Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ALTERNA 2016» ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πίτα και βραβεύσεις των επιτυχόντων 
των ημερίδων Ιππικής Ικανότητας Αθλητή 
και Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ πίτα του έκοψε ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Δυτική Παραλία όπου πλήθος αθλητών και φίλων της ιππασίας έδωσαν το «παρών».

Ο πρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Δρούγας, με την γραμματέα Αντιγόνη Λύτρα ευχήθηκαν στους παρευρισκομένους και έκοψαν την πίτα ενώ στην συνέχεια ο προπονητής Νίκος Δρούγας μαζί με τους μικρούς ιππείς έκοψαν συμβολικά μαζί τα υπόλοιπα κομμάτια.
Ο τυχερός κέρδισε δώρο προσφορά του καταστήματος “Πολύτροπον”. Η διασκέδαση συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική μέχρι το βράδυ.
Την κοπή της πίτας ακολούθησε η βράβευση των επιτυχόντων της 2ης Ημερίδας για την άδεια Ιππικής Ικανότητας Αθλητή και της 1ης Ημερίδας για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής.
Να σημειωθεί πως την ίδια μέρα προηγήθηκε η διοργάνωση της 1ης ημερίδας για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Για την διοργάνωση της ημερίδας ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας ευχαρίστησε μέσω του ιστοσελίδας του www.ippok.gr τους αθλητές που έλαβαν μέρος, πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής ιππικής αντοχής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Ηρακλή Μπάσδρα, στον κριτή Ιππικής Αντοχής, Γιώργο Παπαδόπουλο, την ιππίατρο Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου και τον Γιώργο Δενδρινό.

Τα αποτελέσματα της Ημερίδας για την
Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής
Η Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής, που διοργάνωσε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολλές συμμετοχές. Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων είναι τα κάτωθι :
1. Αλεβιζόπουλος Διονύσιος - ΑΚΙΒ
2. Αντωνοπούλου Ηλιάνα - ΙΠΠΟΚ
3. Αρτόπουλος Θοδωρής - ΙΠΠΟΚ
4. Ασημακοπουλος Αθανάσιος -ΑΚΙΒ
5. Βουρλέγκα Χαρούλα - ΑΚΙΒ
6. Βράχα Ευδοκία - ΙΠΠΟΚ
7. Γιακουμοπούλου Δήμητρα - ΑΚΙΒ
8. Διακουμάκος Δημήτριος - ΙΠΠΟΚ
9. Διακουμάκος Ηλίας - ΙΠΠΟΚ
10. Δρούγας Δημήτρης - ΙΠΠΟΚ
11. Δρούγας Νικόλαος - ΙΠΠΟΚ
12. Καρακαλπάκης Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
13. Καραμπάτσος Κωνσταντίνος - ΙΠΠΟΚ
14. Καραχάλιου Αθανασία - ΙΠΠΟΚ
15. Κάτσιου Ινώ - ΙΠΠΟΚ
16. Κλαγγέας Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
17. Κουρετζή Ευτυχία - ΙΠΠΟΚ
18. Μανιάτης Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
19. Μάντη Ευαγγελία - ΙΠΠΟΚ
20. Μιχαλόπουλος Λυκούργος - ΙΠΠΟΚ
21. Μπαλιώτη Βασιλική - ΙΠΠΟΚ
22. Νικολάου Λυδία - ΙΠΠΟΚ
23. Παναγοπούλου Αικατερίνη - ΙΠΠΟΚ
24. Παναγόπουλος Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
25. Πανταζάτου Κωνσταντίνα - ΙΠΠΟΚ
26. Πούργαλης Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
27. Σκιαδάς Ευάγγελος - ΙΠΠΟΚ
28 .Σπυροπούλου Στεφανία - ΙΠΠΟΚ
29. Σταυρόπουλος Αριστομένης - ΙΠΠΟΚ
30. Σταυρόπουλος Σωτήριος - ΙΠΠΟΚ
31. Σταυροπούλου Χριστίνα - ΙΠΠΟΚ
32. Ταχταμπάς Μιχάλης - ΙΠΠΟΚ
33. Τζαφαρίδη Βασιλική - ΙΠΠΟΚ
34. Dejana Dordevic – ΙΠΠΟΚ

Η Ιππική Αντοχή ως άθλημα
«Η Ιππική Αντοχή, ως ιππικό άθλημα με αυστηρή κτηνιατρική παρακολούθηση για την εξασφάλιση της υγείας των αλόγων, ξεκίνησε οργανωμένα στην Αμερική το 1955 όταν μια ομάδα 6 ιππέων αποφάσισε μέσω μιας ιππικής πορείας να αναδείξει το ξεχασμένο ιστορικό μονοπάτι Western States Trail. Το μονοπάτι είχαν χαράξει οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αμερικής στις μετακινήσεις τους και τα χνάρια τους ακολούθησε το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα κατά την επέκταση της Αμερικής προς τα δυτικά καθώς και τα άλογα της περιβόητης έφιππης υπηρεσίας ταχυδρομείου γνωστής ως «Pony Express» στα μέσα του 19ου αιώνα. Σε 24 ώρες οι 6 ιππείς διέσχισαν με τα άλογά τους 100 μίλια (160 χλμ), στο σκληρό και απροσπέλαστο τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την ξεχασμένη αξία του αλόγου που είχε πέσει σε δυσμένεια σε μια εποχή όπου η κοινωνία ήταν απορροφημένη με την τεχνολογική εξέλιξη. Έτσι μπήκαν τα θεμέλια για το “Tevis Cup”, του δυσκολότερου αγώνα ιππικής αντοχής στον κόσμο που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες συμμετοχές.
Στην Ευρώπη το άθλημα γνώρισε μεγάλη διάδοση στις χώρες του Νότου και ειδικότερα στη Νότια Γαλλία όπου από την δεκαετία του ’70 είχε αναπτυχθεί ο ιππικός τουρισμός, με οργανωμένη γι’ αυτό το σκοπό από κρατικό ιπποφορβείο παραγωγή ντόπιων και στη συνέχεια Αραβικών αλόγων. Ο κρατικός φορέας του Εθνικού Δρυμού της Σεβέν (Cevennes) που πρωτοστάτησε στα θέματα προβολής του γαλλικού τοπίου μέσω του ιππικού τουρισμού, αναγνώρισε την ευκαιρία που παρουσίασε το άθλημα της ιππικής αντοχής για την προβολή της περιοχής και τη προώθηση τόσο του τουρισμού όσο και της ιπποπαραγωγής και δημιούργησε το 1975 τον πρώτο επίσημο αγώνα ιππικής αντοχής της Γαλλίας και συνάμα της Ευρώπης. Ο μύθος των «160 χλμ του Φλοράκ» χτίστηκε στις προκλήσεις που παρουσιάζει ο αγώνας μέχρι σήμερα: τις σημαντικές υψομετρικές διαφορές, τις ακραίες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις αλλά και την ομορφιά και τις εναλλαγές του επιβλητικού ορεινού τοπίου και των γραφικών οικισμών της γαλλικής υπαίθρου από όπου περνάει ο αγώνας. Σήμερα δραστηριοποιούνται στην ιππική αντοχή στη Γαλλία 6000 αθλητές. Ακολουθούν οι Ιταλία και Ισπανία.
Έστω καθυστερημένα, η Ελληνική Ομοσπονδία της Ιππασίας (ΕΟΙ) -ο κατεξοχήν φορέας υπεύθυνός για το άθλημα της ιππασίας στη χώρα μας που υπάγεται στην FEI και ιδρύθηκε το 1990- ενεργοποιήθηκε και στηριζόμενη σε σωματεία μέλη της στην επαρχία, διόρισε επιτροπή Ιππικής Αντοχής για την επίσημη οργάνωση του αθλήματος στην Ελλάδα και την επιβολή των διεθνών κανονισμών για την προστασία των αλόγων. Το 2010 διοργανώθηκαν οι πρώτοι εκπαιδευτικοί αγώνες 20 και 40 χλμ. Σήμερα οι αντίστοιχοι αγώνες αφορούν αποστάσεις 30 και 60 χλμ με ελεγχόμενη ταχύτητα για να καλλιεργηθεί η απαραίτητη νοοτροπία σε καινούργιους αθλητές. Από το 2011 διεξάγεται πλέον ελληνικό πρωτάθλημα στα 90 χλμ, από το οποίο αναδείχτηκε και η πρώτη Εθνική Ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.»
Στόχος των ανθρώπων του ΙΠΠ.Ο. Καλαμάτας είναι να ενισχύσουν το άθλημα αυτό και να το αναπτύξουν όσο μπορούν, ώστε να μπορέσουν να διοργανώσουν και στην πόλη μας κάποιον επίσημο αγώνα ιππικής αντοχής, με δεδομένο πως ο τόπος μας ενδείκνυται για διαδρομές τέτοιου είδους!

Συμμετέχει στην
έκθεση  «Alterna 2016»

Παράλληλα, ο ΙΠΠΟΚ συμμετέχει φέτος στην πρωτοποριακή για τα μεσσηνιακά δεδομένα Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Alterna 2016» που ξεκίνησε χθες στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Εκεί, οι άνθρωποι του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας ενημερώνουν το κοινό για τα οφέλη της ιππασίας και τις δράσεις του συλλόγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου