Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΣΤΑ 125 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ Α.Ο.Π.Κ ΠΑΤΙΣΤΑ

Που θα μετέχουν στο καινοτόμο εκπαιδευτικό
πρόγραμμα «Αθλητικών Ακαδημιών» της ΟΠΑΠ ΑΕ
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΔΕΛΗ

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ανάμεσα στα 125 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου της χώρας που επιλέχθηκαν για το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των «Αθλητικών Ακαδημιών» της ΟΠΑΠ ΑΕ, έλαβε και η Ακαδημία του ΑΟΠΚ Πατίστα.
Το πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Α.Ε. στοχεύει να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και τις ευγενείς αγωνιστικές αξίες και να χτίσει ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα σε σωματεία όλης της χώρας, ενώ προσφέρει όλα όσα θέλει και χρειάζεται για να λειτουργεί ένα σωματείο σωστά και μεθοδικά. Παρέχει συνεχή υποστήριξη, μέσα από καταρτισμένες ομάδες ειδικών, µε στόχο την αναβάθμιση των προτύπων της αθλητικής εκπαίδευσης αλλά και τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των σωματείων.
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την Ακαδημία ομάδα που φέτος κλείνει 16 χρόνια ύπαρξης και χαίρομαι που αγγίζει τις ευαίσθητες ηλικίες παιδιών (έχουν γεννηθεί μεταξύ 2004 και 2009). Θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και λειτουργική», είπε ο κ. Κακαλέτρης χαρακτηρίζοντας σπουδαίο και τιμητικό το γεγονός πως η Ακαδημία του Πατίστα επιλέχθηκε (μαζί με τον Εθνικό Μελιγαλά και τον Πάμισος Μεσσήνη από το νομό μας), κατά την πρόσφατη ενημέρωση που παρείχε όχι μόνο τα ΜΜΕ της πόλης μας αλλά και σε αρκετούς γονείς μικρών παιδιών που την απαρτίζουν, στο αθλητικό κέντρο «Μουντιαλίτο».
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με συνολική συμμετοχή 10.000 παιδιών από 7 έως 10 ετών και 450 προπονητών σε ολόκληρη την Ελλάδα, που στόχο έχει να καλλιεργήσει στα παιδιά τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικής προσπάθειας, διασφαλίζοντας έτσι τις γερές βάσεις για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού!
Την Προπονητική Ομάδα του προγράμματος, αποτελούν προπονητές ποδοσφαίρου, εξειδικευμένοι σε παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών, που θα λειτουργούν συμβουλευτικά, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη προπόνηση των παιδιών.
Επικεφαλής της ομάδας αυτής θα είναι ο Κώστας Τσάνας (προπονητής της Εθνικής Ομάδας των Ελπίδων και Διευθυντής grassroots της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας).
Οι κύριοι άξονες πάνω στους οποίους θα δρα η Προπονητική Ομάδα είναι η διεξαγωγή προπονητικών σεμιναρίων, η καθημερινή επικοινωνία με τους προπονητές των ακαδημιών, µέσω της ενότητας «επικοινωνήστε µε τους ειδικούς», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.sports academies.opap.gr, οι επισκέψεις στις προπονήσεις των συμμετεχόντων ακαδημιών.
Θα υπάρχει επίσης μια Επιστημονική Ομάδα, η οποία θα αποτελείται από παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους που θα αναλάβουν το έργο της ενημέρωσης των παιδιών, των γονέων και των προπονητών, σε θέματα που άπτονται της ειδικότητάς τους. Μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος, η επιστημονική ομάδα θα παρέχει εκπαίδευση και συμβουλευτική γονέων και προπονητών σε θέματα υγείας, διατροφής και ψυχολογίας, καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος (αναρτήσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα).
Η Ομάδα Πρεσβευτών θα αποτελείται από νυν και πρώην αθλητές, µε σημαντικές διακρίσεις για το ήθος και τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το «ευ αγωνίζεσθαι», θα παρευρίσκεται σε ποδοσφαιρικά φεστιβάλ που θα διοργανώνονται και θα μπορούν με αυτό τον τρόπο να δίνουν πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά, βάσει της σημαντικής τους εμπειρίες στον χώρο.
Όπως είπε ο κ. Κακαλέτρης ο ΟΠΑΠ ΑΕ θα παρέχει ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών στη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων τους και αναλαμβάνει τα έξοδα περίθαλψης σε περίπτωση τραυματιών. Θα υπάρχει επικοινωνία και καθοδήγηση κάθε στιγμή.
«Κάθε ακαδημία θα προσφέρει στους γονείς των μικρών αθλητών έναν ειδικό κωδικό- τον έχουμε λάβει ήδη εμείς - που δίνεται από την ΟΠΑΠ Α.Ε., µε τον οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν όλοι µε τους εξειδικευμένους συνεργάτες του προγράμματος, μέσα από την ιστοσελίδα www.sportsacademies.opap.gr.», είπε ο κ. Κακαλέτρης.
Από το πρόγραμμα παρέχεται αθλητικός εξοπλισμός στην εκάστοτε ακαδημία που θα καλύπτει τις προπονητικές της ανάγκες και θα βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχει στα παιδιά της. (μπάλες για τα παιδιά 7-10 ετών, επικαλαμίδες για κάθε παιδί, διακριτικά για τα γκρουπ προπόνησης) τα οποία η ακαδημία του Πατίστα θα παραλάβει μετά τις γιορτές του Πάσχα ενώ το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί την επόμενη σεζόν.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξάγονται ημερήσια τοπικά ποδοσφαιρικά φεστιβάλ, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, καλύπτοντας διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, τα θα περιλαμβάνουν ποδοσφαιρικά παιχνίδια μεταξύ των ακαδημιών (χωρίς βαθμολογία), εκπαιδευτικές συνεδρίες, διαδραστικά παιχνίδια, ομιλίες από τους πρεσβευτές του προγράμματος, ειδικές δράσεις με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Το βλέμμα της Μπάγερν
στραμμένο στον Γιάννη Σαρδέλη

Ιδιαίτερη υπερηφάνεια σε όλους τους ανθρώπους του σωματείου του ΑΟΠΚ Πατίστα προκαλεί το ενδιαφέρον που έχει δείξει η ομάδα της Μπάγερν για τον νεαρό Γιάννη Σαρδέλη.
«Συμμετείχε σε ένα δοκιμαστικό της Μπάγερν στο Μόναχο. Έμεινε εκεί 5 ημέρες, συμμετείχε σε προπονήσεις του τμήματος 2000, με παιδιά της under 15. Η παρουσία του ήταν εξαιρετικά, κέρδισε πολύ καλές εντυπώσεις. Πρόκειται για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή που έχει πολύ καλές προδιαγραφές να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Εύχομαι και ελπίζω να μπει στη διαδικασία της καθημερινής βελτίωσης ώστε να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικός. Να είναι ταπεινός και προσγειωμένος. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να παίξει καλό ποδόσφαιρο», είπε ο κ. Κακαλέτρης, φανερά υπερήφανος.
«Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ένα διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Στα διπλανά γήπεδα προπονείτο η ανδρική ομάδα που έχει προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, να μιλήσει με νυν προπονητές στα τμήματα των ακαδημιών, παλιούς διεθνείς ποδοσφαιριστές, να δει τεράστιες προσωπικότητες του παγκοσμίου όπως ο Γκουαρντιόλα και ο Ζιντάν, άνθρωποι με τη δική τους πορεία. Εύχομαι αυτή την ευλογία να τη ζήσουν και να τη νοιώσουν και άλλοι».

Παρόν σε διεθνές
τουρνουά στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο θα βρεθεί μια αποστολή της ακαδημίας του Πατίστα τη Δευτέρα του Πάσχα, όπου θα λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά ακαδημιών που θα γίνει το διάστημα 14 με 18 Απριλίου, στο όποιο είναι και σε ένα βαθμό συνδιοργανωτές.
«Έχουμε προσκαλέσει επίσημα ξένες ομάδες, τη Γκενκ (Βέλγιο) που θα κατέβει με δυο διαφορετικά ηλικιακά τμήματα και την Τβέντε (Ολλανδία)» εξηγεί ο κ. Κακαλέτρης και συνεχίζει: «Άλλη μια δράση εκτός νομού που κάνει η ακαδημία μας, η δεύτερη για τη φετινή χρονιά (η πρώτη ήταν στο Βέλγιο σε διοργάνωση της Γκενκ) στα πλαίσια των πολλαπλών διαφορετικών παραστάσεων που θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά, με τη βοήθεια των γονιών. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε όσο πιο σωστά τους στόχους που έχουμε βάλει ανά ηλικίες, μέσα από τέτοιες διοργανώσεις».
Στο τουρνουά της Ζακύνθου ο ΑΟΠΚ Πατίστα θα μετάσχει με δύο ηλικιακά τμήματα, παιδιών γεν. 2002-2004 και 2005-2006.

Εξαιρετική η πορεία της
ανδρικής ομάδας στη Β΄ Τοπική

Παρότι η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη, ο κ. Κακαλέτρης προέβη σε έναν μίνι απολογισμό για την παρουσία της ανδρικής ομάδας στην Β΄ Μεσσηνίας: «Η ποδοσφαιρική σεζόν 2014-2015 θεωρείται άκρως επιτυχημένη για όλα τα τμήματα, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής με ένα κράμα έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, που έπαιξαν πρώτη φορά και διακρίθηκαν. Η ομάδα κατετάγη 6η στον όμιλό της, λειτούργησε με ένα τελείως διαφορετικό προφίλ και φιλοσοφία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσουμε αυτή τη λειτουργία την επόμενη χρονιά που ήταν εξαιρετικός και χρήσιμος.»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κακαλέτρης ευχαρίστησε τους γονείς των νεαρών παικτών, που στηρίζουν την προσπάθεια του συλλόγου από την ίδρυση του το 1999.

Σ. Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου