Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

«ΚΑΘΑΡΟ» 3-0 ΤΗΣ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80» ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΓΟΥ ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μέτρια η εμφάνιση των «λύκων»
που αδίκησαν τους εαυτούς τους! 
Φωτό: Παν. Μουστάκης
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (19:30)

ΟΙ εκ διαμέτρου αντίθετες, βαθμολογικά και εμπειρικά, «Καλαμάτα ’80» και ΑΓΣ Ιωαννίνων διασταύρωσαν το Σάββατο στο κλειστό της παραλίας τα ξίφη τους, με στόχο το διπλό!
Επικρατέστεροι των αντιπάλων τους και δίκαιοι νικητές των τριών βαθμών της νίκης οι καλαματιανοί, λόγω αξίας, λόγω δύναμης και εμπειρίας…
Οι «λύκοι» παρά το γεγονός ότι έδειξαν λιγότερη ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι αυτό, δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να προσθέσουν κι αυτό το παιχνίδι στο θετικό ενεργητικό τους!
Η «Καλαμάτα ’80» μπορεί να μην έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης και οι παίκτες της ποιοτικά ν’ αδίκησαν τους εαυτούς τους, επηρεασμένοι και από το νεανικό αντίπαλο συγκρότημα αποτελούμενο ωστόσο από παίκτες αξιόμαχους, με γνώση του αθλήματος χωρίς την εμπειρία να το συνδυάσουν και να κοντράρουν ομάδες βεληνεκούς όπως η τοπική μας ομάδα, παρόλα αυτά πήρε δικαίως το διπλό της νίκης και πλέον έχει συγκάτοικο την επόμενη αντίπαλο της στο πρωτάθλημα, Παλλήνη!
Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων φαίνεται να αδικείται από τα αποτελέσματα έως τώρα, όχι όμως από το παιχνίδι που έγινε προχθές στην Καλαμάτα. Καθώς εδώ κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια σαφώς πιο έμπειρη, δεμένη και δυνατή ομάδα που δικαίως βρίσκεται στην πρώτη 3αδα της βαθμολογίας - πλέον ισοβαθμεί στην 2η θέση με την Παλλήνη!

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με Μπουσούνη, Κακαλέτρη, Περπινάκη, Μάνα, Βραχνά, Μανιατέα, Ντάκουρη (λ) η «Καλαμάτα 80» και Σιάμπαλη, Τσουμάνη, Χόνδρο, Γεωργάκη, Κυπριανό, Κλουρά, Μυλωνά (λ).
Το πρώτο σετ ήταν χαλαρό με την καλαματιανή ομάδα να επηρεάζεται από τον αργό ρυθμό του πιο άπειρου αντιπάλου. Προς το τέλος ορισμένα αμυντικά λάθη και αδυναμία στο μπλοκ χάρισαν ορισμένους πόντους στους φιλοξενούμενους που διαφορετικά θα έμειναν σε διψήφιο αλλά πολύ χαμηλό αριθμό πόντων!
Στο πρώτο σέρβις του αγώνα από τον Σιάμπαλη, υποδοχή, ψηλά ο Βραχνάς σημάδεψε δυνατά πάνω στον Μυλωνά που δεν μπόρεσε να βγάλει άμυνα (1-0). Σέρβις Μπουσούνη, υποδοχή και πρώτο χρόνο με τον Κλούρα για το 1-1. Ακολουθούν δυο σέρβις στο φιλέ από Τσουμάνη και Βραχνά αντίστοιχα (2-2). Περπινάκης και Μανιατέας ανέβασε σε 3-2 και 4-2. Τρίτο σέρβις από τον Κυπριανό, υποδοχή και επίθεση με Περπινάκη, φοβερή δεύτερη άμυνα από τον Σιάμπαλη, ο Κυπριανός έστειλε τη μπάλα άουτ με μανσέτα για το 6-6. Σέρβις Κακαλέτρη, υποδοχή, ο Τσούμανης στην επίθεση που σταμάτησε στο μπλοκ των Μάνα – Μπουσούνη, για το 8-7. (9-8, 11-8). Δεύτερο σέρβις του Μπουσούνη, υποδοχή, παράβαση όμως από τον Βραχνά έδωσε τον πόντο στα Γιάννενα (11-10). Με τη βοήθεια του φιλέ το σέρβις του Τσουμάνη, εκεί ο Μπουσούνης αντέδρασε, ο Ντάκουρης πήρε τη δεύτερη μπαλιά, η πάσα του όμως ήταν πολύ ψηλή και το πλασέ του Βραχνά δεν πέρασε (11-11). Ο Τσουμάνης στο σέρβις, υποδοχή, ο Μανιατέας στην επίθεση δεν κόπηκε ούτε από το μπλοκ του Γεωργάκη (12-11), που αμέσως μετά με παράβαση έδωσε πόντο στην «Κ80» (13-11). Σέρβις Βραχνά (3ο), ωραία υποδοχή και επίθεση με τον Μανιατέα για το 15-11. Time out Γιάννενα. Τέταρτο σέρβις Βραχνά, υποδοχή, ο Γεωργάκης στην επίθεση, κέρδισε Μάνα – Περπινάκη στο μπλοκ για το 15-12. Σερί του Μάνα στο σέρβις, με ωραίο πρώτο χρόνο από τον Κακαλέτρη και αμέσως μετά 2πλη επίθεση από τον Μανιατέα το σκορ ανέβηκε στο 17-12. Δυο λάθη επιθετικά από τους Γιαννιώτες, με τον Στέφανο Μάνα στο σέρβις, για το 20-12. Το έκτο σέρβις του Μάνα έφυγε λίγο άουτ (21-13). Σέρβις Περπινάκη, υποδοχή και ο Βραχνάς ανέβηκε ψηλά και κάρφωσε σχεδόν κάθετα στο παρκέ(!) για το 23-15. Επαφή Κακαλέτρη στο φιλέ πόντος στον ΑΓΣΙ (23-16). Το 24-18 από τον Γεωργάκη που κέρδισε στο μπλοκ Κακαλέτρη – Βραχνά. Δεύτερο σέρβις του Κλούρα, υποδοχή και ο Μανιατέας στην επίθεση «έκλεισε» το σετ, καρφώνοντας δυνατά πάνω στον Κλούρα (25-18).

Φωτό: Παν. Μουστάκης
Στο 2ο σετ, στο σχήμα μπήκαν Παναγιώτης Ντάκουρης και Ηλίας Καρράς. Πρώτο σέρβις του 2ου σετ από τον Μπουσούνη, καλή υποδοχή άουτ το καρφί του Βραχνά (0-1). Σέρβις του Τσουμάνη στο φιλέ (1-1). Σέρβις Χόνδρου, καλή υποδοχή και γρήγορη επίθεση στη μικρή διαγώνιο από τον Μανιατέα για το 2-2. Σέρβις άουτ από τον Μάνα για το 2-3.
Νοκ άουτ τον Γεωργάκη έβγαλε ο Μανιατέας σε δυνατή επίθεση ισοφαρίζοντας σε 3-3. Σέρβις Ντάκουρη, υποδοχή και επίθεση σε πρώτο χρόνο με τον Κλούρα για το 5-5. Έξυπνη πάσα στη δεύτερη μπαλιά από τον Σιάμπαλη αιφνιδίασε τους «λύκους» για το 6-6. Σέρβις Τσούμανη, υποδοχή και επίθεση από τον Βραχνά πάνω στον Μυλωνά για το 8-8. Σέρβις Βραχνά, βγήκε η υποδοχή, ο Σιάμπαλης ανέβασε τον Κυπριανό στην επίθεση κερδίζοντας τον πόντο (8-9). Φάση διαρκείας, στο δεύτερο σερί σέρβις του Μάνα, με ωραίες άμυνες από τους παίκτες των Ιωαννίνων και των Καλαματιανών, όπου την τελευταία «λέξη είπε» ο Βραχνάς κάνοντας το 10-9. Άσο με σέρβις από του Μάνα, δεν υπήρξε αντίδραση, 11-9. Τέταρτο σέρβις του Στέφανου Μάνα, ο Κυπριανός σηκώθηκε ψηλά και κάρφωσε δυνατά και δεν συνάντησε αντίσταση από τους «λύκους» 11-10. Μετά από σέρβις του Κυπριανού, ο Καρράς «τάπωσε» τον Κλούρα για το 12-12. Ο Μανιατέας σταμάτησε τον Κλούρα - στο τρίτο σερί σέρβις - καρφώνοντας δυνατά για το 13-όλα!
Ντάκουρης στο σέρβις, Βραχνάς στην επίθεση για το 14-13. (14-14, 14-16, 15-17). 16-18 με τον Χόνδρο σε πρώτο χρόνο! Το 17-18 έκανε ο Μανιατέας που σημάδεψε δυνατά τον πασαδόρο των Ιωαννίνων, ο Σιάμπαλης δεν μπόρεσε να αντιδράσει! (19-18) Time out Ιωαννίνων. Τρίτο σερί σέρβις του Βραχνά, ο Χόνδρος έστειλε τη μπάλα άουτ, επαφή όμως του Μπουσούνη στο φιλέ χάρισε στα Γιάννενα τον πόντο (19-19). Στη μικρή διαγώνιο γρήγορα και δυνατά από τον Νίκο Μανιατέα για το 20-19…
Αλλαγή για την Καλαμάτα, στη θέση του Περπινάκη πέρασε ο Παναγιώτης Ντάκουρης και ο Εξαρχέας στη θέση του Βραχνά. Ο Μάνα στο σέρβις, υποδοχή άουτ από τον Γεωργάκη (21-19). Δεύτερο σέρβις Μάνα… 22-19. Time out Ιωαννίνων. 3ο σέρβις του Μάνα, ο Κλούρας έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ 23-19. (22-20, 23-21).
Φάση διαρκείας σε σέρβις του Γεωργάκη, κατέληξε άουτ από τον Μυλωνά που έδωσε λάθος ώθηση στη μπάλα με μανσέτα (24-21). Στο σέρβις ο Μανιατέας, ο ρέφερι έδειξε λάθος θέσεις στην αντίπαλο ομάδα για να κλείσει το σετ με 25-21.
Όπως στα δυο προηγούμενα, έτσι και στο τρίτο και τελευταίο σετ, η αρχή πήγε πόντο - πόντο! Στο παρκέ έχει περάσει και ο νεαρός Φρίξος Κωτσάκης σε θέση ακραίου, με τον Μανιατέα στη διαγώνιο ενώ στα μέσα του σετ ο Αποστολόπουλος πέρασε στη θέση του πασαδόρου, αντικαθιστώντας τον Μπουσούνη. Καμία αλλαγή για τα Γιάννενα. Σέρβις Σιάμπαλη, υποδοχή και επίθεση με τον Βραχνά που κέρδισε το μπλοκ των Γεωργάκη και Χόνδρου (1-0). Άουτ το σέρβις του Τσουμάνη (2-1). Σέρβις Βραχνά, υποδοχή και στην επίθεση ο Σιάμπαλης ανέβασε τον Κυπριανό που κάρφωσε το φιλέ (3-1). Στο φιλέ σημάδεψε ο Βραχνάς για το 3-2.
Στο τρίτο σέρβις του Χόνδρου, παράβαση του Μανιατέα έδωσε τον πόντο στα Γιάννενα 3-5. Στο 5ο σέρβις του Χόνδρου, έβαλε τέλος στο σερί ο Μανιατέας καρφώνοντας με το αριστερό για το 4-6. Σερί στο σέρβις ξανά από τον Μάνα μέχρι το 7-7 όταν σημάδεψε στο φιλέ.
Σέρβις Κυπριανού ο Φρίξος έκανε την υποδοχή και ακολούθως την επίθεση, βγήκε η άμυνα όμως το καρφί του Κλούρα έφυγε άουτ (9-8). Δεύτερο σέρβις του Κλούρα, υποδοχή, ο Μανιατέας στο … αέρα σημάδεψε με δύναμη τον Γεωργάκη, το σκορ στο 10-όλα! Σέρβις Καρρά, υποδοχή και ο Χόνδρος στην επίθεση αντίκρισε το μπλοκ του Μάνα (11-10). Άουτ το δεύτερο σέρβις του Καρρά (11-11). Στο σέρβις ο Σιάμπαλης, υποδοχή και επίθεση, ξανά η μπάλα στην κατοχή των Ιωαννίνων για να βρεθεί στην επίθεση ο Τσουμάνης και με πλασέ να στείλει τη μπάλα στο κενό πίσω από το μπλοκ (11-12). Δεύτερο σέρβις του Σιάμπαλη, υποδοχή και ο Βραχνάς κάρφωσε ευθεία και πίσω για το 12-12. Μετά από σέρβις του Αποστολόπουλου, υποδοχή και επίθεση των Ιωαννίνων, ο Μανιατέας με πλασέ στο κενό πίσω από το μπλοκ για το 13-12 και αμέσως μετά ο Μάνα σε πρώτο χρόνο ανέβασε το σκορ σε 14-12. Τρίτο σερί σέρβις του Αποστολόπουλου, υποδοχή, στην επίθεση του Τσουμάνη ο Βραχνάς με σταθερό μπλοκ κέρδισε τον πόντο (15-12). Time out Ιωαννίνων. Το σερί του Αποστολόπουλου στο σέρβις τελείωσε με τον Χόνδρο, που σε πρώτο χρόνο σημάδεψε το …κενό της καλαματιανής άμυνας (15-13). Σέρβις του Τσουμάνη, υποδοχή ο Κωτσάκης, χαλαρή επίθεση από τον Μανιατέα για το 16-13 και λίγο αργότερα σχεδόν κάθετα κάρφωσε τη μπάλα ο Μανιατέας για το 17-14!
Σέρβις Μάνα, πιαστό σε παίκτη των Ιωαννίνων το σκορ στο 18-14. Ορισμένα ατομικά λάθη στην άμυνα μείωσαν τη «ψαλίδα» υπέρ των Ιωαννίνων (18-15, 19-17). Σέρβις του Κυπριανού, υποδοχή, ο Αποστολόπουλος σήκωσε στην επίθεση τον Κωστάκη που σημάδεψε με δύναμη τον Κυπριανό, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να κάνει άμυνα (20-18).
Το σκορ στο 21-18, με σέρβις του νεαρού Κωτσάκη. Άουτ το καρφί του Βραχνά (21-20). Σέρβις του Κλούρα, υποδοχή και γρήγορη πάσα στον …αιωρούμενο Μανιατέα που κάρφωσε για το 22-20!
Σέρβις Καρρά, υποδοχή και επιτυχής επίθεση των Ιωαννίνων, ωραίο σώσιμο με το πόδι από τον Μανιατέα η μπάλα ψηλά, ο Σιάμπαλης πήγε να τελειώσει με απευθείας καρφί, ο Βραχνάς όμως τον είδε και μπλόκαρε 23-20. Νέο σέρβις Καρρά, υποδοχή και επίθεση σε πρώτο χρόνο με τον Χόνδρο, κακή άμυνα από τους «λύκους» 23-21.
Ακολουθεί η καλύτερη φάση του αγώνα, φάση διαρκείας, με χειροκρότημα στο φινάλε για το 24-22. Σέρβις Αποστολόπουλου η μπάλα άλλαξε από δυο φορές παρκέ, με νικητές τους Γιαννιώτες χάρη στο καρφί του Τσουμάνη που δεν κόλλησε στο μπλοκ των Βραχνά – Μάνα.
Καρφί άουτ του Βραχνά για το 24-23. Time out «Κ80». Σέρβις του Τσουμάνη, ωραία υποδοχή από τον Φρίξο Κωτσάκη, ο Μανιατέας «έκλεισε» κι αυτό το σετ σημαδεύοντας πάνω στον Σιάμπαλη, βγάζοντάς τον νοκ άουτ (25-23)!
● Διαιτησία: Σαραβελάκης, Κτενάς. Σημειωτής: Όλγα Βλαχούλη.
Τα σετ: 25-18, 25-21, 25-23
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80» (Χρ. Δημητρακόπουλος): Μπουσούνης, Κακαλέτρης, Βραχνάς, Μάνα, Μανιατέας, Περπινάκης, Ντάκουρης Β. (λ) / Κοτσάκης, Καρράς, Αποστολόπουλος, Ντάκουρης Π., Εξαρχέας
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Βασ. Θεοδωράκης): Γεωργάκης, Χόνδρος, Κλούρας, Σιαμπάλης, Τσουμάνης, Κυπριανός, Μυλωνάς (λ) / Μάντζιος.
 
Φωτό: Παν. Μουστάκης

Ραντεβού Κυπέλλουμε Παναχαϊκή

Βαθμός δυσκολίας: Μέγιστος! Σασπένς και θέαμα: Εγγυημένα!!! Με αυτές τις σκέψεις περιμένουν οι φίλοι του βόλεϊ για το πρώτο σέρβις του αγώνα της τετάρτης για το Κύπελλο Ελλάδος.
Η κλήρωση έφερε αντιπάλους δυο κορυφαίους του Β΄ Ομίλου της Α2 Εθνικής ανδρών. Οι «λύκοι» θα υποδεχθούν την Παναχαϊκή των Μένιου και Νίκου Ρουμελιώτη, του Γιάννη Λιβαθηνού, του «δικού» μας Στάθη Ντονά και των συμπαικτών τους ελπίζοντας και στο κύπελλο κόντρα σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο να σταθούν με το κεφάλι ψηλά!
Ένα δυνατό νοκ άουτ ντέρμπι, θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα την Τετάρτη στο κλειστό της Παραλίας. Να είστε όλοι εκεί!

Αποτελέσματα – 8η αγωνιστική
«Καλαμάτα ’80» - ΑΓΣ Ιωαννίνων    3-0
(25-18, 25-21, 25-23)
ΑΠΣ Φθία Λαμίας – ΑΣΠ Ερμής       3-1
(25-23, 25-21, 23-25, 25-23)
ΑΠΣ Πήγασος – ΑΣ Κόροιβος          3-1
(14-25, 25-19, 27-25, 25-16)
ΓΕ Μεσολογγίου – Πανερυθραϊκός   0-3
(17-25, 22-25, 23-25)
ΑΕΠ Ολυμπίας – Παναχαϊκή   0-3
(17-25, 18-25, 16-25)
Ρεπό: ΑΟ Παλλήνη
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναχαϊκή        24-4   23
2. Α.Ο. Παλλήνης 20-6   18
-. «Kαλαμάτα ’80»         18-5   18
4. Πανερυθραϊκός 18-6   16
5. Πήγασος  14-12 12
6. ΓΕ Μεσολογγίου        13-12 11
7. Ολυμπιάδα Πατρών   11-14 9
8. Φθία Λαμίας     8-17   6
9. Κόροιβος Αμαλιάδας 8-20   5
10. Ερμής Πατρών         7-24   2
11. ΑΓΣ Ιωαννίνων        1-21   0
ΕΠΟΜΕΝΗ (9η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣ Κόροιβος – ΑΕΠ Ολυμπιάς
Παναχαϊκή – ΑΠΣ Φθία Λαμίας
ΑΟ Παλλήνη – «Καλαμάτα ’80»
ΑΣ Πανερυθραϊκός – ΑΠΣ Πήγασος
ΑΓΣ Ιωαννίνων – ΓΕ Μεσολογγίου
Ρεπό: ΑΣΠ Ερμής

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου