Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Ανοίγει η αυλαία στις
13 Δεκεμβρίου για τους δυο ομίλους



Στις 13 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η αυλαία της Β΄ κατηγορίας Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., με την διεξαγωγή των αγώνων των δυο ομίλων.
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., στο ισόγειο Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Λυκούργου 135) του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων, πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57,Καλαμάτα) το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2014 και θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (άρθρο 28).
Το Πρωτάθλημα της B΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί με τους εξής όρους :
● Τα σωματεία που συμμετέχουν είναι: Α.Ε.Μ. Ο Πολύβιος, Α.Π.Σ. Αναγέννηση Παράλιας Καλ/Τας, Α.Ο. Κροκεών, Α.Σ. Πάνας Καρδάρα - Κανδήλας, Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων, Α.Ο. Θουρίας, Α.Ο. Εθνικός Μελιγαλά, Α.Π.Ο.Μ. Πήγασος, Α.Σ. Απόλλωνας Τρίπολης, Α.Π.Σ. Άρης Σκάλας, Α.Π.Σ. Εράνη Φιλιατρών, Α.Σ.Τ.Η.Ρ. Βλαχιώτη, Γ.Σ. Ολυμπιάδα Δαφνίου, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής, Φιλαθλητικός Γ.Σ.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών είναι χωρισμένα στους δύο παρακάτω ομίλους και θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
● Α΄ Όμιλος: Α.Ε.Μ. Ο Πολύβιος, Α.Π.Σ. Αναγέννηση Παράλιας Καλ/Τας, Α.Ο. Θουρίας, Α.Ο. Εθνικός Μελιγαλά, Α.Π.Ο.Μ. Πήγασος,
Α.Π.Σ. Εράνη Φιλιατρών, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής,
● Β΄ Όμιλος: Α.Ο. Κροκεών, Α.Σ. Πάνας Καρδάρα - Κανδήλας, Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων,Α.Σ. Απόλλωνας Τρίπολης, Α.Π.Σ. Άρης Σκάλας,
Α.Σ.Τ.Η.Ρ. Βλαχιώτη, Γ.Σ. Ολυμπιάδα Δαφνίου, Φιλαθλητικός Γ.Σ.
Οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων, ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών .
Πρωταθλήτρια ομάδα της Β κατηγορίας  ανακηρύσσεται η  νικήτρια ομάδα του αγώνα κατάταξης που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την πρώτη θέση της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων.
● Δικαιούμενοι συμμετοχής αθλητές: Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι 8 αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1983 και μεγαλύτερους), που έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.
Θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν 2 αθλητές κάτω των 22 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1992 και νεώτεροι και 2 αθλητές κάτω των 20 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1994 και νεώτεροι ή μέχρι 4 αθλητές κάτω των 20 ετών, εκ των οποίων ο ένας αθλητής θα αγωνίζεται υποχρεωτικά και στα 4 δεκάλεπτα του αγώνα.
Η παρουσία των αθλητών μέχρι  20 και 22 ετών, είναι υποχρεωτική πριν την έναρξη των αγώνων. Η μη παρουσία τους συνιστά παράβαση.

ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
● Άνοδος στην Α΄ Κατηγορία: Στην Α΄ Κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, θα ανέλθουν (2) δύο ομάδες. Οι πρώτες της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων της Β κατηγορίας.
Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών, για  την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών.
● Υποβιβασμός από την Β΄ Κατηγορία: Εάν υποβιβασθούν δύο  ομάδες  από την Α΄ Κατηγορία, δύο ομάδες θα υποβιβασθούν και από την Β κατηγορία (τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση της τελικής  βαθμολογίας των δύο ομίλων).
Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα  από την Α΄ Κατηγορία, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Β΄ Κατηγορία . Οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων, θα δώσουν αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.
● Άνοδος από την Γ΄ Κατηγορία: Στη Β΄ Κατηγορία Ανδρών, ανέρχονται οι δυο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης της Γ΄ Κατηγορίας Αδρών.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί ο υποβιβασμός και η άνοδος του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου