Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

«ΠΡΩΤΗ» ΜΕ ΓΝΩΡΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ

Με «όπλο» την ομοιογένεια φέτος στην Α1 ο Παπαφλέσσας Άμφειας!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «Φ» ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΙΚΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ «Π. ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ» ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Παπαφλέσσας Άμφειας έκανε «πρώτη» πριν ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του σε …διαφορετική κατηγορία!
Το 2012 ήταν στην Γ΄ τοπική, το 2013 στην Β΄ ενώ φέτος, η ιστορική ομάδα θα αγωνίζεται στα γήπεδα της νεοσύστατης – πλην άκρως ανταγωνιστικής – Α1 κατηγορίας.
Χθες έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός, υπό την παρουσία των παικτών που θα τραβήξουν «κουπί» φέτος, της διοίκησης με επικεφαλή τον πρόεδρο Παναγιώτη Κρίκα, του τεχνικού τιμ των Δημήτρη Αναστασόπουλου – Νίκου Κορομηλά, αλλά και του προέδρου του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλου.
Βέβαια, οι προπονήσεις του Παπαφλέσσα ξεκίνησαν ακριβώς πριν μια εβδομάδα και συγκεκριμένα μετά την πρώτη συγκέντρωση (10/08) του τεχνικού τιμ με τους ποδοσφαιριστές και την διοίκηση.
Η προετοιμασία περιλαμβάνει καθημερινές προπονήσεις στο γήπεδο της Άμφειας τις απογευματινές ώρες, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών.


Δημιουργία προπαιδικού
και οι προπονήσεις!
Για τις νέες προσθήκες θα αναφερθούμε παρακάτω, όμως οι κινήσεις των ανθρώπων της Άμφειας δεν επικεντρώνονται μόνο στο μεταγραφικό κομμάτι. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τους ανθρώπους της Σπερχογείας για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να κάνει η Άμφεια προπονήσεις στο «Π. Γεωργανάς» κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ως γνωστόν, η ομάδα του Γαρδικίου θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω γήπεδο ως έδρα, λόγω του κανόνα συμμετοχής στην Α1 που υποχρεώνει τις ομάδες να αγωνίζονται σε γήπεδο με φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα.
Από κει και πέρα, η έτερη υποχρέωση που διευθετήθηκε από την Άμφεια είναι η αναγκαστική συμμετοχή των ομάδων στο προπαιδικό και Παιδικό πρωτάθλημα. Ο Παπαφλέσσας θα δηλώσει συμμετοχή και στις δυο ηλικιακές κατηγορίες, ωστόσο σε πρώτη φάση θα αγωνιστεί μόνο στο προπαιδικό. Προπονητής των μικρών ποδοσφαιριστών θα διατελέσει ο πολύπειρος πορτιέρο και κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA Β΄, Χρήστος Σπάλας.


«Μια κατηγορία
άκρως ανταγωνιστική»
Ο «μαέστρος» των δυο συνεχόμενων ανόδων του Παπαφλέσσα Άμφειας, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος έκανε δηλώσεις στην «Φ» ξεκινώντας από τα δεδομένα της φετινής σεζόν: «Ξεκινάει μια χρονιά ύστερα από τα δυο προηγούμενα χρόνια που κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και είχαμε δυο ανόδους. Έχουμε έρθει σε μια κατηγορία η οποία είναι άκρως ανταγωνιστική. Αυτό μας δημιουργεί υποχρεώσεις μεγαλύτερες απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, όμως ευελπιστώ ότι με το να έχουμε μια ομάδα η οποία δουλεύει μαζί κοντά δυο χρόνια με πολύ λίγες προσθήκες και άποψη μου είναι ότι στο ποδόσφαιρο αυτό για μια ομάδα είναι το σημαντικότερο. Σίγουρα είχαμε κάποιες ελλείψεις, θεωρώ ότι τα τρία παιδιά που ήρθαν και το ένα που έρχεται θα είμαστε καλυμμένοι και ευελπιστούμε όλα τα παιδιά να είναι καλά, να είναι υγιή, να υπάρχει συμμετοχή στις προπονήσεις κάτι το οποίο είναι το μυστικό της επιτυχίας τα προηγούμενα δυο χρόνια. Να μας βρουν την νέα χρονιά άκρως ανταγωνιστικούς και πάνω απ’ όλα να το ευχαριστηθούμε και να πετύχουμε στο τέλος τον στόχο μας.»


Οι στόχοι και η Α1
Ακολούθως, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει ο Παπαφλέσσας: «Στόχος μας που έχουμε θέσει με την διοίκηση είναι η άνετη παραμονή, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο όπως πέρσι και πρόπερσι και από κει και πέρα να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλα παιδιά πιο μικρά σε ηλικία, τα οποία πιστεύουμε πως στα επόμενα χρόνια θα είναι η βάση της ομάδας. Αλλά πάνω απ’ όλα όπως είπα και στους παίκτες που είναι μια ομάδα που κατά 80% αποτελείται από παίκτες του χωριού, είναι να έρχονται εδώ και να το ευχαριστιούνται. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό»
Όσον αφορά στην φετινή Α1, ο νεαρός τεχνικός δήλωσε: «Μιλάμε για μια κατηγορία η οποία θεωρώ ότι απαρτίζεται από ομάδες που στο μεγαλύτερο σύνολό τους τα προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν στην Α΄ τοπική. Άρα αυτό σημαίνει ομάδες έμπειρες, ομάδες με μεγάλη ιστορία. Αυτό που έχει γίνει με την κατάργηση της Δ΄ Εθνικής και με την μη άνοδο του πρωταθλητή (της Α΄ τοπικής) έχει δυναμώσει κι άλλο την Α΄ τοπική με αποτέλεσμα να είναι δυνατή και η Α1. Θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο το οποίο είναι πάρα πολύ καλό από πλευράς Ένωσης στην κατηγορία. Από την άλλη όμως κάθε Κυριακή θα έχει δύσκολα παιχνίδια, άκρως ανταγωνιστικά και αυτό θα μας γεμίσει όλους στην ομάδα με παραπάνω υποχρεώσεις»


«Την Α1 δεν
την ξέρουμε»
«Η ομάδα παραμένει με τον ίδιο κορμό, κάναμε 3 προσθήκες και ελπίζω να κάνουμε άλλη μια» τόνισε ο πρόεδρος του Παπαφλέσσα Παναγιώτης Κρίκας για τις μέχρι στιγμής προσθήκες της ομάδας, κλείνοντας με τα εξής: «Γύρισε ένα παιδί από το χωριό, ο Δημήτρης (σ.σ. Μπάλας) και αποτελεί μια πολύ καλή προσθήκη. Είμαστε κομπλέ, δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο γιατί τα παιδιά του χωριού συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα.»
Για το τι ήταν αυτό που έφερε τις δυο συνεχόμενες προσθήκες, ο κ. Κρίκας σημείωσε πως «…αυτό οφείλεται στον προπονητή μας, τον κ. Αναστασόπουλο αλλά και στην προσπάθεια των παιδιών. Γιατί η ομάδα δεν άξιζε να βρίσκεται στην Γ΄ τοπική, όταν πέσαμε ήταν ατυχές το γεγονός. Με την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά και το συμβούλιο – και το χωριό μας βοήθησε – ήρθε κάθε χρόνο και μια κατηγορία»


Η ομοιογένεια
…βοηθάει!!!
«Αυτό πιστεύω ότι είναι ότι το καλύτερο» ήταν η απάντηση του κ. Κρίκα για το αν η ομοιογένεια δίνει αβαντάζ στον Παπαφλέσσα έναντι των υπόλοιπων ομάδων και εν συνεχεία τόνισε: «Υπάρχουν άλλες ομάδες οι οποίες δεν έχουν δικά τους παιδιά και έχουν σκαμπανεβάσματα. Σε αυτό οφείλεται μάλλον και η άνοδος. Ήρθαν τα παιδιά του χωριού, είναι ίδιοι οι παίκτες και ήρθε το αποτέλεσμα αυτό.»
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ιστορικού σωματείου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην δυναμικότητα της νεοσύστατης Α1 κατηγορίας: «Την Α1 δεν την ξέρουμε, είναι πρώτη φορά που ανεβαίνουμε, αν και είχαμε ανέβει παλιά στην Α΄ τοπική.
Η Α1 είναι καινούργια κατηγορία, δεν ξέρουμε τώρα τι θα αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά. Εγώ πιστεύω ότι η Α1 είναι η Α΄ τοπική και η Α΄ είναι η Δ΄ Εθνική!
Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Εντάξει θα ξεχωρίσουν μερικές ομάδες αλλά θα παλέψουν όλοι για την παραμονή»


Το φετινό ρόστερ
του Παπαφλέσσα
Οι νέοι: Δημήτρης Κουτρουμπής (Σπερχογεία), Γιώργος Αγγελής (Πανθουριακός), Δημήτρης Μπάλας (Πανθουριακός) άλλη μια μεταγραφή, μιλάνε με κάποια παιδιά σε θέση που υπάρχει έλλειψη, το σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά του χωριού και οι 3-4 καλαματιανοί έμειναν
Οι περσινοί: Νικήτας Βανικιώτης, Θεόδωρος Γεωργούσης, Παναγιώτης Δικαίος, Ιωάννης Δωδέκατος, Χαράλαμπος Κορομηλάς, Κώστας Κουτραφούρης, Γιώργος Λίβας, Αναστάσιος Μαλαπάνης, Γιώργος Μαλαπάνης, Διονύσης Μαλαπάνης, Παναγιώτης Μαλαπάνης, Θοδωρής Μέντζας, Δημήτρης Μουτσούλας, Αναστάσιος Μπάλας, Δημήτρης Μπάλας, Νίκος Μπιτσάνης, Παπέν, Πίνος, Σάκης Πουλόπουλος, Ηλίας Σακκάς, Παναγιώτης Σακκάς, Γρηγόρης Σκιαδόπουλος, Χρήστος Σπάλας, Γιώργος Κρίκας, Παναγιώτης Κρίκας, Παναγιώτης Δωδέκατος


Η ομιλία του Γιάννη Αδαμόπουλου
Στο γηπεδικό ζήτημα του Παπαφλέσσα επικεντρώθηκε η ομιλία του προέδρου του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλου. Ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας τόνισε πως ο Παναγιώτης Νίκας χειρίζεται προσωπικά το θέμα της αναβάθμισης του γηπέδου της Άμφειας: «Να σας ευχηθώ και εγώ να έχετε μια καλή χρονιά, να είστε υγιείς, να έχετε δύναμη και ελπίζω φέτος τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα από πέρσι. Να καταφέρουμε σαν Δημοτική Αρχή να σας φτιάξουμε το γήπεδο. Δεν θέλω να πω κάτι γι’ αυτό χωρίς να ξέρω, το χειρίζεται προσωπικά το θέμα ο Δήμαρχος (σ.σ. Παναγιώτης Νίκας). Πιστεύω ότι επειδή το χειρίζεται προσωπικά θα το καταφέρει. Από κει και πέρα ο Αθλητικός Φορέας του Δήμου Καλαμάτας – αυτό που είπα στον πρόεδρο (σ.σ. Παναγιώτη Κρίκα) και στο υπόλοιπο συμβούλιο – είναι παρών και ενώ πέρσι δεν είχαμε πολλές επαφές, θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα. Θα σας βοηθήσουμε και εμείς σε πάρα πολλά πράγματα γιατί μπορούμε και πρέπει να σας βοηθήσουμε γιατί κάνετε μεγάλη προσπάθεια στο Γαρδίκι. Καλές επιτυχίες»


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου