Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΓΟΠΑΤΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ»

Συν δυο κολυμβητικοί αγώνες
στο 3ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη

ΣΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ Ν.Ο.Κ.


Ένας εκ των ομιλητών στην συνέντευξη Τύπου του Ν.Ο.Κ. ήταν ο προπονητής της Προαγωνιστικής ομάδας του Ν.Ο.Κ. αλλά και υπεύθυνος των δυο κολυμβητικών αγώνων που προστέθηκαν στο πρόγραμμα του 3ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη, Παναγιώτης Λαγοπάτης.
Υπενθυμίζουμε πως οι Ιστιοπλοϊκοί – Κολυμβητικοί αγώνες διεξάγονται το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Λαγοπάτης έδωσε ιδιαίτερη βάση στους δυο νέους αγώνες που προστέθηκαν, απόστασης 1 και 2 χιλιομέτρων οι οποίοι απευθύνονται στο κοινό!
Με άλλα λόγια, η συμμετοχή στους αγώνες επιτρέπεται τόσο σε αθλητές, όσο και σε απλούς ανθρώπους.
Οι κολυμβητικοί αγώνες ξεκινούν από την παραλία στην περιοχή του Ν.Ο.Κ. στις 10 π.μ., με την προσέλευση να ξεκινά μια ώρα νωρίτερα.
Η διαδρομή είναι απόστασης 500 μέτρων, η οποία θα γίνει 2 φορές για όσους αγωνιστούν στο 1 χιλιόμετρο και 4 φορές για όσους λάβουν μέρος στα 2 χιλιόμετρα.


Παναγιώτης Λαγοπάτης:
«Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι»
Περισσότερα για τους αγώνες και την ιδέα του εθελοντισμού ανέφερε ο κ. Λαγοπάτης στην συνέντευξη Τύπου: «Όσον αφορά στον αγώνα που διοργανώνουμε μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, στις 14 του Σεπτέμβρη και ώρα 10 το πρωί, σαν στόχο και σκοπό έχουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες γιατί η απόσταση είναι σχετικά μικρή (1.000 και 2.000 μέτρα) να μάθουνε το άθλημα της κολύμβησης. Παιδιά που αγωνίζονται στον σύλλογο, ενήλικες που πάνε στην θάλασσα και προπονούνται μόνοι τους. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι σε αυτήν την διοργάνωση ώστε ξεκινώντας από αυτήν την χρονιά, έτσι ώστε να μας δώσει τα εχέγγυα για να μπορέσουμε στο μέλλον να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο μεγάλο. Έχουμε δει ότι πλέον στην Ελλάδα έχουν γίνει με πολύ μεγάλη επιτυχία κάποιες προσπάθειες να γίνουν αγώνες που να προσελκύσουν ερασιτέχνες και θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας στην Καλαμάτα να επιτύχουμε κάτι αντίστοιχο.
Ευελπιστούμε φέτος να έχουμε τουλάχιστον 50-60 αθλητές για αρχή και σίγουρα στο μέλλον θα προσπαθήσουμε και θα δώσουμε όλον μας τον εαυτό ώστε να το κάνουμε θεσμό και να μπορούμε να προσελκύουμε τουλάχιστον 200-300 αθλητές.
Το όφελος αυτό είναι διπλό, δηλαδή ο κόσμος μπαίνει στον αθλητισμό και φυσικά ο Δήμος της Καλαμάτας έχει να κερδίσει από την προσέλευση κόσμου όχι μόνο από την Καλαμάτα αλλά και από τους όμορους και γενικά από αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν.
Παράλληλα θέλω να επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος αγώνας έχει και έναν άλλο σκοπό, όπως είναι ο εθελοντισμός. Από πίσω μας έχουμε έναν σύλλογο, τον σύλλογο όσον αφορά στους δότες μυελού των οστών που μας στηρίζει και εμείς από την πλευρά μας τον στηρίζουμε με τους συμμετέχοντες που θέλουμε να τους εντάξουμε σε αυτό το σύνολο και να τους μάθουμε πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Το Σάββατο το βράδυ εδώ στην περιοχή του Ν.Ο.Κ. ο αιματολόγος γιατρός Γιάννης Αδαμόπουλος από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας θα έχει ομιλία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο της Καλαμάτας και να τον φέρει στον εθελοντισμό και στους δότες του μυελού των οστών.
Αυτός ο αγώνας είχε ξεκινήσει από πέρσι, δηλαδή η συνεργασία με τον σύλλογο "Αρχέγονο Κύτταρο" με τους δότες μυελού των οστών και είχε ξεκινήσει με την μορφή αγώνα ιστιοπλοΐας.
Φέτος μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε και εμείς και να βοηθήσουμε στην διοργάνωση ενός κολυμβητικού αγώνα.
Επίσης για όσους ενδιαφέρονται εμείς προσκαλούμε όλους τους δημότες να μπουν στην ιστοσελίδα του ομίλου (www.nok.gr) όπου θα μπορούν να πάρουν πληροφορίες για την προκήρυξη των αγώνων και τις δηλώσεις συμμετοχής που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά»



Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου