Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή τα «39α Τριφύλια» στο Σιδηρόκαστρο!


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και κόσμου από τα γύρω χωριά, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στο Σιδηρόκαστρο, τα 39α Τριφύλια.

Βεβαίως οι αγώνες έχουν πλέον συμβολικό χαρακτήρα και συμμετέχουν εθελοντικά παιδιά όλων των ηλικιών, χωρίς στολές ή επισημότητες, ενώ γίνονται και πολλά παιχνίδια ή πρωτότυποι αγώνες.
Ετσι το αγωνιστικό μέρος των «Τριφυλίων» έχει αντικατασταθεί από το κοινωνικό και πολιτιστικό συμβολισμό που κρατάει παρά ένα, σαράντα χρόνια! Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι για του χρόνου ετοιμάζονται τα 40α Τριφύλια με ξεχωριστή αγωνιστική και πολιτιστική επισημότητα.
Φέτος, εκτός από το γνωστό μπραντεφέρ στο σκοινί, μεταξύ γαμπρών – νυφάδων και ντόπιων ανδρών και γυναικών που νίκησαν, προστέθηκε και η άνοδος στα εντυπωσιακά σκαλιά με τα αγάλματα προς τον Άγιο Νικόλαο.

Στους αγώνες, που διοργάνωσαν το Τοπικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών, έδωσαν το «παρών» και έκαναν τις απονομές μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Χρονόπουλος και Γιάννης Κατσούλας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσακανίκας, ο πρ. δήμαρχος Αυλώνος και πρ. αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάν. Φίλντισης, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Αδαμάντιος Μητρόπουλος, καθώς και πρόεδροι Συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου