Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

1.200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Σε μια πραγματική βολεϊκή φιέστα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-0 σετ την αξιόμαχη «Καλαμάτα ’80»

ΚΑΙ... ΕΦΤΙΑΞΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «8» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ γεμάτο από κόσμο εχθές το απόγευμα το κλειστό γυμναστηρίου του δημοτικού σταδίου, όπου αρκετή ώρα πριν από το πρώτο σέρβις του αγώνα Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών η «σάλα» ξεχείλιζε από χαμογελαστούς φιλάθλους που δεν έχασαν την ευκαιρία να δουν την «Καλαμάτα ’80» …να τα βάζει με τον ισχυρό Παναθηναϊκό!
Νικητές οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με 3-0 σετ που ετοιμάζουν βαλίτσες για την επόμενη φάση των «8», αφού τα ματς των 16 είναι νοκ άουτ.
Το 3-0 σετ κρίνεται φυσιολογικό, εξαιτίας της διαφοράς δυναμικής και εμπειρίας των δυο ομάδων με τον ΠΑΟ να φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας της VolleyLeague και την «Καλαμάτα ’80» να κάνει τη δική της προσπάθεια στον ανταγωνιστικότερο και των τριών ομίλων στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Ανδρών.
Η κερκίδα χάρμα οφθαλμών… Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη χάρη κυρίως στην ηχηρή παρουσία των φανατικών του Παναθηναϊκού μέλη του τοπικού συνδέσμου (βρίσκονταν στο νότιο μέρος της κερκίδας) που χθες έδιναν συνεχώς παλμό, σε ένα ματς δίχως προηγούμενο για την πόλη της Καλαμάτας.
Ένα 90λεπτο, περίπου, χαράς και βόλεϊ όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε άξια την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών, ενώ οι γηπεδούχοι ειδικά στο πρώτο σετ, έδειξαν παθιασμένο πρόσωπο και όρεξη για παιχνίδι…

Η εξέλιξη του παιχνιδιού
Ο κ. Δημητρακόπουλος έριξε στη μάχη τους Δήμο Μπουσούνη, Βαγγέλη Ντάκουρης, Νίκο Μανιατέα, Παναγιώτη Κακαλέτρη, Στέφανο Μάνα, Φρίξο Κωτσάκη και τον Διαμαντή Εξαρχέα (λ).
Ο κ. Ανδρεόπουλος από την άλλη ξεκίνησε με Θανάση Μαρούλη, Σούρδι Άλβι, Ντε Λέον, Χρήστο Μπέλο, Γεράσιμο Κανέλλο και Αλέξανδρο Μπούρα (λ).
Κατά τον χαιρετισμό των δυο ομάδων, οι παίκτες της «Κ80» έδωσαν σακούλες με τοπικά προϊόντα στους φιλοξενούμενους πετοσφαιριστές.
Φωτό: Παν. Μουστάκης
Στο πρώτο σετ, ο ΠΑΟ βρέθηκε μπροστά με 0-2 με τον Ντε Λέον στο σέρβις και στο μλοκ. Η «Καλαμάτα ’80» ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2 με τον Μανιατέα να χτυπά δυνατά στο μπλοκ του Μπέλου. Σερί του Ντάκουρη στο σέρβις ανέβασε το σκορ σε 4-3, για να ισοφαρίσει σε 4-4 σχεδόν ανενόχλητος ο Μπέλος. Μπλοκ άουτ στον Ντάκουρη για το 5-4 ο Μπέλος που αμέσως σημάδεψε άουτ στη μικρή διαγώνιο για το 6-4. Ο Ντε Λέον μείωσε σε 6-5 και ο Κακαλέτρης «απάντησε» σε πρώτο χρόνο για το 7-5. Ο ΠΑΟ ισοφάρισε σε 7-7 και 8-8 για να πάρει προβάδισμα με τον αρχηγό Πανταλέων που μπλόκαρε σταθερά τον Μανιατέα για το 8-9. Διαφορά στο +3 ο ΠΑΟ (9-12) με αποτελεσματικό μπλοκ και σερί του Σούλβι στο σέρβις.
Μπλοκ άουτ Πανταλέων στον Ντάκουρη (11-12), με τον αρχηγό να παίρνει πίσω τον πόντο καρφώνοντας σε πρώτο χρόνο (11-13).
(12-13, 13-14, 14-15). Σταθερό το μπλοκ του Ντάκουρη στον πρώτο χρόνο του Κανέλλου ισοφάρισε σε 15-15. (16-16, 16-18). Με τον Μπέλο στο σέρβις ο ΠΑΟ πήγε στο +4 και 16-20, αλλά οι «λύκοι» μείωσαν σε 18-20 και 19-21. Στο κενό της άμυνας σοφά σημάδεψε ο Μανιατέας για να μειώσει σε 20-23. Σέρβις Μαρούλη, ο Εξαρχέας την υποδοχή και Ντάκουρης στην επίθεση, η άμυνα του ΠΑΟ σε επαγρύπνηση και ο Φερέιρα βρέθηκε δυο φορές στην επίθεση για να σταματήσει τελικά στο μπλοκ του Μανιατέα για το 21-24 για να κλείσει αμέσως μετά το σετ έκλεισε ο Κανέλλος, σε μπλοκ άουτ του Μάνα (21-25).
Στο δεύτερο σετ, ο ΠΑΟ μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ με 0-2 και 3-4. Η «Καλαμάτα ’80» αν και ισοφάρισε σε 2-2, ακολούθως έμεινε πίσω με τον Κανέλλο στο σέρβις, τον Μπέλο στην επίθεση και τον Σούλβι στο μπλοκ να βάζουν το «τριφύλλι» μπροστά με 3-6 και 3-8.

Σχεδόν «κάθετο» καρφί του Μανιατέα μείωσε σε 4-8, με τον ίδιο παίκτη να σημαδεύει το φιλέ για το 4-9. Στο +5 ο ΠΑΟ (5-10 και 6-11). Ο Κανέλλος μπλόκαρε τον Ντάκουρη για το 6-13 με τον Δημητρακόπουλο να παίρνει τεχνικό ταϊμ άουτ. Στην πρώτη φάση της επιστροφής από το t.o. ο Μανιατέας γύρισε το πόδι του και στη θέση του πέρασε ο νεαρός Δ. Σκαρτσίλης (7-13). Ο εκρηκτικός όμως διαγώνιος των «λύκων» δεν άργησε να ξαναμπεί μέσα στο παρκέ αφού ο τραυματισμός του δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, παίρνοντας άμεσα και πόντο για το 8-13 και λίγο αργότερα «σπάζοντας» το μπλοκ του Σούλβι σε 9-16. (9-17, 10-17).
Σέρβις Μανιατέα έβγαλε …νοκ άουτ τον Σούλβι στην υποδοχή 11-17. (12-18). Φοβερή συνεργασία Μπουσούνη με Κακαλέτρη με τον να σηκώνεται σε πρώτο χρόνο κάνοντας το 13-19! Αμέσως μετά ο Πανταλέων έκανε, επίσης σε πρώτο χρόνο, το 13-20. Μπλοκ άουτ Παπαδόπουλου στον Μάνα για το 14-21, με τον ΠΑΟ από δω και πέρα να συνεχίζει να … σκοράρει με Σαμαντά στο μπλοκ φτάνοντας γρήγορα και δίχως δυσκολία στο 14-25 και 0-2 στα σετ.
Στο τρίτο σετ, η εικόνα ήταν περίπου ίδια με τον ΠΑΟ να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς. Με σερί του Μαρούλη στο σέρβις βρέθηκε μπροστά με 0-3 που μείωσε σε 1-3 ο Μανιατέας χτυπώντας ανάμεσα στους Φερέιρα και Ντε Λεόν. «Πιαστό» στον Μαρούλη για το 2-3. Ο Παπαδόπουλος ξέφυγε από το μπλοκ του Μανιατέα για το 3-5. Μπλοκ Πανταλέων σε Μανιατέα 3-6. Στη κενή διαγώνιο σημάδεψε ο Φερέιρα για το 4-8. Ο Κακαλέτρης εντόπισε το κενό βαθιά στην άμυνα του ΠΑΟ και μείωσε σε 5-8. Απανωτά άουτ από Φερέιρα και Παπαδόπουλο μείωσε τη διαφορά στο 7-9. (8-10, 10-13). Κίτρινη κάρτα έδειξε στην «Κ80» ο α΄ διαιτητής για διαμαρτυρία. Σέρβις Κανέλλου, ο Κωτσάκης έβγαλε την υποδοχή και ο Μανιατέας έβγαλε νοκ άουτ στη διαγώνιο τον Μαρούλη για το 11-14. (12-14, 12-16).

Κόκκινη κάρτα για …διάλογο με την κερκίδα αντίκρισε ο Μανιατέας με τον ΠΑΟ να καρπώνεται τον βαθμό που συνοδεύει μια τέτοια υπόδειξη το σκορ στο 12-18. (12-19, 13-20, 14-21). Αλλαγές για τον ΠΑΟ με τον Σαμαντά και τον Ρεζκ στο παρκέ στη θέση των Πανταλέων και Μαρούλη. Στο ταραφλέξ πέρασε και ο Νίκος Γιατράκος στη θέση του Κακαλέτρη, παίρνοντας τον πρώτο του πόντο σε πρώτο χρόνο σημαδεύοντας στην κενή ευθεία 15-23. Μπλοκ άουτ Σαμαντά στον Μανιατέα 16-23. Ο Μάνα σε πρώτο χρόνο μείωσε σε 71-23. Στη θέση του Κωτσάκη ο νεαρός Χανδρινός.
Σέρβις Γιατράκου στο φιλέ (17-24). Σέρβις Σαμαντά και υποδοχή άουτ από τον Ντάκουρη για το τελικό 17-25 και 0-3 υπέρ του ΠΑΟ που ετοίμασε βαλίτσες για τους «8» του Κυπέλλου…
● Διαιτητές: Παν. Χανδρινός, Κων/νος Σαραβελάκης.
Σημειωτής: Όλγα Βλαχούλη. Γυμνασίαρχος: Χλιός.
Τα σετ: 21-25, 14-25, 17-25.
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80» (Δημητρακόπουλος, Κάτσος) Μπουσούνης, Μανιατέας, Ντάκουρης, Κακαλέτρης, Μάνα, Κωτσάκης, Εξαρχέας (λ)/ Γρ. Σκαρτσίλης (λ), Χανδρινός, Αποστολόπουλος, Βλάσσης, Δ. Σκαρτσίλης, Γιατράκος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος, Καραμαρούδης): Πανταλέων, Μαρούλης, Φερέιρα, Σούρδι, Κανέλλος, Μπέλος, Πολυχρονίδης (λ)/ Μπούρας (λ), Παπαδόπουλος, Ρεζκ, Γκιμαράες, Ρούτσης, Σαμαντάς, Αγγελής.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ
(πασαδόρος Παναθηναϊκού):

«Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που έχει παίκτες και μπορεί να φτάσει ψηλά και να έρθει στα σαλόνια της Α1. Είναι καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Σιγά σιγά και με υπομονή. Η Καλαμάτα, όπως προείπα, έχει ανθρώπους που ξέρουν το άθλημα κι όταν οργανωθεί ένα σύστημα ωραίο, μπορεί η Καλαμάτα  να έρθει ψηλά, γιατί δεν έχει ζηλέψει τίποτε από Αλεξανδρούπολη από άλλες πόλεις… Έχει παίκτες εδώ. Θέλει οργάνωση και λίγο ρίσκο! Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρει αρκεί να το πάρει απόφαση και να οργανωθεί…»


ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ
(αρχηγός «Καλαμάτα ’80»):
 «Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό και είσαι μια κατηγορία κάτω, οφείλεις να πεις ότι πας για να το ευχαριστηθείς, δεν μπορείς να πεις ότι πάω να διεκδικήσω κάτι σημαντικό… Αν σου βγει βέβαια το διεκδικείς!

Εμείς πήγαμε με σκοπό να το ευχαριστηθούμε, να παίξουν όλα τα παιδιά. Νομίζω ότι το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα, βλέποντας το γήπεδο γεμάτο και το «χρώμα» που έδωσαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν μια πολύ καλή ημέρα για το καλαματιανό βόλεϊ και τον αθλητισμό.
Αν ο σπόρος που «φύτρωσε» σήμερα σε πολύ κόσμο ποτιστεί κατάλληλα, θεωρώ ότι πολύ σύντομα με τον Παναθηναϊκό θα ξανασυναντηθούμε!
Όλα τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής, ακόμη και τα μικρά παιδιά που μπήκαν έστω και για ένα πόντο μπήκανε με δίψα, να το χαρούν…
Ήταν πραγματικά μια καλή εμφάνιση ειδικά στο πρώτο σετ, όπου ήμασταν ανταγωνιστικοί πολύ και ίσως να μπορούσαμε εάν αποφεύγαμε μερικά λάθη να διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω.
Σήμερα αποδείξαμε ότι το καλαματιανό βόλεϊ έχει την ποιότητα… Αποδείξαμε ότι οι Μεσσήνιοι παίκτες δεν είναι αμελητέα ποσότητα… κι ότι με την κατάλληλη υποστήριξη και από τους φορείς και τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνει η διοίκησή μας, νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα… αρκεί να είναι όλοι ταγμένοι σε ένα σκοπό!»


Φωτογραφίες
και αυτόγραφα
Μετά τον χαιρετισμό των οργανωμένων φίλων του ΠΑΟ ακολουθούσαν οι απαραίτητες φωτογραφίες των αποστολών των δυο ομάδων, αλλά και τα αυτόγραφα από τους παίκτες του ΠΑΟ στους πολυάριθμους φίλους που έσπευσαν έστω για μια στιγμή να βρεθούν δίπλα από τους είδωλά τους…


Τελευταίες οδηγίες πριν την έναρξη του ματς...





Ο chief του ΠΑΟ Σωτήρης Πανταλέων και
ο chief των "λύκων"  Δήμος Μπουσούνης

Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου