Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ 2015

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την
διοργάνωση του 10ου Μαραθωνίου Μεσσήνης

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο 15ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΣΔΥΜ


ΜΕΤΑ τα Βίκος RelaySeries που έκαναν δυναμικό ξεκίνημα φέτος από την πόλη της Καλαμάτας με τους πρώτους αγώνες σκυταλοδρομίας, τώρα τη …σκυτάλη παίρνουν τώρα ο 10ος Μαραθώνιος Μεσσήνης που θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2015.
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Γενάρη και πλέον οι διοργανωτές διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης του 10ου Μαραθωνίου Μεσσήνης. Αυτό ήταν και το θέμα της προχθεσινής συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου που έγινε υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Αθλητισμού του δήμου Μεσσήνης Ηλία Πετροπούλου, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ Δημήτρη Πουλόπουλου, του τεχνικού διευθυντή του αγώνα Ηλία Ζαχαρόγιαννη, του Προέδρου του ΣΔΥΜ Αλέξη Ζάννη και λοιπών παραγόντων του αθλητισμού στο δημαρχείο Μεσσήνης.
Φέτος ο Μαραθώνιος Μεσσήνης που κλείνει 10 χρόνια διοργάνωσης και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου με κοινωνικό χαρακτήρα. Καθώς τα έσοδα των αγώνων διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης.
Η φετινή διοργάνωση αποτελείται από τρεις αγώνες:
1. Τον Μαραθώνιο της Μεσσήνης
2. Τον αγώνα των 10 χλμ, και
3. Τον αγώνα των 3 χλμ. που είναι για νέους δρομείς και μαθητές

Ενδιαφέρουσες
παράλληλες εκδηλώσεις

Πέραν του αθλητικού χαρακτήρα της εκδήλωσης ο δήμος Μεσσήνης πραγματοποιεί και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η  εκδήλωση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης, όπου καλούνται οι  συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο να  γνωρίσουν το άριστο μεσσηνιακό ελαιόλαδο, τις ελιές, τα σύκα, τη μεσσηνιακή σφέλα, και τα γλυκά του τόπου μας. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης.
Επιπλέον, θα διοργανωθούν εκδρομές στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, όπως το Πολυλίμνιο.

Ο 15ος Αγώνας
Δρόμου Καλαμάτας

Στο φετινό δρομικό καλεντάρι είναι και ο 15ος αγώνας δρόμου Καλαμάτας που διοργανώνει με συνέπεια και αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
Πρόκειται για έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων με προγραμματισμένη ημερομηνία, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 (ώρα 18'30). Η διαδρομή είναι γρήγορη, επίπεδη, με 8 από τα 10 συνολικά χιλιόμετρα δίπλα στην παραλία. Αφετηρία είναι η κεντρική πλατεία, αναστροφή θα γίνει στο τέρμα της παραλιακής στο ξενοδοχείο «Φιλοξενία» και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου