Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Με «καρό» των ντέρμπι ξεκινά την προσπάθειά του φέτος ο «μικρός» Άτλας

● ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΟΓΩΝΑΣ: «ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ»● ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΑΠΟ ΓΣΜ ΚΑΙ ΠΑΟ ΕΝΩ ΕΠΟΝΤΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΕΙΣ


Παρ' ότι το πρωτάθλημα της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, στον Άτλα δεν προβληματίζονται.
Η ομάδα έχει κάνει δυο ήττες, συγκεκριμένα έχασε με 46-50 από τον ΓΣ Μεσσήνης στην πρεμιέρα και προχθές ηττήθηκε με 57-45 από τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας. Η απουσία της ανησυχίας δεν σημάνει αδιαφορία, αλλά διαφορετικό αγωνιστικό προσανατολισμό! Η ομάδα είναι όχι μόνο καινούργια αλλά και νέα! Αυτό σημαίνει πως απαρτίζεται από νέα άπειρα αλλά ταλαντούχα παιδιά που θέτουν τις βάσεις για το μέλλον. Ο Άτλας Καλαμάτας έχει θέσει σα στόχο φέτος την αποκόμιση εμπειριών για τους αθλητές του και φυσικά την βελτίωση σε όλους τους αγωνιστικούς τομείς όπως και στον ψυχολογικό τομέα, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να παρουσιάζονται όλο και περισσότερο ολοκληρωμένοι σαν παίκτες.
Ο κόουτς Αλέξης Κορογώνας και ο βοηθός του Αντώνης Παυλής, θα πορευθούν με αυτό γνώμονα τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Μπάσκετ Ανδρών, δίνοντας ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά που έχουν στο ρόστερ τους. Θυμίζουμε ότι το ρόστερ της ομάδας αποτελούν οι Πολίτης, Μπαριακτάρης, Παναγιωτακόπουλος (έφηβοι), Γεωργουλάκος, Μελάς, Μπούνας, Βουγιούκος, Κονταργύρης και Κατσαρέας (Παιδές) και οι «μεγάλοι» είναι οι: Σαρρής, Λυδιώτης, Φωτεινάκης, Δελφάκης, Παναγιωτόπουλος, Μουραφέτης και Νικολόπουλος.
«Είμαστε νέα ομάδα, ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε στη «Φ» ο κόουτς του Άτλα, Αλέξης Κορογώνας ερμηνεύοντας την εικόνα της ομάδας του που μέχρι στιγμής έχει δυο πρώτες ήττες στο πρωτάθλημα, από ΓΣ Μεσσήνης και Παναθηναϊκό.
Στη συνέχεια έπονται δυο ακόμη εξίσου δυνατές αναμετρήσεις με Σπαρτιάτικο και Δρομείς και στο σύνολο ο Άτλας καλείται να ξεπεράσει τέσσερα πολύ δυνατά εμπόδια, που καθιστούν το ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα εξαιρετικά δύσκολο!
● Αρχικά, ο Αλέξης Κορογώνας αναφέρθηκε στο δύσκολο ξεκίνημα και τους στόχους της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα: «Ναι είναι δύσκολο ξεκίνημα για εμάς. Προσπαθούμε να βρούμε χημεία μεταξύ μικρών και μεγάλων παικτών. Έχουμε όμως την πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος! Στην 12αδα έχουμε 6 παίκτες 17 ετών και κάτω!
Κοιτάμε την δίκη μας ομάδα, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Γενικά φέτος θα δώσουμε πολύ χρόνο στα νέα παιδιά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κτίσουμε έναν κορμό για τις επόμενες σεζόν. Στόχος μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν μια διαφορετική πρόκληση. Θέλουμε μέσα από σωστή ομαδική προσπάθεια να χτισθούμε μια ομάδα γρήγορη, που να αποδίδει ωραίο μπάσκετ, δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής στους νέους παίκτες.»
● Άρα θα χρησιμοποιήσετε τη χρονιά ως βάση για το μέλλον, θα είναι περισσότερο "παραγωγική"; «Σωστά!».
● Στο ερώτημα τι περιμένει από τα δυο επόμενα παιχνίδια, ήταν σαφής: «Ακολουθούν άλλες δυο δύσκολες αγωνιστικές με Σπαρτιάτικο και Δρομείς, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει! Στόχος για τα επόμενα δυο ματς είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάθε παιχνίδι για μας είναι μια νέα πρόκληση και εμπειρία για τα νέα παιδιά και δεν είναι αυτοσκοπός μας η νίκη, που θα μας οδηγήσει στο να στηριζόμαστε στους μεγάλους και έμπειρους παίκτες αποκλειστικά.»
● Από το πρωτάθλημα τι έχεις δει μέχρι τώρα; «Είναι νωρίς ακόμα για να μπορούμε να κρίνουμε, αλλά θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν στις υψηλές θέσεις και οι υπόλοιπες να έχουν μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους!»
● Λίγο πολύ θα είναι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και φέτος; «Ναι. Εμείς βέβαια έχουμε νέους πρωταγωνιστές»
Εν όψει Σπαρτιατικού, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο κλειστό της «Τέντα», η ομάδα αγωνιστικά δεν είναι κομπλέ. Αφού από την αρχή της σεζόν απουσιάζει ο Γιώργος Μάλαμας λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεις.


Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου