Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

«ΑΡΓΥΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ Ο ΛΟΥΗΣ ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ!

Ο Μεσσήνιος άλτης «πέταξε»
στα 8.15 στο πρώτο του άλμα!!!



Με το αργυρό μετάλλιο στο στήθος θα επιστρέψει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης ο Μεσσήνιος άλτης του Μήκους, Λούης Τσάτουμας.
Ο πρωταθλητής του Μεσσηνιακού Γ.Σ. κατέκτησε την 2η θέση χθες στον τελικό του μήκους με άλμα στα 8.19, με τον Βρετανό Γκρεγκ Ράδερφορντ να κατακτά το χρυσό με 8.29, ενώ τρίτος έμεινε ο Καφετιέν Γκομίς με 8.14!
Ο 32χρονος έκανε το πρώτο του άλμα στα 8.15 και ακολούθησαν άλματα στα 7,82μ, στα 7,83μ, στα 7,86μ και στα 7,72, ενώ το τρίτο άλμα ήταν άκυρο.
Ακόμα και στο τελευταίο άλμα πάλεψε για το χρυσό, το οποίο κρατούσε και με τα δύο χέρια ο Ράδερφορντ. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου είχε δύο άλματα πάνω από τα 8,20μ. και κατέκτησε τον τίτλο με προσπάθεια στα 8,29μ.
Ο Τσάτουμας που γυμνάζεται τα τελευταία χρόνια με τον Δημήτρη Βασιλικό προηγούνταν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας, αλλά στη συνέχεια πήρε τον αγώνα επάνω του ο Ράδερφορντ.
Το μετάλλιο του αρχηγού της εθνικής ομάδας, του Λούη Τσάτουμα, ήταν το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα στη Ζυρίχη μετά το αργυρό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ. Πλέον η Ελλάδα έχει κατακτήσει 21 μετάλλια στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.


Τι έκανε στα
προκριματικά
Στους προκριματικούς ο Τσάτουμας προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους φιναλίστ με 8.19 στη 2η προσπάθειά του.
Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,94 μ., πατώντας οριακά στην βαλβίδα.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα
του πρωθυπουργού
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Έλληνα αθλητή Λούη Τσάτουμα για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης.
Ο Πρωθυπουργός στο τηλεγράφημά του αναφέρει «Μεγάλη η σημερινή σου δικαίωση και τεράστια χαρά για όλους μας. Θερμότατα συγχαρητήρια. Αντώνης Σαμαράς».


Συγχαρητήριο τηλεγράφημα
του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, προέβη στην κάτωθι δήλωση για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Λούη Τσάτουμα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης.
«Η πλούσια συγκομιδή μεταλλίων το φετινό καλοκαίρι, πιστοποιεί ότι υπάρχει μια νέα γενιά Ελλήνων αθλητών που εις πείσμα όλων, εργάζεται αθόρυβα αλλά ουσιαστικά και παράγει αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε τον Λούη Τσάτουμα για την επίδοσή του, μια επίδοση που τιμά τα ελληνικά χρώματα και δικαιώνει τις πολύχρονες προσπάθειες του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου