πολύ καλή ομάδα και με τις παλιές μας αθλήτριες που θα βοηθήσουν θα κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Αρχικά ο στόχος βέβαια είναι η παραμονή γιατί είναι μια καινούργια κατηγορία /ομάδα. Είμαστε καλές αθλήτριες αλλά… αυτό θα φανεί στην πορεία. Πως δηλαδή θα ανταποκριθεί το σύνολο!
Στη συνέχεια, όταν ξεκινήσουν τα παιχνίδια θα μπορώ να μιλήσω για τους επόμενους στόχους. Αρχικά ο στόχος μας είναι να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και να πηγαίνουν σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Εάν επιτευχθεί γρήγορα η παραμονή, μπορούμε να μιλάμε και για άλλα πράγματα, δεν θέλω να μιλάμε από τώρα για υψηλούς στόχους!»
Φέτος ο Μεσσηνιακός επέλεξε να απέχει από το Κύπελλο, κυρίως λόγω της χρηματικής επιβάρυνσης και του χρόνου που το συνοδεύουν. Τα εφόδια που θα προσέφεραν τα παιχνίδια του Κυπέλλου αντικαθίστανται από τα φιλικά που θα γίνουν και θα βοηθήσουν στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας.
Στο ερώτημα αν η Α2 Εθνική «αντέχει» δυο καλαματιανές ομάδες, η Σουρή εξέφρασε την άποψη πως το ιδανικό θα ήταν μια ομάδα ενωμένη και ικανή να χτυπήσει ακόμη και την άνοδο στην Α1!
«Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι θα ήταν καλύτερα να υπάρχει μια ομάδα… Μια ομάδα πολύ δυνατή που να μπορεί να «χτυπήσει» ακόμη και την άνοδο! Από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει αυτό ίσως και να χωράει δυο ομάδες! Είναι μια μεγάλη πόλη, έχει πολλές αθλήτριες, εξαρτάται βέβαια από το πόσο δυνατές είναι οι υπόλοιπες ομάδες, μπορεί και να χωράει… βέβαια θα ήταν καλύτερα να υπήρχε μια ομάδα, δυνατή και μια δεύτερη που θα δούλευε για την πρώτη και νομίζω ο Σύλλογος (σ.σ Μεσσηνιακός) δεν έχει αντίρρηση σε αυτό, δεν είχε ποτέ και έχει κάνει και προσπάθειες.» σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Ζερίτης χαρακτηρίζοντας ως πρωτεργάτη σχετικών προσπαθειών από τον κ. Νταβουτιάν.


Σεσίλια Μάνα «Το παρελθόν μας
συνοδεύει, μας τιμά και το σεβόμαστε»
«Το παρελθόν μας συνοδεύει, μας τιμά και το σεβόμαστε». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στο κεφάλαιο Ακρίτας, με αφορμή σχετικό ερώτημα, το νέο απόκτημα του Μεσσηνιακού, μια εκ των αθλητριών που ήρθαν με μεταγραφή από τον Ακρίτα, Σεσίλια Μάνα.
«Κατ’ αρχάς να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Τώρα ανήκουμε στον Μεσσηνιακό.
Το παρελθόν μας συνοδεύει και μας τιμά και το σεβόμαστε. Συνεχίζουμε και ευχαριστούμε το νέο σύλλογο που μας δέχτηκε.
Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το βόλεϊ και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται στη νέα μας ομάδα.
Τον Ακρίτα πιστεύω πως θα τον αντιμετωπίσουμε όπως όλες τις άλλες ομάδες.
Δεν μπορούμε να διαγράψουμε το παρελθόν και δεν είναι εύκολο και δεν πρέπει γιατί πρέπει να σεβόμαστε αυτά που έχουμε ζήσει και θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά, όσο μπορούμε. Πάντως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.»

Ιφιγένεια Σαμπάτη
Η πολλά υποσχόμενη και «γέννημα θρέμμα Μεσσηνιακός» χαρακτήρισε την ενασχόλησή της με το άθλημα ως αγάπη και σε αντίθεση με την απομάκρυνση που έρχεται με την ηλικία και συνήθως συμβαίνει στα κορίτσια, η ίδια προτιμά τα γήπεδα απ’ ότι τις καφετέριες!

Κωνσταντίνα Τζούλου
Η Κωνσταντίνα Τζούλου που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά ένα περίπου χρόνο, μετά τη γέννηση του παιδιού της, αδημονώντας κι αυτή να ξαναφορέσει τη φανέλα και να αγωνιστεί για τον Μεσσηνιακό: «Δεν το σκέφτηκαν καν. Ανυπομονούσα να γυρίσω. Άλλωστε πιστεύω πως θα αποτελέσει παράδειγμα για το παιδί καθώς και ο άνδρας μου ασχολείται με το άθλημα (ο Διαμαντής Εξαρχέας αγωνίζεται στην Καλαμάτα ’80») ώστε να μυηθεί στον αθλητισμό»



Δυο φιλικά με την
Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων
Όσο για τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται στο κλειστό στάδιο της παραλίας, ο Μεσσηνιακός έχει προγραμματίσει προς το παρόν δυο παιχνίδια. Αντίπαλος θα είναι η Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα.
Η αποστολή της Εθνικής Ενόπλων της οποίας ηγείται ο Γιάννης Φάκας *
Από κει και πέρα, θα γίνουν ένα με δυο ακόμη φιλικά παιχνίδια με αθηναϊκές ομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος στις 19 Οκτωβρίου.

Κυκλοφορούν
οι κάρτες διαρκείας
Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κυκλοφορήσουν και οι κάρτες διαρκείας του Συλλόγου. Το κόστος τους θα είναι 15 ευρώ και αφορούν στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας. «Καλούμε τους φίλαθλους της πόλης μας, ανεξαρτήτως πιο σωματείου συμπαθούν περισσότερο να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια μας», είπε ο κ. Ζερίτης. Η διάθεση των καρτών γίνεται από τα μέλη του Δ.Σ.

Παρούσα στο περιφερειακό
η ομάδα κορασίδων
Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της ομάδας Κορασίδων του Μ.Γ.Σ. στο περιφερειακό πρωτάθλημα, την οποία ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει. Πέρυσι υπεύθυνος ήταν ο Παναγιώτης Ντάκουρης του οποίου όμως φέτος οι υποχρεώσεις την «Καλαμάτα ’80» αυξήθηκαν καθώς επανήλθε στην αγωνιστική δράση και ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Όλα τα θέματα των μικρών τμημάτων του Μ.Γ.Σ. θα ξεκαθαρίσουν εντός των ημερών.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου