Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στις 15 Νοεμβρίου η πρεμιέρα της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.!



Πρεμιέρα το Σάββατο 15 Νοεμβρίου θα κάνει η Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος που εξέδωσε χθες η Ένωση καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυνατή κατηγορία, η οποία θα εμπεριέχει ομάδες με εμπειρία από Γ΄ Εθνική και έτσι ο πήχης πιάνει … «ταβάνι»!
Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης (Ισόγειο Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Λυκούργου 135), παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων. Παράλληλα, οι δηλώσεις Συμμετοχής των Σωματείων, πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57,Καλαμάτα) το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
● Τα σωματεία που συμμετέχουν Α.Ο. Καλαμάτα 1980, Α.Ε. Σπάρτης, Α.Σ. Λακωνικός Κρόνος, Α.Ο. Νεοχωρίου, Γ.Α.Ε.Τ. Δίων ο Κυπαρισσεύς, Γ.Σ. Μεσσήνης, Λάκωνας Α.Γ.Ο.Ν.Γ., Ν.Ο. Πύλου, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Σ.Α.Κ. ο Άτλας, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης, Σπαρτιατικός Γ.Σ.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ θ διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
● Α΄ Φάση: Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
● Β΄ Φάση: Οι τέσσερις πρώτες ομάδες σύμφωνα με την κατάταξη της Α΄ ΦΑΣΗΣ, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε αγώνες PLAY-OFF, με το σύστημα 1-4 και 2-3.
Νικήτριες των ημιτελικών αγώνων των PLAY-OFF, θα θεωρούνται οι ομάδες που θα πετύχουν τρεις έναντι μηδενός νίκες (3-0), τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες(3-1) ή τρεις νίκες σε πέντε αγώνες (3-2).
Στη Β΄ Φάση  του Πρωταθλήματος  μεταφέρονται τα αποτελέσματα των αγώνων της Α΄ Φάσης.
Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα παίξουν στον τελικό του Πρωταθλήματος με το σύστημα που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του ίδιου άρθρου.
Οι ηττημένες των ημιτελικών θα παίξουν για τις θέσεις 3-4 σε μονό αγώνα στην έδρα της ομάδας που προηγείτο στην τελική βαθμολογία της Α΄ φάσης.
Η βαθμολογία των ομάδων στις θέσεις 1-4  της Α΄ Φάσης θα καθορίζει και την έδρα του 1ου αγώνα των Play-Off. Οι αγώνες θα διεξάγονται εναλλάξ στις έδρες των ομάδων.
Σε περίπτωση που η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας της Α΄ Φάσης, έχει διαφορά  5 βαθμών από τη 2η ομάδα, δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες των play-offs. Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση στη  τελική βαθμολογία της Α΄ φάσης του Πρωταθλήματος.
● Αθλητές δικαιούμενοι συμμετοχής:
Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι 8 αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1983 και μεγαλύτερους), που έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.
Θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν 2 αθλητές κάτω των 22 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1992 και νεώτεροι και 2 αθλητές κάτω των 20 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1994 και νεώτεροι ή μέχρι 4 αθλητές κάτω των 20 ετών, εκ των οποίων ο ένας αθλητής θα αγωνίζεται υποχρεωτικά και στα 4 δεκάλεπτα του αγώνα.
Η παρουσία των αθλητών μέχρι  20 και 22 ετών, είναι υποχρεωτική πριν την έναρξη των αγώνων. Η μη παρουσία τους συνιστά παράβαση.

ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
● Άνοδος στην Γ΄ Εθνική: Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών ανέρχεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
● Άνοδος στην Α΄ Κατηγορία: Στην Α΄ Κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, θα ανέλθουν 2 ομάδες. Οι πρώτες της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων της Β κατηγορίας.
Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών.
● Υποβιβασμός από την Α΄ Κατηγορία: Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειάς μας από την Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν δύο ομάδες από την Α΄ Κατηγορία Ανδρών (11η και 12η της τελικής βαθμολογίας).
Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών. Σε αυτήν την περίπτωση από την Α΄ Κατηγορία Ανδρών θα υποβιβασθούν δύο ομάδες (11η και 12η της τελικής βαθμολογίας). 
Εάν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της περιφέρειάς μας από τη Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Α΄ Κατηγορία Ανδρών (12η της τελικής βαθμολογίας).

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί ο υποβιβασμός και η άνοδος του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου