Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «ΤΕΝΤΑ» ΤΙΣ …ΝΤΡΙΠΛΕΣ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ»

Φέτος θα διεκδικήσουν μια θέση στην
κορυφαία 4αδα της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

6 ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Μια θέση στην κορυφαία 4αδα της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. θα διεκδικήσει η αρκετά ενισχυμένη ομάδα του Παναθηναϊκού Καλαμάτας.
Η ομάδα είχε χθες υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γεωργακίλα το πρώτο της ραντεβού στο παρκέ της «Τέντας» παρουσία μελών του Δ.Σ. τόσο του τμήματος μπάσκετ, όσο και του ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα, στην χθεσινή «πρώτη» από τη διοίκηση του τμήματος μπάσκετ παρόν ήταν ο πρόεδρος Αθανάσιος Μακαρούνης, ο υπεύθυνος ακαδημιών και βοηθός προπονητή Βασίλης Μυλωνάς, και από το τμήμα του ποδοσφαίρου ο πρόεδρος (σ.σ. όλων των τμημάτων του συλλόγου) Δημήτρης Μπούχαλης, ο γεν. αρχηγός του Πέτρος Σκλάβος και ο Κωνσταντίνος Τύρος. Στον αντίποδα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίασε ο αντιπρόεδρος του μπάσκετ, Γιώργος Λεβεντάκης.


Ευχές και προσδοκίες…
Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου του Παναθηναϊκού Καλαμάτας, Δημήτρης έδωσε τις δικές του ευχές «Καλή σεζόν να έχουμε να ευχαριστηθούμε αυτό που κάνουμε, όπως και στο ποδόσφαιρο έτσι και στο μπάσκετ. Υγεία πάνω απ’ όλα να μην έχουμε τραυματισμούς και ότι καλύτερο προκύψει… εδώ είμαστε!»
Ευχές για πολλά καλάθια έκανε ο έτερος παράγοντας του ποδοσφαιρικού τμήματος που χθες βρέθηκε στην «Τέντα», τέως πρόεδρος, Κωνσταντίνος Τύρος, ο οποίος φέτος θα βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στους «πράσινους» μπασκετικούς!
Ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ, Αθανάσιος Μακαρούνης σε δηλώσεις του στη «Φ» ευχήθηκε για μια καλή χρονιά: «Καλή χρονιά να έχουμε χωρίς τραυματισμούς.  Καλό να είναι το πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές και το επίπεδο του πρωταθλήματος να ανέβει.»
Ερωτώμενος για τα οικονομικά δεδομένα που έχουν αλλάξει κατά πολύ το τοπίο στον αθλητισμό και το μπάσκετ είπε: «Τα δεδομένα τα γνωρίζουμε από την αρχή του πρωταθλήματος. Είναι η χώρα γενικά σε δύσκολη κατάσταση, ευελπιστούμε να έχουμε τους φιλάθλους μας δίπλα μας, είτε με μορφή χορηγίας είτε εισιτηρίων και παρόντες στο γήπεδο. Πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε, όπως εμείς έτσι και οι υπόλοιποι, είναι γνωστοί οι "κανόνες"!»
Όσο για το μεταγραφικό κομμάτι "αποκάλυψε": «Νομίζω ότι η ομάδα μας είναι πληρέστατη, αλλά επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, εφόσον προκύψει κάτι ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο στην αγορά, τότε πιθανό να κινηθούμε για την απόκτησή του. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μην ζητάμε παίκτες, αλλά να θέλουν οι παίκτες να έρθουν σε εμάς. Έχουμε τόσο καλό κλίμα στην ομάδα, που σε αυτό τον τομέα θεωρούμε ότι είμαστε ομάδα –πρότυπο στην κατηγορία και γενικά στο τοπικό της Μεσσηνίας.»
Ο υπεύθυνος Ακαδημιών και βοηθός προπονητή Βασίλης Μυλωνάς είπε: «Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να έχουν πάνω απ’ όλα τα παιδιά υγεία, να είμαστε μια παρέα και οικογένεια όπως και τα προηγούμενα ο ένας να βοηθά τον άλλο στις δυσκολίες.
Αν το καταφέρουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια 4 χρόνια, να είμαστε μες στην 4αδα, στις τέσσερις δηλαδή καλύτερες ομάδες της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. θα είναι μεγάλη μας χαρά. Αυτός είναι ο στόχος μας να τερματίσουμε στις 4 πρώτες θέσεις».
Όσο για τα φαβορί του πρωταθλήματος εξήγησε: «Φαβορί είναι η «Καλαμάτα ’80» και μετά όλες οι άλλες ομάδες- για μένα- είναι στο ίδιο «τσουβάλι»! Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι το φαβορί, μας ενδιαφέρει να περνάμε καλά!
Πάντα είμαστε προσγειωμένοι, αλλά πάντα θέλουμε να σεβόμαστε τον αντίπαλο όπως θα κάνουμε κι εμείς και δεν φοβόμαστε κανέναν. Παναθηναϊκός είμαστε δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα να φοβηθούμε, όποιος είναι καλύτερος θα μας κερδίζει μες στο γήπεδο. Εάν είμαστε κακοί θα δίνουμε το χέρι και θα πηγαίνουμε στο επόμενο.»
Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις φετινές οικονομικές γηπεδικές και λοιπές δυσκολίες που επιφυλάσσει η χρονιά: «Φέτος είναι το πιο δύσκολο, από άποψη ομάδων όσο και οικονομικών/ γηπεδικών καταστάσεων και προβλημάτων. Μακάρι να τερματίσει το πρωτάθλημα… γιατί όλα είναι πιθανά! Όχι από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. ούτε και από τις ομάδες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…! Τα πράγματα είναι δύσκολα και οι καιροί είναι δύσκολοι, όλοι βοηθούν ώστε να γίνει το καλύτερο .
Επιθυμία όλων στην ομάδα είναι η προσέλευση ακόμη περισσότερων παιδιών στις ακαδημίες και όλα τα τμήματα του συλλόγου (μίνι παιδικό εφηβικό), που έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους. Οι ακαδημίες λειτουργούν κάθε Σαββατοκύριακο 12 με 2 μ.μ. στο Πολυκλαδικό Λύκειο.


Γεμάτο το ρόστερ
Ένα από τα πληρέστερα ρόστερ στην Α΄ Κατηγορία θα παρουσιάσει φέτος ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας, που στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου επέλεξε έξι νέους παίκτες για να ενταχθούν στο δυναμικό του.
Πρόκειται για τους Στράτο Σαραντέα, Παναγιώτη Τσέκα, Ιωάννη Μεϊμετέα, Βασίλη Ζάγουρα, Παναγιώτη Παλαμίδη και Τσανετέα Κώστα.
Επίσης, το ρόστερ πλαισιώνουν οι «παλιοί»: Βασίλης Μανιάτης, Παναγιώτης Τσαφόλιας, Βαγγέλης Γαρίδης, Δημήτρης Σίσιου, Παναγιώτης Καφόπουλος, Αθανάσιος Παπασταθόπουλος.
Δικαιολογημένοι απόντες ήταν οι Ιωάννης Σταθάκης και Ιωάννης Αναστασόπουλος, Παναγιώτης Γερμανός, Στάθης Σπηλιώτης.
Απόντας ήταν και ο αρχηγός της ομάδας, Αλέξης Γερμανός, στον οποίο όλοι στην ομάδα ευχήθηκαν για ταχεία ανάρρωση μετά τον τραυματισμό που είχε, ελπίζοντας να τον δουν αθλητικά και όχι μόνο σύντομα ξανά δίπλα τους.


Σημαντικό κομμάτι
η ιατρική κάλυψη
Ιδιαίτερα σημαντικό για την ομάδα, κάτι που αντιμετωπίζουν ως ηθική υποχρέωση είναι η ιατρική κάλυψη. Σε αυτό το σκεπτικό βασίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η συνεργασία του συλλόγου με τον ορθοπεδικό χειρουργό, Ιωάννη Γιαννακόπουλο.
Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι μέλος του ιατρικού επιτελείου της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός και προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Παναθηναϊκού Καλαμάτας.

Σίσσυ Τριάντου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου