Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ «NAVARINO CHALLENGE»…

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά είπαν «ναι» στη μεσογειακή διατροφή και «όχι» στην παιδική παχυσαρκία!



Στην ιστορία πέρασε το δεύτερο «Navarino Challenge»…
Ηχηρό και φέτος το μήνυμα που μετέφερε ο Dean (Κωνσταντίνος) Karnazes και πολυάριθμοι δρομείς, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που συμμετείχαν στον μαραθώνιο δρόμο κατά της παιδικής παχυσαρκίας και της υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής ως τον ιδανικό τρόπο για υγιή ζωή!
«Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά που να είναι ενεργά και υγιή. Για αυτό και εμείς οι γονείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα» είναι μια φράση γεμάτη νόημα και σημασία του Ελληνοαμερικανού και εκ των κορυφαίων υπερμαραθωνοδρόμων στον κόσμο, ο Dean (Κωνσταντίνος) Karnazes που και φέτος κεράτωσε όχι μόνο με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του αλλά και την πίστη του στο αποτέλεσμα που μπορεί να έρθει μέσα από μια τόσο απλή αλλά εξαιρετικά πράξη, αρκεί κανείς να το πιστεύει!

Ο αγώνας της Καλαμάτας ήταν κομμάτι του παζλ των των φετινών εκδηλώσεων, με επίκεντρο το Costa Navarino. Από τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου και τις 5.30 το απόγευμα, υπήρξαν επιδείξεις και μαθήματα Ταεκβονντό, από τον Έλληνα Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη.
Στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Navarino Dunes, ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης έβαλε τη δική του πινελιά με επίδειξη στο νερό, ενώ τις εκδηλώσεις της ημέρας «έκλεισε» η επιστημονική ημερίδα με θέμα την παιδική παχυσαρκία και την λύση του προβλήματος που προσφέρεται από τη μεσογειακή διατροφή!
Το πρωί της Κυριακής, πολυάριθμοι δρομείς, άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου, τον ημιμαραθώνιο, τον δρόμο 5 χιλιομέτρων, με τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα ενώ οι μικρότεροι δρομείς έτρεξαν το δικό τους χιλιόμετρο κατά της παιδικής παχυσαρκίας!


Παρούσα η ομάδα Κλασικού
Αθλητισμού του Πανεπιστημίου
Αρκετά μελή της Ομάδας Κλασικού Αθλητισμού των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών καθώς επίσης των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία» και «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία», του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετείχαν την Κυριακή 21/9 στο δρόμο των 5.000 μέτρων του «Navarino Challenge 2014»
.
Ειδικότερα συμμετείχαν οι Κωνσταντίνα Κακούρη, Θεοδώρα Κούρκουλου, Βασίλης Κούρκουλος και Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος.
● Με αφετηρία και τερματισμό την Costa Navarino οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά συνδιοργάνωση του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, των Δήμων Πύλου Νέστορος, Τριφυλίας και Καλαμάτας με την υποστήριξη της Costa Navarino και του Westin Resort.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου