Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

17-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ «ΤΕΝΤΑΣ»

Πρεμιέρα σήμερα για το 23ο Διεθνές Μίτινγκ
Ρυθμικής Γυμναστικής «Kalamata Cup 2015»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΚ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η 23η ΔΙΕΘΝΗΣ συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής γίνει γεγονός…
Από χθες και για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο η πόλη της Καλαμάτας φιλοξενεί περισσότερες από 40 αθλήτριες από 7 χώρες στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής «Kalamata Cup 2015».
Η πρεμιέρα των αγώνων θα γίνει σήμερα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα», όπου παραδοσιακά φιλοξενούνται οι αγώνες, με τη συμμετοχή 15 αθλητριών στο ατομικό γυναικών και 10 στο ατομικό νεανίδων, ενώ θα υπάρξουν και 4 συμμετοχές στα ομαδικά (ensemble) από Ελλάδα, Μαλαισία, Νορβηγία και Ρωσία σε σύνολο επτά συμμετεχόντων χωρών.
Ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες βρίσκεται βεβαίως και η Ελληνική, που φέτος διανύει μια πολύ σημαντική χρονιά, καθώς είναι χρονιά πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Ρίο. Αυτό σημαίνει πως κάθε αγώνας έχει μεγάλη βαρύτητα και η ελληνική ομάδα που θα παρουσιάσει όπως και στο παρελθόν, στο μίτινγκ της Καλαμάτας καινούργιες χορογραφίες, αποτελείται από αρκετά καινούργια παιδιά που σε συνδυασμό με παλιές αθλήτριες αισιοδοξεί να δημιουργήσει ένα μείγμα νεανικότητας και ζωηράδας με μπόλικη εμπειρία και φινέτσα.

Η συνέντευξη Τύπου
● Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και του διοργανωτή Φιλογυμναστικού Συλλόγου Καλαμάτας, Βούλα Κουβάτσου: «Για 23 χρόνια ο Δήμος και η Περιφέρεια μας στηρίζουν και πραγματοποιούμε αυτό το event. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μας προτιμούν οι χώρες κι έρχονται. Φέτος το πρόγραμμα είναι Παρασκευή και Σάββατο από τις 4 μ.μ. και την Κυριακή από τη 1 μ.μ., θα ήθελα ο κόσμος να είναι εδώ να βοηθήσουν τις προσπάθειες της εθνικής ομάδας μας αλλά και των υπόλοιπων αθλητριών που έχουν έρθει από το εξωτερικό.
Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά θα αγωνιστούν και δυο καλαματιανές αθλήτριες, η Μυρτώ Αθανασουλάκη και η Ζωή Πουλοπούλου στην κατηγορία νεανίδων.
Έχουμε φοβερή συμμετοχή από εθελοντές και μας έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο μας για να φτιάξουν τον χώρο και στη διάρκεια των αγώνων».
● Ο πρόεδρος του Αθλητικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης είπε: «Για 23η συνεχή χρονιά η οργάνωση αυτού του μίτινγκ της ρυθμικής γυμναστικής αναδεικνύει για την πόλη μας τόσο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την προετοιμασία και φιλοξενία αθλητών υψηλού επιπέδου, όσο και την ικανότητα των ανθρώπων της πόλης να οργανώσουν τέτοιες εκδηλώσεις.
Η Ρυθμική Γυμναστική στην πόλη της Καλαμάτας δεν αναπτύσσεται τυχαία, αλλά για το λόγο ότι άνθρωποι όπως οι προπονητές και τα μέλη των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη , δίνουν με το υψηλό επίπεδο της προπονητικής πολύ μεγάλη διέξοδο και προοπτική στις αθλήτριες. Εμείς, ως Δήμος Καλαμάτας, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες βοηθούμε, συμβάλουμε και στηρίζουμε θετικά τις προσπάθειες όλων αυτών που προάγουν το άθλημα και ταυτόχρονα προβάλλουν την πόλη» κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες κι έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
● Η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα δήλωσε: «Η Ρυθμική Γυμναστική έχει βρει το σπίτι της στην πόλη της Καλαμάτας. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια διοργανώνεται η διεθνής συνάντηση ρυθμικής με μεγάλη επιτυχία. Είναι μια συνάντηση την οποία έχει αγκαλιάσει και την έχει αγαπήσει ο κόσμος. Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου ως θεσμός που σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές ανάπτυξης -ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- ενισχύει τον αθλητισμό και όσα αυτός σηματοδοτεί στην κοινωνία μέσω των αθλητικών ιδεωδών.
Εμείς λοιπόν σαν Περιφέρεια Πελοποννήσου, είμαστε πάντοτε δίπλα σε τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις. Ενισχύουμε και συνδιοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή και ελπίζουμε πραγματικά να ενισχυθεί ακόμη και η οικονομία του τόπου μέσω του αθλητικού τουρισμού –το έχω ξαναπεί- ότι είναι ένα θεματικό πεδίο στο οποίο στοχεύουμε και περιμένουμε πολλά για την ανάπτυξη του τόπου. Ελπίζουμε να είναι μια πολύ καλή διοργάνωση και καλή επιτυχία σε όλους».
● Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και αρχηγός της εθνικής ομάδας ρυθμικής, Μαρία Παπαδοπούλου, είπε: «Για 23η συνεχή χρονιά ευχαριστούμε πάρα πολύ την  όμορφη Καλαμάτα που υποδέχεται αυτό το γεγονός που είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Η ομορφιά υποδέχεται την ομορφιά… Γιατί και το δικό μας άθλημα, είναι το άθλημα της ομορφιάς, είναι ένα αμιγώς γυναικείο άθλημα.
Έχουμε συμμετοχές από κράτη που έρχονται από πάρα πολύ μακριά. Έχουν ταξιδέψει δύο μέρες και παραπάνω για να έρθουν στην Καλαμάτα. Αυτό σημαίνει ότι η φιλοξενία της πόλης τους έχει αγγίξει και τους έχει αγκαλιάσει.
Θεωρούμε ότι η «Τέντα» είναι …ένα σύμβολο και συνήθως τα διεθνή μίτινγκ της ρυθμικής θέλουν τέτοια γυμναστήρια-σύμβολα!
Ευχόμαστε και τις επόμενες χρονιές να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή…
Από πλευράς Ομοσπονδίας και σε ό,τι αφορά στην ελληνική συμμετοχή, με πάρα πολύ μεγάλη χαρά βρισκόμαστε εδώ κι ευχόμαστε μια καλή έναρξη και τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει και να γευθεί τη χαρά της ελληνικής ομάδας».
● Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια εθνικής ομάδας ανσάμπλ, Τζένη Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε για άλλη μια χρονιά σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Για μας είναι άλλος ένας αγώνας προετοιμασίας εν όψει του Μπακού και των πρώτων European Games του Ιουνίου.
Μας αρέσει να ερχόμαστε στην Καλαμάτα, γιατί ο κόσμος αγκαλιάζει την εθνική ομάδα.
Έχουμε μια καινούργια ομάδα και η χρονιά είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί είναι η χρονιά πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Ρίο, οπότε κάθε αγώνας έχει μεγάλη βαρύτητα. Έχουμε καινούργιες χορογραφίες, καινούργια παιδιά και σε συνδυασμό με παλιές αθλήτριες θέλουμε να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προγράμματά μας έτσι ώστε και η δική μας επίδοση να είναι η καλύτερη, αλλά και ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα και να φύγουμε από εδώ με γεμάτες τις μπαταρίες για να συνεχίσουμε.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για την πρόκριση, τον μεγάλο μας χορηγό που είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία μας στηρίζει και μπορούμε και κάνουμε αυτό το δρόμο με πιο σωστό και ήρεμο τρόπο».
● Με τη σειρά της η αρχιπροπονήτρια εθνικής ομάδας στο ατομικό, Ιρίνα Ιλίεβα, εξέφρασε την συγκίνησή της για τον πρώτο της αγώνα στην πόλη μας: «Είμαι η προπονήτρια που είναι από την πρώτη μέρα σε αυτόν τον αγώνα…
Πριν μπω στην «Τέντα» συγκινήθηκα πάρα πολύ βλέποντας τις φωτογραφίες με τα παιδιά του ΦΟΚ που έχουν περάσει από την εθνική ομάδα και τον προπονητικό χώρο όπου είχα την τύχη να είμαι αρχιπροπονήτρια της Ελλάδος. Τώρα ξαναγύρισα και ο πρώτος μου αγώνας στην Ελλάδα είναι στην Καλαμάτα και αυτό με συγκινεί ακόμα πιο πολύ. Είναι η χρονιά πρόκρισης για την εθνική ομάδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Καλαμάτα και όλα όσα κάνετε και για την εθνική ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής και για το ότι φιλοξενείτε όλους τους ξένους με τόσο πολλή αγάπη».
Τη χαρά της εξέφρασε και η σπουδαία ελληνίδα πρωταθλήτρια, μέλος της εθνικής ομάδας στο ατομικό, Βαρβάρα Φίλιου: ««Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι για ακόμα μια φορά στον αγώνα αυτό, στην Καλαμάτα.
Είμαι πολύ χαρούμενη και πιστεύω να έρθει όλος ο κόσμος να μας αποθεώσει, να μας χειροκροτήσει για να δει τη δουλειά που κάνουμε –πρώτα απ’ όλα για τη χώρα μας. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας και να γίνει ακόμα πιο δυνατός τις επόμενες χρονιές, με περισσότερες αθλήτριες και φυσικά να τελειώσει καλά φέτος.
Ευχαριστώ πάρα πολύ τις προπονήτριές μου, Ιρίνα Ιλίεβα και Τζένη Παπαδοπούλου και καλή μας επιτυχία»...

● Οι αθλήτριες των συμμετεχόντων χωρών:
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Individual Senior: Wilkie Tara

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Individual Senior: Malicheski Vieira, Oliveira Silva

ΚΑΝΑΔΑΣ
Individual Senior: Choi Kaylie, Uchida Katherine Lashley Kaedyn, Huh Lisa, Knowles Nicola, Huh Cindy
Individual Junior: Cozma Ekaterina, Savchenko Katherine, Bernard Erika, Motkine Vivienne Lee

ΕΛΛΑΔΑ
Individual Senior: Βαρβάρα Φίλιου
Individual Junior: Ζωή Πουλοπούλου, Μυρτώ Αθανασουλάκη
Group Senior: Σαμαρά Σταυρούλα, Ελένη Ντόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Θεοπίστου Ερατώ.

ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Individual Senior: Shak Yuki Koi Sie Yan
Individual Junior: Azman Izzah, Fong Wan Qin, Ng Jia Wen, Nur Naieme Binti Zainul Ariffin
Group Senior: Chan Mei Thung, Thew Yue Jia, Chai Xin Nong, Yap Sin Lu, Yap Qian Ling, Loo Shiow Yng

ΝΟΡΒΗΓΊΑ
Individual Senior:
Swensen Emilie Hvidsten, Wennberg Karoline, Oeveraas Margit
Group Junior:
Tynning-Bergestuen, Solbakken-Melleby Ane, Svelander Hanna, Gimse Eir Helena, Hayeraas Anniken

ΡΩΣΙΑ:
Group Senior:
Alekseeva Anastasia, Kolobova Daria, Mishina Daria, Nikishova Arina, Pravotorova Alina, Vinyukova Alexandra

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΙΤΙΝΓΚ
Οι αγώνες αρχίζουν σήμερα στις 4 μ.μ., η επίσημη Τελετή Έναρξης  θα γίνει στις 5.30. Συνεχίζονται το Σάββατο (ώρα έναρξης 4 μ.μ., οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 20.15) και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19/4 (έναρξη αγώνων 1, απονομές 17:30). Αναλυτικά:
ΣΗΜΕΡΑ (17/4)
15:20 Κλήρωση κριτών
16:20 – 17:35 Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων -Σχοινάκι ,Στεφάνι
17:35 – 18:00 Τελετή έναρξης
18:00 – 18:20 Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων -5 Μπάλες
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών -5 Κορδέλες
18:20 – 18:30 Διάλλειμα
18:30 – 20:20 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών -Στεφάνι ,Μπάλα
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/4
16:20 – 17:35 Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων – Μπάλα ,Κορίνες
17:34 – 17:50 Διάλλειμα
17:50 – 18:10 Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων -5 Μπάλες
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών – 2 Στεφάνια/ 6 Κορίνες
18:10 – 18:20 Διάλλειμα
18:20 – 20:10 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών – Κορίνες, Κορδέλα
20:15 Απονομές
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/4
08:00 – 11:00 Προπονήσεις
12:00: Κλήρωση κριτών
13:00 – 13:25 Τελικός ατομικού νεανίδων – Σχοινάκι
13:25 – 13:50 Τελικός ατομικού νεανίδων – Στεφάνι
13:50 – 13:55 Διάλλειμα
13:55 -14:20 Τελικός ατομικού νεανίδων – Μπάλα
14:20 – 14:45 Τελικός ατομικού νεανίδων – Κορίνες
14:45 – 14:55 Διάλλειμα
14:55 – 15:10 Τελικός ομαδικού γυναικών -5 Κορδέλες
15:10 – 15:35 Τελικός ατομικού γυναικών – Στεφάνι
15:35 – 16:00 Τελικός ατομικού γυναικών – Μπάλα
16:00 – 16:10 Διάλλειμα
16:10 – 16:25 Τελικός ομαδικού γυναικών – 2 Στεφάνια / 6 Κορίνες
Τελικός ομαδικού νεανίδων – 5 Μπάλες
16:25 – 16:50 Τελικός ατομικού γυναικών – Κορίνες
16:50 – 17:15 Τελικός ατομικού γυναικών – Κορδέλα
Από τις 5:15 έως και τις 17:40 θα γίνει το καθιερωμένο γκαλά, ενώ το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με τις απονομές σε όλες τις νικήτριες, για τις 9 το βράδυ έχει προγραμματιστεί το αποχαιρετιστήριο δείπνο.


Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου