Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΥΡΙΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ 18:00

Με «όπλο» τον κόσμο της η «Καλαμάτα ’80»
ρίχνεται στη μάχη Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ «Κ80»- ΠΑΟ

 ΚΥΠΕΛΛΟ Ελλάδας. Γ΄ φάση. 1η αγωνιστική. Κλειστό «Παραλίας»,  ώρα 18:00. Α.Ο. «Καλαμάτα ’80»– Παναθηναϊκός Α.Ο. αυτά οιωνέ τα στοιχεία που όλοι πρέπει να ξέρετε για αύριο…
Η αντίστροφη μέτρηση για ένα από τα ιστορικότερα παιχνίδια βόλεϊ στην πόλη μας ξεκίνησε… και οι καλαματιανοί φαίνεται να έχουν πάθει φρενίτιδα, το τελευταίο ειδικά 48ωρο, για την απόκτηση ενός εισιτηρίου που θα τους βάλει μέσα στη «σάλα» όπου «Καλαμάτα ’80» και Παναθηναϊκός θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους!
Τα μαγικά χαρτάκια με φρενιτιώδη ρυθμό …εξαφανίζονται και όσα απομείνουν θα διατίθενται μέχρι εξαντλήσεως τους αύριο στην είσοδο του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου της παραλίας από τις 2 το μεσημέρι κι έπειτα.
Για την ιστορία να πούμε πως η «Καλαμάτα ’ 80» είναι η ομάδα που κατορθώνει να υλοποιήσει το όνειρο κάθε βολεϊκού παράγοντα, αθλητή, φιλάθλου της μεσσηνίας, δηλαδή να «αναρριχηθεί» στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, εκπροσωπώντας τούτη την στιγμή την πόλη μας σε έναν θεσμό που για πρώτη φορά θα έχει καλαματιανό άρωμα!
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κληρωτίδας η πόλη… τρελάθηκε! Η είδηση πως ο ΠΑΟ θα βρεθεί στην πόλη μας έγινε πολύ γρήγορα …virul και δεν υπήρξε κυριολεκτικά ψυχή που έστω και αναφορικά να μην ήξερε πως η σημερινή ημέρα είναι γιορτινή, είναι ημέρα χαράς, ημέρα αθλητισμού, ημέρα βόλεϊ…

Οι αντίπαλοι
Η ποιότητα των δυο ομάδων αναμφισβήτητη, όπως βεβαίως και η διαφορά δυναμική τους.  Ο Παναθηναϊκός, «κάτοικος» Volley League (Α1 Εθνικής) του ανταγωνιστικότερου δηλαδή πρωταθλήματος της χώρας.
Μετά το νικηφόρο 3-0 σετ επί της Ορεστιάδας έπιασε τους 28 βαθμούς και την κορυφαία 5αδα, όπου πρώτος είναι ο Ολυμπιακός κι ακολουθούν Κηφισιά, Φοίνικας Σύρου και ΠΑΟΚ.
Στον πάγκο βρίσκεται ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και στο πλευρό του έχει βοηθό τον Παύλο Καραμαρούδη και το ρόστερ αποτελούν 20 πετοσφαιριστές, 17 Έλληνες, δυο Βραζιλιάνοι κι ένας Βούγλαρος και είναι οι κάτωθι:
ΠΑΣΑΔΟΡΟΙ: Μαρούλης Θάνος (Το καλοκαίρι του 2006 και για ένα χρόνο αγωνίστηκε στη ΓΕ Μεσσηνίας), Ρεζκ Ίωνας, Ρούσης Λυκούργος
ΑΚΡΑΙΟΙ: Leon Guimaraes da Silva Hugo, Simeonov Aleksandar, Αγγελής Παντελής, Σούρδι Άλβι
ΔΙΑΓΩΝΙΟΙ: Windson Ferreira, Παπαδόπουλος Ηρακλής, Μπέλος Χρίστος
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ: Σαμαντάς Θανάσης, Πανταλέων Σωτήρης, Κανέλλος Γεράσιμος
ΛΙΜΠΕΡΟ: Πολυχρονιάδης Αλέξανδρος, Μπούρας Αλέξανδρος (Μεσσήνιος στην καταγωγή).
Όσο για την «Καλαμάτα ’80», όλοι γνωρίζουμε τον αγώνα που δίνει η ομάδα της πόλης μας στον ανταγωνιστικότερο όμιλο, φέτος, της Α2 Εθνικής κατηγορίας, δίχως μάλιστα μεταγραφική ενίσχυση το περσινό καλοκαίρι! Μπορεί να βρίσκεται μια κατηγορία πιο κάτω έχει όμως τα δικά της στοιχεία μαχητικότητας και τόλμης, κι αυτά αισιοδοξούμε όλοι να δούμε αύριο απέναντι σε μια από τις ισχυρές ομάδες της ελληνικής πετοσφαίρισης.
Όσο για τους «λύκους» ένας κι ένας καλαματιανοί μαχητές!
Στο τιμόνι ο τέως παίκτης της ομάδας, διεθνής Χρήστος Δημητρακόπουλος
ΠΑΣΑΔΟΡΟΙ: Σπύρος Αποστολόπουλος, Δημοσθένης Μπουσούνης.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ: Στέφανος Μάνα, Παναγιώτης Κακαλέτρης, Χρήστος Βλάσης, Νίκος Γιατράκος.
ΔΙΑΓΩΝΙΟΙ: Νίκος Μανιατέας, Σπύρος Χανδρινός, Φέλιξ Μπλάουελ, Γρηγόρης Σκαρτσίλης
ΑΚΡΑΙΟΙ: Φρίξος Κωτσάκης, Βαγγέλης Ντάκουρης.
ΛΙΜΠΕΡΟ: Διαμαντής Εξαρχέας (Λ-Α), Δημήτρης Σκαρτσίλης

Κάλεσμα στον κόσμο από
Μπουσούνη και Ντάκουρη
Ο αρχηγός και πασαδόρος της ομάδας Δήμος Μπουσούνης και ο νεαρός ακραίος Βαγγέλης Ντάκουρης μίλησαν στη «Φ» λίγες ώρες πριν το πρώτο σερβίς. Φανερά ενθουσιασμένοι για την επικείμενη αναμέτρηση που τους δίνει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε παίκτες με παραστάσεις στην Α1 και το εξωτερικό, διεκδικώντας αυτό που τους αξίζει σε έναν θεσμό που συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας…
● Περιμένατε φέτος πως θα φτάνατε εύκολα -όπως φάνηκε- στους 16 του Κυπέλλου;
Μπουσούνης: «Κανένα παιχνίδι δεν ήταν εύκολο από τα τρία. Σε όλα χρειάστηκε να πιάσουμε καλή απόδοση για να τα καταφέρουμε…»
Ντάκουρης: «Η «Καλαμάτα ’80» κυνηγά την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου εδώ και μια 3τία, φέτος το κατάφερε! Εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο, δεν ήταν στην πραγματικότητα όσο εύκολο φάνηκε. Θέλεις λόγω θέλησης, είχαμε την κατάλληλη συγκέντρωση και δεδομένου πως το είχαμε θέσει ως βασικό στόχο από την αρχή; το κυνηγήσαμε συνειδητά περισσότερο.»
● Πως βλέπετε το ματς με τον Παναθηναϊκό;
Μπουσούνης: «Το περιμένουμε, οι παίκτες, με μεγάλη αγωνία για δύο λόγους, καταρχήν γιατί το όνομα του αντιπάλου προκαλεί τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και θα παίξουμε πραγματικά σε γεμάτες κερκίδες και δεύτερον είναι μια ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας με μια ομάδα της μεγαλύτερης κατηγορίας».
Ντάκουρης: «Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους… Το ότι παίζουμε με τον Παναθηναϊκό είναι ένα κίνητρο από μόνο του, σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται!»
● Τι ευκαιρίες μπορεί να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους στην ομάδα; Έχετε στόχο;
Μπουσούνης: «Ελπίζουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί από την αναμέτρηση. Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και πρέπει ο καθένας μας να είναι 101% συγκεντρωμένος και έτοιμος να δώσει όλη του την ενέργεια στο γήπεδο…»
Ντάκουρης: «Σίγουρα για τους μικρότερους αθλητές θα είναι πρωτόγνωρο αυτό που θα ζήσουν και μπορούν να κερδίσουν πολλά απ’ αυτό το παιχνίδι.
Για τους μεγαλύτερους είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε αθλητές επίπεδου Α1…»

Κάλεσμα στον κόσμο από
Μπουσούνη και Ντάκουρη
Ματς «κράχτης» το σημερινό με δυο ομάδες που δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Ωστόσο όπως κάθε αθλητής και ομάδα, έτσι και οι «Λύκοι» και ο ΠΑΟ χρειάζονται αύριο και κάθε μέρα, στο πλευρό τους τον σημαντικό έβδομο παίκτη! Τον φίλαθλο κόσμο… προς τον οποίο οι δυο καλαματιανοί πετοσφαιριστές, Δήμος Μπουσούνης και Βαγγέλης Ντάκουρης  απευθύνουν μέσω της «Φ» κάλεσμα να βρεθεί στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της παραλίας, κι όλοι μαζί να γιορτάσουν και να απολαύσουν την σπουδαία αυτή ευκαιρία. Να δουν live τον ιστορικό Παναθηναϊκό και την «Καλαμάτα ’80» σε ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια της φετινής σεζόν, σε ένα παιχνίδι αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και γιατί όχι, με αγωνιστικό σασπένς!
«Ο κόσμος που απ’ ότι φαίνεται θα γεμίσει το κλειστό, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ιστορική αναμέτρηση της ομάδος της πόλης του, εναντίον  μιας ιστορικής ομάδας της Ελλάδας.
Εύχομαι αυτό το παιχνίδι να ξαναζεστάνει αρκετούς αποστασιοποιημένους παράγοντες και να αποτελέσει την αφορμή για νέα μεγαλύτερα πράγματα και συνεργασίες στο χώρο του βόλεϊ που θα ξαναφέρουν τις ομάδες της πόλης μας στην Α1 Εθνική κατηγορία, εκεί που η πόλη αξίζει να είναι!» είπε ο αρχηγός Δήμος Μπουσούνης και με δράττοντας την ευκαιρία έδωσε τις ευχές του στον τραυματία συναθλητή του, Μιχάλη Μητρόπουλο: «Κλείνοντας να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στο φίλο Μιχάλη Μητρόπουλο, αθλητή του Ακρίτα και να του πω ότι τον περιμένουμε και πάλι ακμαίο στα γήπεδα.»
Τον κόσμο στις κερκίδες κάλεσε με τη σειρά του και ο νεαρός ακραίος Βαγγέλης Ντάκουρης με την ελπίδα πως ο αγώνας αυτός θα «συστήσει» ξανά το βόλεϊ στον κόσμο της Μεσσηνίας προκαλώντας τον να ξαναγεμίσει τις κερκίδες στηρίζοντας τις προσπάθειες των μεσσηνιακών ομάδων: «Καλώ κι εγώ τον κόσμο να μας στηρίξει στην προσπάθειά μας και να απολαύσει το παιχνίδι που θα γίνει. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο και ελπίζω ο αγώνας αυτός να είναι η αφορμή για να «φουντώσει» ξανά η αγάπη του κόσμου για το βόλεϊ, να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του…»

Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου